Vichy Dermablend tečni puder (recenzija)

May 22, 2022

Danas vam donosim recenziju čuvenog Vichy Dermablend pudera koji je već dugo dostupan u apotekama širom BiH i to nije novost ali je svakako sjajna vijest akcija u Anapharm-u gdje uz svaki kupljeni Dermablend puder na POKLON dobijate četku za nanošenje (akcija se odnosi i na Dermablend i na Dermablend 3D korektivni puder).

Moja ljubav prema Dermablend- u traje koliko i moj brak (nećete vjerovati ali kompletan makeup za vjenčanje sam radila sama i za tu priliku sam ga i kupila prvi put, mislim da se on tada i pojavio na tržištu, u BiH naravno nije ni bio dostupan). Dolazio je u bijeloj tubici i imao je malo drugačiju formulu nego sada a ta promjena se desila se 2016. godine. Od tada, pa do danas, Vichy Dermablend izgleda ovako kao što vidite na fotografijama.

Dugo nakon što sam prvi put probala Dermablend, nisam ni pomislila da kupim bilo koji drugi puder. Jednostavno mi je toliko odgovarao da ni u jednom moment nisam poželjela ništa drugo. Kombinovala sam ga sa drugim puderima, prilagođavala prilici za koju sam ga željela, ali je on uvijek bio baza u koju sam imala puno povjerenje.

Iz kompanije Vichy kažu da formula Dermablend korektivnog tečnog pudera spaja visoku koncentraciju pigmenata za optimalno prekrivanje i izuzetno upijajuću i laganu teksturu koja koži daje prirodan izgled i osećaj prijatnosti tokom cijelog dana. U kontaktu sa epidermisom tekstura postaje tečnija a pigmenti boje se slivaju po cijeloj površini i potpuno prekrivaju nepravilnosti na koži, a da pritom ne stvaraju utisak maske.

Ovaj puder nudi trostruko djelovanje: visoku moć pokrivanja 16h + prirodan izgled + 24-satnu hidrataciju.
1. 30% koncentracija pigmenata za savršeno pokrivanje.
2. Pigmenti „soft-focus”, koji prekrivaju nepravilnosti i tako stvaraju lijepu kožu kao klasični puderi za lice.
3. Obogaćen glicerinom i eteričnim uljem biljnog porijekla, koji ga čine glatkim, tečnim i prijatnim. U dodiru sa toplotom kože pretvara se u fluid, a njegova tekstura stvara izuzetno tanak sloj bez naglašavanja bora i bez masnog traga na koži. Ten je u potpunosti ujednačen sa prirodnim efektom „gole kože”.

Vichy Dermablend tečni puder /30ml, 40,15KM/ ima hipoalergenu formulu visoke tolerancije koja je testirana pod dermatološkim nadzorom na osetljivoj koži.Puder je nekomedogen, bez mirisa je i ima SPF 35.

Vichy Dermablend je dostupan u nijansama: 15 (Opal), 20 (Vanilla) 25 (Nude), 30 (Beige) 35 (Sand) i 45 (Gold). Ja koritim dvije nijanse, i jedino njih sam i probala, to su 25 Nude i 30 Beige.

Pakovanje je jednostano i praktično mada generalno nisam ljubitelj ove vrste ambalaže, smatram da svaki tečni puder zaslužije staklenu bočicu i pumpicu. Ali dobro.

Sve informacije o proizvodu su na kartonskoj ambalaži s tim da ćete neke osnovne podatke dobiti i na samoj tubici.

Vichy Dermablend ima srednje gustu teksturu i potrebna je jako mala količina proizvoda za cijelo lice. Ovaj puder se odlično nanosi i četkicama i beauty blenderom. Možda bih ja opet glasala za kist jer sam ga najčešće koristila i jako dobro se pokazao pa ako već date malo više novca za puder predlažem da iskoristite akciju u Anapharm apotekama i kupovinom ovog pudera četkicu dobijete GRATIS.

Ovaj puder traje… I traje! Ne znam baš da li bi ostao 16h na licu, iako sam sigurna da to nije ni bitno, ali 7-8 sati izgleda perfektno. Nakon toga sklizne sa najmasnijeg dijela na licu a to su u mom slučaju područje oko nosa i sredina čela. Sve ostalo i dalje izgledalo odlično.

I zaista, puder na licu izgleda lijepo i ne uvlači se u sitne linijice i bore što je jako bitno.

Vichy Dermablend ima potpunu pokrivenost, ali zaista! Slobodno se možete usuditi da prekrijete sve što poželite pa čak i tetovaže (njih sam prekrivala sa tri jako sloja pudera).

I da, ovaj puder provjereno ne zatvara pore, ne iritira kožu i neće vam stvoriti nikakve probleme na licu.

Ne bih se samo složila sa konstatacijom da se ne osjeća na koži, za moj ukus ovaj puder ima određenu težinu na licu ali daleko od toga da je težak kao što je to bio slučaj sa ranijom varijantom.

Na blogu se nalazi i recenzija Vichy Dermablend 3D Correction tečnog pudera koju možete naći OVDJE.

ZAKLJUČAK: Vichy Dermablend je odličan puder koji će podići vaše samopouzdanje za stepenicu ili dvije. Ovo je takođe bitno svima vama koji imate problema sa licem jer je ovo puder koji NEĆE pogoršati situaciju a to je jako bitno. Vichy Dermabelend preporučujem djevojkama sa normalnom i mješovitom kožom lica, djevojkama koje žele dobru prekrivnu moć bez pretjerano velike težine na licu. Nije za jako masnu kožu.

Jeste li koristile Vichy Dermablend pudere?

Kakvi su vaši utisci?Objavite komentar