SUBRINA CHARM farbe za kosu (recenzija)

May 14, 2022

Ukoliko me pratite nešto duže onda znate da jako volim Subrina farbe za kosu i da iz godine u godinu koristim isključivo njih. Želju za promjenama, koju svaka od nas neminovno ima s vremene na vrijeme, sam zadovoljila testirajući različite linije jer Subrina ima izuzetan izbor kvalitetnih fabri za kosu.

Sjećate li se moje recenzije Subrina SPECTRA profesionalne linije za farbanje kose i Subrina Butter Colour farbi? A prije svega sam koristila Subrina Saten farbe i to je prvi post koji sam napisala za ovaj brend još u martu 2018. godine (link).

Sjećam se da sam u više navrata ranije hvalila izuzetan menadžement ovog brenda koji traje toliko dugo ali i dalje ima ljude koji su spremni na promjene u smislu unapređenja izgleda i same vizuelne prezentacije proizvoda u čiji kvalitet nema potrebe sumnjati, on je uvijek odličan. Činjenica da se neke druge stvari mijenjaju i potreba da se ide u korak sa vremenom je učinila to da Subrina Charm danas izgleda još bolje i atraktivnije a sadržaj je ostao isti, samo je formula sada još bolja, postojanija i nježnija, a boje intenzivnije.

Subrina Charm farbe za kosu sadrže hranjivo avokado ulje, bogato vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, koje jača kosu i vraća joj izgubljenu vlagu i sjaj. I svaki put nakon farbanja to primjetim, kosa je predivna pod rukom a dlaka puna i jaka. Ono što mi je jako bitno da znate (jer ja imam dosta sijedih pa vam mogu iz prve ruke potvrditi) je da Subrina Charm u potpunosti prekriva sijedu kosu bojom. O tome ne morate brinuti, ovo je dugotrajna farba za kosu koja taj zadatak obavlja bez ikakavih prolema.

Takođe, Subrina Charm je sada predstavila nove nijanse te uz one postojeće paleta sada broji njih čak 24, što je morate priznati, odlična ponuda.
Farbe su dostupne su u paleti boja od crne, smeđe, crveno-smeđe, zlatno smeđe, crvene, ljubičaste i plave.

Posebno su interesantne specijalne plave nijanse 80/8 i 30/3 koje posvjetljuju kosu do pet tonova a pogodne su i za posvjetljivanje svijetlo smeđe kose, dok nijanse 20/2 i 10/1 posvjetljuju do 4 nijanse. Nova demi-permanentna nijansa Super Cool toner, o kojoj ćemo pričati još, je posebno dizajnirana za neutralizaciju žutih i narandžastih tonova na izbijeljenoj i obojenoj plavoj kosi.

Ukoliko vam zatreba nešto što ne nadjete u ponudi, i to je rješivo jer nijanse iste dubine možete miješati, pa tako broj 58 (boja meda) i broj 08 (svijetlo plava) dajte božanstven ton koji je potpuno unikatan. Moja drugarica kaže da je to najbolja boja koju je ikada imala.

Subrina Charm farbe su jednostavne su za korištenje, kako kod kuće, tako i uz pomoć frizera jer je priprema jako jednostavna. Ruke je potrebno zaštiti rukavicama koje su priložene u pakovanju. Zatim pomiješati i sjediniti Subrina Charm kremu i razvijač boje te nanijeti ravnomjerno na suhu kosu. Kod prvog bojenja potrebno je boju ostaviti da djeluje 30 minuta, a kod nijansi 10/1, 20/2, 30/3 i 80/8 40 minuta.

Za farbanje izrastka ja uvijek ostavim boju na kosu 20 minuta, a kod nijansi 10/1, 20/2, 30/3 i 80/8 potrebno je djelovanje produžiti na 30 minuta, zatim počešljati kosu po cijeloj dužini rijetkim češljem i ostaviti da stoji još 10 minuta.

Ovako izgleda moja kosa tretirana Subrina Charm farbom s tim da je korjen još malo svjetliji nego što je to možda vidljivo na fotografiji. Dugo sam koristila nijansu 05 ali sam u medjuvremenu dosta posvjetlila krajeve, imam i pramenčice i trenutno mi savršeno odgovara nijansa 06.

Obojenu kosu preporučeno je tretirati i njegovati sa Subrina COLOUR & SHINE šamponom i balzamom za obojenu kosu. I ovo su proizvodi koji sam ranije spominjala i koji su jednako dobri. Tradicija koju ima ovaj brend kada su bojenje i njega kose u pitanju je toliko duga da ja mogu samo da vam dam ogromnu preporuku za sve što sam probala.

Subrina vas čeka na policama širom Bosne i Hercegovine, tu na dohvat ruke. I i dalje su cjenovno pristupačni.

Koristite li Subrina farbe za kosu?

Pišite mi, sa kojom linijom ste najzadovoljnije?Objavite komentar