DIVINE PRIRODNA KOZMETIKA /moji utisci/

October 17, 2022

Znate da sam pobornik prirodne kozmetike i da se trudim što više i što česće koristiti proizvode koji imaju provjeren i potpuno prirodan sastav i koji ne štete ni nama ni našoj okolini. Nije uvijek lako naći proizvod tih karakteristika koji će zaista i raditi posao na nivou na koji smo navikli ali svakako da treba malo vremena i strpljenja jer ćete na kraju ipak
osjetiti olakšanje i zahvalnost, prije samom sebi, što ste bili dovoljno uporni i istrajni da pružite priliku nečemu što će vam donijeti samo benefite.
Ovdje prije svega mislim na kreme za lice i dezodoranse koji imaju isključivo prirodne sastojke na koje se u principu i nije tako lako navići jer mi godinama koristimo isključivo proizvode koji u svom sastavu imaju različite štetne hemijske spojeve jer zaboga svi hoćemo super mirišljav proizvod koji daje neke instant rezultate a ne razmišljamo da isti zapravo iznuttra razara naš organizam. Ovo je najveća opasnost za našu kožu, koja prva na udaru, ali morate znati da sve što nanesemo na njenu površinu uglavnom dosta brzo prodre u naš krvotok.

Do Divine kozmetike sam došla sasvim slučajno jer sam u nekoliko navrata dobila preporuku za neke nihove proizvode i onda sam im, prije neka dva mjeseca otpilike, odlučila dati šansu i sada želim svoje utiske podijeliti sa vama ovdje.
U protekom periodu sam koristila serum za kosu, maslac za tijelo, prirodni dezodorans, piling za tijelo i balzam za usne.
Divine serum za kosu smo Dunja i ja u potpunosti potrošile prije par dana i ona je već pitala gdje sam to kupila i izrazila je želju da ga i dalje koristi, Sve vam je jasno… Ovaj proizvod sadrži 7 prirodnih ulja koja njeguju i hrane kosu i vitamin E koji je jača, sprječava lomljenje i opadanje.

Obje smo ga koristile na način da nekoliko pumpica nanesemo na kosu par sati prije pranja. Dunja ima izuzetno osjetljivo tjeme koje je prilično suvo i ona je ovaj serum nanosila na cijelu dužinu kose, dok sam ja 2-3 pumpice nanosila samo na krajeve. Božanstven proizvod, izuzetno bogat i hranjiv, kosa je nakon njega mekana, glatka, sjajna… Pokušala sam i da ga koristim na način da nanesem par kapi na osušenu kosu ali mi nije odgovaralo, za moje potrebe je ovaj serum ipak prejak, teško ga je nanijeti ravnomjerno i kosa je teška posije toga. Ostajem pri prvoj namjeni jer ovakav proizvod još nisam imala usvojoj rutini. Sjajan je.


Divine čvrsti maslac za tijelo je drugi po redu proizvod koji sam gotovo slistila za mjesec dana. Nisu svi ljubitelji ove vrste proizvoda ali ja JESAM. Ma ne da jesam, ja zimi koristim samo njih. I probala sam valjda sve brendove koji imaju nešto slično u ponudi na našem tržištu i
mogu reći da Divine puter ima najbolju teksturu jer, uglavnom, većina se ili previse teško otapa ili prelako što opet nije dobro jer se čvrsti puter koristi dugo i nakon svake upotrebe treba da ipak zadrži tu svoju čvrstu formu a ne da se istopi ili raspe. Sa druge strane, ne želite ni da budete grube prema svojoj koži i da se mučite sa puterima kojima treba vječnost da se otope. Divine je tu nadmašio konkurekciju. A miris….Ljudi moji, to je nešto najlješte na svijetu.

Divine prirodni dezodars ima potpuno isti pohvalu za teksturu kao maslac. Dugo nisam srela dezodorans koji je dovoljno nanijeti iz ambalaže a da ga ne morate dodatno utljavati, čistiti ambalažu nakon upotrebe i prati ruke. Miris je lijep, mada se ne zadržava predugo na
koži, što mi je isto u redu jer želim staviti parfem i želim da to bude jedini miris koji ću osjetiti tokom dana.
Divine dezorans sadrži kokosovo ulje, shea maslac, pčelinji vosak, soda bikarbonu i kukuruzni skrob te kombinaciju eteričnih ulja i svaki od sastojaka ima svoju ulogu da omogući normalan proces znojenja, neutrališe neugodne mirise i da njeguje osjetljivo područje pazuha.


I poslastica na kraju, predivni bvalzam za usne koji nanosim kao masku naveče. Ovo je jedina stvar koju koristim za njegu usana trenutno. I to samo jednom dnevno na način da nanesem dosta debeo sloj prije odlaska u krevet (najdeblji mogući) i tako prespavam. Ujutru su usne mmmm… I ne
osjećate potebu kasnije dana da se mackate na svakih sat, dva. Ne. E to je njega.

Divine prirodnu kozmetiku možete kupiti preko njihove Instagram stranice, tako sami ja naručila ovaj paketić…

I želim čuti vaše utiske, ukoliko ste probale nešto od ovoga.Objavite komentar