URIAGE BARIESUN Matirajući fluid sa spf 50+

May 29, 2022

Masna, i koža sklona aknama i nepravilnostima, traži dodatnu njegu ali i zaštitu kada je štetno sunčevo zračenje u pitanju. Iako većina djevojaka koja ima problematičnu kožu, zapravo bježi od krema sa visokom UV zaštitom neznajući da baš takva koža treba posebno treba dobar i kvalitetan proizvod te vrste. Naime, prekomjerna izloženost suncu može da pogorša uzroke i okidače akni što stvari čini još gorim.

Sunce isušuje koži a masna koža na to reaguje tako što počne sa prekomjernom proizvodnjom sebuma kao odbrambenim mehanizmom što je opet jedna od ključnih faza u pogoršanju stanja kože. Takođe, sunce dovodi do povećanog znojenja i ubrzava proces degradacije znoja na koži a to stvara idealno okruženje za širenje bakterije povezane sa aknama.

I da, sigurno ste neobrojeno puta do sada čule daje spf najbolji proizvod za zaštitu kože od prijevremenog starenja. :-)

Zato nikada ne preskačite nanošenje SPF-a samo zato što imate masnu kožu! Obratite pažnju na teksturu, sastav i samu namjenu, birajte kvalitetne brendove i uživajte u svim benefitima koje ovakavi prozvodi nude.

Uriage Bariesun MAT FLUID SPFo 50+ /50ml, 21,05KM/ kombinuje vrlo efikasan filterski kompleks i dva dermatološka patenta za zaštitu kože, sprečavanje oštećenja ćelija i fotostarenje uzrokovano UVA, UVB zrakama i plavim svjetlom.
Ovaj proizvod je posebno razvijen za mješovitu do masnu kožu i kao takav ne izaziva nikakve kontraindikacije. Uriage Bariesun matirajući fluid pruža vrlo visoku zaštitu od sunca od UVA i UVB zraka a njegova lagana formula garantuje učinak protiv sjaja, brzo upijanje i dugotrajnu hidrataciju.

Ovo su tri glavne karakteristike Uriage kreme za zaštutu kože od sunca sa spf 50+:

Štiti od UV zraka – Njegov kompleks filtera pruža vrlo visoku zaštitu od UVA, UVB i slobodnih radikala. 

Matira – Pruža trajni matirajući učinak zahvaljujući ekstraktu sladića sa djelovanjem na regulacije izlučivanja sebuma. 

Sprječava isušivanje kože – Obogaćena Akvasponginima, vitaminom C i Uriage termalnom vodom, fluid pruža intenzivnu zaštitu od suhoće i djeluje antioksidativno. 

Uriage Bariesun MAT FLUID SPFo 50+ sam koristila proteklih dvadesetak dana skoro pa svakodnevno. SPF ne koristi samo radnim danima kada sam svih 8h u kancelariji, ako sam na terenu ili znam da ću biti vani više od sat ili dva, uvijek nanesem spf. Vikendom obavezno, bez izuzetka.

Uriage matirajući fluid ima malo rjeđu teksturu i intenzivno bijelu boju koja nestaje kada se proizvod upije u potpunosti. Lagani ljetni miris je izuzetno prijatan iako se dosta dugo zadržava na licu. Nakon što se upije, koža je glatka i matirana, ne sija se, fluid ne ostavlja tragove niti bilo kakav vidljiv film na koži. Možete odmah nakon par minuta nastaviti sa svojom rutinom šminkanja.

Uriage je u dostupan u VIVA APOTEKAMA širom BiH a cjelokupnu nihovu ponudu i aktuelne akcije možete pronaći OVDJE.

Volite li URIAGE?

Pišite mi koji su vaši favoriti.Objavite komentar