SUBRINA šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište -PROBIOTIC CARE

October 30, 2022

Subrina ima odličan RECEPT za svoje proizvode za njegu kose koji zaista rade posao koji obećavaju a u to smo se vjerujem svi uvijerili još davno jer je ovaj brend toliko dugo dostupan na našem tržištu. Iako uglavnom svi volimo da eksperimentišemo i probamo nešto novo, kada se pojavi problem onda tražimo provjerene, kvalitetne recepture. Tako sam i ja došla do još jednog Subrina RECEPT šampona a u pitanju je ovaj koji je namjenjen iritiranom vlasištu koje svrbi. To je problem koji mi se, u različitim oblicima, vraća svakih par godina u ovom period između jeseni i zime. Tjeme odjednom postaje suvlje, nerijetko blago ljuskavo i crvenkasto i svrbi u prijedjelu iznad čela i na zadnjem dijelu oko vrata. Nisam previše istraživala prije kupovine, čim sam vidjela da Subrina ima ovaj novitet, morala sam ga probati. I nisam zažalila. Naprotiv.

Upotreba probiotika u kozmetičkim proizvodima je sve više prisutna. Ovi mikroorganizmi dokazano pozitivno utiču na naše zdravlje i to po više aspekata: štite nas od slobodnih radikala i štetnih spoljnjih uticaja, pomažu u liječenju raznih upalnih procesa i generalno  poboljšavaju kvalitet života te blagotvorno utiču na kožu i sve njene funkcije. Dokazano je, takođe, da probiotici smanjuju osjetljivost kože na razne alergene.

Šampon SUBRINA RECEPT za nadraženo i osjetljivo vlasište PROBIOTIC CARE sadrži probiotike koji jačaju zaštitni sloj vlasišta od vanjskih uticaja i smiruju simptome osjetljivog i nadraženog vlasišta jer ga dubinski hidriraju.

Kompleksna kombinacija biljnih ekstrakata i ulja djeluje umirujuće i protivupalno na vlasište dok obnavlja kožnu barijeru. Šampon umiruje i njeguje iritirano vlasište, te nježno čisti kosu. A to je sve što mi je trebalo u ovom periodu.

Jako volim miris ovog šampona i činjenicu da sa malo proizvoda operem cijelu kosu, mislim da ga koristim već mjesec dana a tek sam nešto više od polovine potrošila. Odlično pere i brzo i lagano se ispira. Ja ga uvijek ostavim na tjemenu par minuta prije ispiranja, jednostavno mi tako više prija i imam osjećaj da aktivni sastojci na taj način bolje djeluju iako nisam vidjela da je isto proizvođač negdje naveo kao obavezno.

SUBRINA RECEPT šampon PROBIOTIC CARE ne sadrži sodium laureth sulphate (SLES) pa ukoliko vodite računa i o ovom aspektu, možete biti sigurne da ga ovaj proizvod nema u svom sastavu.

Takođe, želim da skrenem pažnju i na neke druge Subrina Recept šampone pa ukoliko nemate problem kao što sam imala ja, nego neki drugi, možete pogledati i njih:

Double Power – protiv peruti i sprječava prerano ispandanje kose.

Intensive & Balancing – protiv peruti za masnu vlasište

Clean & Fresh – za masnu vlasište

Strong Hair – ubrzava rast i sprječava prerano ispandanje kose.

Subrina Recept šamponi su dostupni u DM-u po cijeni od oko 6KM. Izuzetno su ekonomični i povoljni i zaista vam preporučujem da sa pažnjom pogledate njihov asortiman jer ćete sigurno pronaći nešto što ćete poželjeti probati.Objavite komentar