ZIAJA SUN: Linija namjenjena zaštiti kože od sunca

June 18, 2022

Sezona je počela i zato nikad dosta dobrih preporuka za efikasnu i bezbjednu zaštitu od sunca. Uglavnom ih biramo po dobrim recenzijama i prethodnom pozitivnom iskustvu sa nekim brendom čije proizvode i inače koristimo…. Jasno vam je onda da je Ziaja bio moj logičan izbor.

Ove godine u svom arsenalu brojim četiri sjajna imena iz Ziaja SUN linije i želim ih danas i vama predstaviti.

Sigurna sam da znate da je ovaj brendu BiH dostupan ekskluzivno u CM marketima a svi ovi proizvodi vas već čekaju na njihovim policama.

Ziaja Sun krema za lice spf50 /50ml, 11,95KM trenutno snižena na 8,40KM/ je antioksidativna krema za lice sa vitaminom C i SPF 50 UVA + UVB koji garantuje zaštitu i od onih najgorih posljedica prekomjernog izlaganja kože suncu a to u opekotine, prijevremeno starenje. Krema takođe sprječava promjene pigmentacije epidermisa, štiti kožu od promjene boje te neutrališe slobodne radikale odgovorne za starenje kože.

Ziaja Sun losion u spreju /170ml, 19,95KM odnosno na akciji sada 11,95KM/ dolazi u dvije verzije, sa spf 30 i spf 50. I jedan i drugi imaju iste karakteristike i podjenako su efikasni i bezbjedni s tim što je moj izbor sada na početku ljeta ipak spf 50, onaj drugi ostavljamo za ostatak sezone, nakon što se vratimo sa godišnjeg odmora.

Ziaja Sun losion u spreju je vodootporni losion za sunčanje u spreju koji štiti kožu od štetnih UV zraka i opekotina te sprječava iritacije kože tokom izlaganja suncu.

Losion sadrži prirodni natrijum laktat i provitamin B5 sa hidratantnom i regenerativnom aktivnošću. Ima jako laganu, nemasnu teksturu i brzo se nanosi.

Ziaja Sun losion za bebe i decu spf50 /125ml, 14,95KM/ je vodootporni losion za sunčanje za djecu uzrasta od 6 meseci i više a posebno je testiran da smanji rizik od alergijskih reakcija kod djece.

Losion produžava vrijeme sigurnog izlaganja suncu tokom intenzivnog sunca, stvara zaštitni sloj otporan na vodu, efikasno štiti od UVA i UVB zraka i što je najbitnije, ne izaziva iritacije.

Način upotrebe: Naneti veliku količinu losiona na kožu 30 minuta pre izlaganja suncu. Nanositi često tokom sunčanja, naročito nakon plivanja, brisanja peškirom ili znojenja. 

Na fotografijama iznad vidite teksturu svih proivoda. Losion u spreju je prilično rijedak i samim tim ostavljala najtanji sloj na koži i najbrže se upija. Krema za lice sa spf 50 za odrasle (proizvod koji vidite u sredini na fotografiji) je najgušći ali jako maziv i predivno mirisan, ostavlja lagan ali nemastan film koji se osjeti pod rukom. Dok krema za sunčanje za djecu ima lakši i svježiji miris, izuzetno je hranjiva i ostavlja bogat neljepljiv film koji garantuje savršenu zaštitu izuzetno osjetljive kože male djece i beba starijih od 6 mjeseci.

Ukoliko se pitate zašto od 6 mjeseci “tek” odgovor se krije u činjenici da se bebe prije tog perioda NE IZLAŽU suncu, nikada i ni u kom slučaju jer nema potrebe za tim pa samim tim ni za zaštitom od istog.

Jeste li koristie Ziaja proizvode iz SUN linije?

Ukoliko jeste, pišite mi svoja iskustva…Objavite komentar