GUAM Dren hladna krema protiv celulita (recenzija)

May 4, 2022

Već godinama testiram različite proizvode za njegu tijela ali kada su celulit i zatezanje kože u pitanju uvijek se vratim brendu GUAM. Jednostavno, ništa drugo nije ni približno tako dobro. I tu mislim na kompletan asortiman jer sam imala priliku probati zaista dosta različitih proizvoda. Guam sam dugo prvo istraživala a kasnije sam uvodila jedan po jedan proiyvod i do danas sam probala zbilja puno toga.

Kada je izbor pravog Guam proizvoda u pitanju, uvijek vas savjetujem da se prvo konsultujete sa nekim jer postoje formulacije koje hlade kao i one koje zagrijavaju tijelo i ne prija svakoj koži sve. U principu, sasatav svih Guam proizvoda se temelji na različitim vrstama morskih algi koje blagotvorno djeluju na kožu. Glavni aktivni sastojak, ekstrakt alge marine, ubrzava metabolizam i uz sicilijansku glinu i druge biljne sastojke čini kombinaciju za kojoj su žene već dugo vjerne.

Lacote je za Guam iskoristio stari način sakupljanja i obrade algi kako bi njihova svojstva bila kompletno očuvana: starinski model sprave zvane „skubidu” hvata alge i izvlači ih na brod iz njihovog morskog staništa. Alge se suše na tradicionalni način, na otvorenim poljima gdje ih tokom tri dana okeanski vetrovi isuše. Nakon toga, alge se melju, a u njihovom prahu sačuvano je njihovo mineralno bogatstvo koje je Guam iskoristio na najbolji mogući način, stavio ih je u službu ljepote.

Takav sastav Guam proizvoda stimuliše lipolizu, razgradnju masti te pojačavaju cirkulaciju i smanjuje zadržavanje tečnosti u organizmu. Efekti upotrebe ovih proizvoda su vidljivi dosta brzo, naravno, ukoliko se potrudite da svoje životne navike podredite željenom uspjehu. Uvijek je bitno imati realna očekivanja i biti pošten prvo prema sebi a onda i prema brendovima čije proizvode koristimo.

Guam hladna krema protiv celulita svojom ekskluzivnom formulacijm ciljano tretira kritične tačke tijela -noge, bedra i skočne zglobove.

Kremu se preporučuje lagano umasirati u kožu prije spavanja jer je to vrijeme tijekom noći najbolje za drenažni učinak i eliminaciju suvišne tekućine i toksina iz organizma.

Funkcionalni sastojci:

  • alge (bogate jodom, željezom, kalcijumom i alginskom kiselinom) uspostavljaju ravnotežu,  čiste, vlaže i omekšavaju kožu
  • kofein ima lipolitički efekt
  • drenažni kompleks (bršljan, rusco i  escin) smanjuju edeme i povećavaju propusnost kapilara i venski povrat.

Guam hladna krema protiv celulita se nanosi uz laganu masažu do potpunog upijanja. Ima prilično jak miris mentola koji je i zadužen za efekat hlađenja koji osjetite i nije nešto što će vam smetati, zapravo se na isti vrlo brzo navikne.

Ova krema sadrži visok soli koji je tu da podstakne drenažu, tako da se nakon nekoliko sati od nanošenja kreme može formirati tanki bijeličasti sloj koji možete isprati vodom. Ne pojavi se svaki put ali ukoliko ga i primjetitte nekada, treba da znate zašto se to dešava i da je posljedica sasvim prirodne reakcije.

Guam hladnu kremu sam spominjala i hvalila već nebrojeno puta na mojim društvrnim mrežama, znate da sam je koristila u kontinuitetu oko mjesec dana (ne baš svako veče, ali skoro :-)). Uz nju, u istom periodu, sam bila vjerna još nekim Guam proizvodima ali o tome u narednom postu.

Samo ću vam šapnuti da imate OGROOOOMNU preporuku za ovaj brend i da ti zaista iskreno mislim.

Guam proizvode možete kupiti u apotekama širok BiH ili ih poručiti direktno preko guam_bih Instagram stranice.Objavite komentar