BABY BOO Prirodna kozmetika za bebe i djecu

December 12, 2022

Kao mama sa trinaestogodišnjim stažom prilično sam dobro upućena u sve zamke u koje tako lako možete upasti prilikom izbora proizvoda za njegu dječije kože. Osim preko moje djece i njihovih dermatitisa i potpuno različitih potreba već od samog rođenja, puno sam naučila i kao bloger jer mi je ovaj posao omogućio da probam puno toga ali i natjerao da čitam i učim i karakteristike i sastav svakog proizvoda dobro istražim prije nego što objavim bilo šta ovdje.

Moja djeca imaju različit tip kože, sa Dunjom je sve išlo nekako lakše, iako je ona prvo dijete pa je to opet bio poseban izazov sam po sebi, ali Strahinja je prijevremeno rođena beba koju nije zaobišlo ništa u prve tri godine života. Borili smo se sa osjetljivom, sa izuzetno suvom i na kraju atopičnom kožom. Burno je reagovao na dosta sastojaka i, iskreno, vrlo teško smo izlazili na kraj sa njegovim potrebama, naročito u toku zime. Upravo zato, jako cijenim napor i želju proizvođača da na tržište plasira dobar, kvalitetan proizvod bez štetnih sastojaka. Baby Boo je brend koji su dvije mame krirare vođene isključivo potrebama svoje djece. Jasno vam je da je ovaj brend nastao iz ljubavi a ona se osjeti već na prvo mazanje…

Na našem tržišti je dostupno šest Baby Boo prozvoda od kojih mi za sada imamo tri ali je vrlo vjerovatno da ćemo poželjeti probati sve (znate me).

Na početku želim istaći da Baby Boo proizvodi ne sadrže sulfate, boje, parabene, ftalate, formaldehide, silikone, mineralna ulja i alergene, ili jednom riječu, ne sadrže ništa što vašem djetetu na bilo koji način može naškoditi.

BABY BOO Slatki badem ulje za tijelo /125ml, 18.5KM/ je prvi proizvod koji sam probala i sada ga trenutno koristim isključivo ja jer nisam još spremna da ga dijelim ni sa kim. :-)

Obožavam ulja generalno, pričam vam o tome godinama, ali ovo je posebna ljubav, prija mi ova kombinacija slatkog badema, ulja jojobe, ulje kamilice, ulje sjemena pamuka. Pored lijepog nježnog mirisa, bademovo ulje djeluje kao prirodni ovlaživač, daje koži elastičnost i brzo se upija. Ne u potpunosti ali ne ostavlja ni onako težak film na koži. Kamilica umiruje kožu, sprječavajući uticaj negativnih spoljnih faktora a ulje sjemena pamuka zaustavlja isušivanje, naročito na dijelovima koji su skloni promjenama, dok jojobino ulje ima sastav najsličniji sebumu naše kože, što ga čini odličnim ovlaživačem. Jako dobra kombinacija, vjerujte.

Ulje za tijelo djeluje umirujuće, hrani kožu i čini je svilenkastom, a uz nježnu masažu opušta tijelo za bolji san. Bogato je omega masnim kiselinama i vitaminom E, linolnom i oleinskom kiselinom. takođe, prilično je univerzalno, sprječava razvoj strija tokom perioda trudnoće, a pogodno je i za tretiranje tjemenjače kod beba. Možete ga koristiti i ljeti nakon sunčanja ili nanijeti na još mokru kožu odmah nakon tuširanja ukoliko imate baš suvu kožu.

BABY BOO Sjeme pamuka kupka za kosu i tijelo /200ml, 18.8KM/ sam kupila za Strahinju i ovo je proizvod koji koristimo svakodnevno. Vrlo blag, gotov neosjetan miris koji ne iritira oči i vrlo lagano i brzo se ispira.

Kupka sadrži ulje pamuka koje je bogato nezasićenim masnim kiselinama i vitaminom E koji njeguju i regenerišu kosu, čuvaju vlagu unutar kose i čine je mekom te ulje jojobe i kamilice za njegu kose i tjemena glave, kao i cijelog tijela jer pored toga što umiruje, štiti i donosi dovoljno hidriranosti koži bez izlaganja kože štetnim sastojcima. Bademovo ulje je takođe jedan od aktivnih sastojaka koji je nezaobilazan dio svih Baby Boo proizvoda za bebe i djecu.

BABY BOO Shea butter losion za tijelo /200ml, 19.90KM/ koriste i Dunja i Strahinja skoro svako veče. I ovaj proizvod karakteriše jako blag miris i vrlo lagana i ugodna tekstura.

Shea buter koji je glavni aktivni sastojak jača barijernu ulogu kože i štiti je antioksidansima dok ekstrakt manuka meda umiruje i pospješuje prirodno obnavljanje kože. Ulje pamuka svojom laganom teksturom sprječava isušivanje kože, čemu je naročito sklona bebina koža u prvim danima privikavanja na spoljne uticaje. Dobra svojstva ulja badema za kožu znaju i mame, jer ga često koriste tokom trudnoće za očuvanje elastičnosti i hidriranosti kože, pa ono zbog svojih svojstava zauzima značajno mjesto i kod njege bebine i dečije kože.

Osim proizvoda koje smo mi probali i o kojima sam vam pisala, na policama možete još pronaći BABY BOO Macadamia šampon i regenerator 200ml, BABY BOO Manuka med kremu za lice 50ml i BABY BOO Tamanu ulje SOS kremu 50ml a svi Baby Boo proizvodi su dostupno širom BiH u svim poslovnicama CM-a, Aksi, apotekama u SCC-u, Bingu u Sarajevu i Anapharm apoteci u Banja Luci.

Jeste li primjetile Baby Boo proizvode na policama?

Ambalaža je predivna i jednostavno ne možete ostati ravnodušni na ove slatke slike na bočicama koje zapravo kriju prave priče, a sve su dostupne na Baby Boo zvaničnom sajtu /link/. Djeca će biti oduševljena idejom da nakon kupanjca saznaju nešto više o junacima koji se nalaze na proizvodima koje koriste.Objavite komentar