AVENE: Djeca sa atopičnom i kožom sklonom alegijama na moru (+šta pakujemo za put)

July 22, 2022

Već godinama vjerujem brendu Avene i dosta često ga spominjem na svom blogu. Uz to, uvijek pažljivo slušam preporuke nekoliko dermatologa i farmaceuta i mislim da konačno tek ove godine imamo svoju idealnu to go putnu apoteku koja će zadovoljiti potpuno razlitite potrebe moje djece. Naime, Strahinja je dječak koji od trećeg mjeseca života ima problem sa izuzetno suvom i atopičnom koža koja je sada već pod kontrolom, ali i pod stanim nadzorom, dok je Dunja prije par godina razvila alergiju na sunce pa sada i o tome moramo voditi računa.

Prethodnih par godina sam bila dosta zbunjena sa svom tom situacijom i nosila sam sa sobom bar deset različitih proizvoda u panici očekujući da će se ne znam šta sve izdešavati ali ove godine na odmor putujemo avionom i dosta smo limitirani količinom i težinom stvari koje možemo ponijeti pa sam morala istražiti i odlučiti sta je to što je nam je najjefikasije ali i najuniverzalnije.

Moju odluku je dosta olakšava akcija Anapharm apoteka gdje sam sve što nam treba za put dobila doslovno u pola cijene, odnosno platila sam dva proizvoda a druga dva dobila gratis i zapravo sam vrlo lako, uz konsultacije sa sjajnim djevojkama koje rade u apoteci, napravila odličnu kombinaciju, a evo kako ona izgleda…

Avene Mlijeko za vrlo visoku zaštitu od sunca SPF 50 je prvi i najbitniji proizvod koji nosimo. Sadrži ekskluzivnu kombinaciju zaštitnih faktora SunSitive protection® patentiranu u Laboratoriji Pierre Fabre koja štiti od UVB i UVA zraka (maksimalan spektar apsorpcije). Takođe sadrži antioksidans pre-tokoferil, prekursor vitamina E, koji štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala. Zahvaljujući Avene termalnoj vodi, poznatoj po umirujućem i antiiritacijskom djelovanju, proizvod dobro podnosi i najosjetljivija koža.

I ono što je sjajna vijest… Uz kupovinu Avene mlijeka od 100ml na poklon dobijate Sunsistick KA SPF50+ 20g GRATIS. Dobitna kombinacija jer je stik mnogo lakši za upotrebu na nekim malo teže pristupačnim mjestima i idealan je za nos, uši, ramena, dekolte…

Drugi proizvod je AVENE XeraCalm A.D. Krema za relipidaciju koja nam se još prije par godina pokazala kao najbolja za njegu atopične kože. Čim primjetimo da se stanje pogoršava i da se počinju pojavljivati mali crveni ljuskavi pečati, to je znak da se moramo vratiti Avene Xera Calm A.D. kremi. Jednostavno, ništa drugo ne pomaža u tim situacijama i zato je ovo jedini proizvod koji nosimo sa sobom kada odemo na put. Ovdje vam ostavljam link ka recenziji tri XeraCalm proizvoda koja mi koristimo pa ukoliko vas interesuje ova tema čekirajte tekst.

Uz njih, uvijek pakujem i neizostavnu termalnu vodu u najvećoj mogućoj mililitraži jer je koristimo svi, na milion načina.

Anapharm u julu ima čak dvije odlične akcije za Avene:

  1. Linija za zaštitu od sunca – popust 25% + BESPLATNA DOSTAVA – 01.07-31.07.
  2. Uz kupovinu dva Avene proizvoda u vvrijednosti preko 50KM na poklon dobijate termalnu vodu od 300ml.

Obožavam Avene, znate to sigurno…

A vi?Objavite komentar