GARNIER Botanic Therapy: Kruti šamponi (recenzija)

April 27, 2022

Čini mi se da smo sve spremniji mijanjati neke svoje navike pa tako vjerujem da je većini prihvatljiva ideja o ekološki osvještenoj potrošnji sa minimalnim zagađenjem okoline. Brendovi se zaista trude raditi na ovome ali je drugi dio posla na nama.

Prelazak sa tečnog na kruti šampon za kosu moža nije lak, jer od kada znamo za sebe koristimo ove proizvode koristimo na jedan način i sada se treba navići na neki drugi način upotrebe. Ali ja sam radoznala i još davno sam imala svoj prvi kruti šampon brenda Lush. Nakon toga sam počela kupovati i putere za tijelo u čvrstom obliku i već dugo mi je potpuno svejedno u kakvom agregatnom stanju je proizvod koji koristim, sve dok je dobar i dok radi posao na najbolji mogući način.

Garnier Botanic Therapy kruti šampon dolazi u 100% biorazgradivom pakovanju napravljenom od kartona, a u svom sastavu ima 94% sastojaka prirodnog podrijetla i ne sadrži silikone i konzervanse.

Iako vam na fotografijama možda izgleda kao sapun za ruke, ovaj proizvod ima potpuno drugačiji sastav, kao i namjenu naravno.

Proizvođač navodi da je njegova najveća prednost veličina jer su vrlo mali i praktični, ali, ja se ne mogu složiti tvrdnjom da jedan čvrsti šampon može trajati kao dvije boce klasičnog tekućeg šampona od 250 ml. U mom slučaju, i jedan i drugi traju gotovo identično. Ipak, mogu potvrditi da su ovi šamponi izuzetno kremasti i da jednako dobro pjene kao i tečni šamponi.

Ukoliko se odlučiti za kupovinu jednog Garnier Botanic Therapy krutog šampona, u ponudi ćete pronaći nekoliko verzija:

Garnier Botanic Therapy kruti šampon s medom i pčelinjim voskom koji je namjenjen za suvu, vrlo oštećenu i lomljivu kosu. On je ujedno i moj favorit. U svom sastavu ima bagremov med iz Mađarske, dragocjeni nektar poznat još od antičkih vremena po svojim ljekovitim svojstvima i hranjivim blagodatima, ali i pčelinji vosak iz zapadne Afrike, poznat po svojim hidrirajućim svojstvima koja pomažu u obnavljanju ispucalih vrhova. 

Garnier Botanic Therapy kruti šampon sa đumbirom koji djeluje na neposlušnu i suvu kosu. Uz pomoću formulacije sa 94 % sastojaka biljnog porijekla, nudi potpunu njegu, kremastu teksturu i pjenu uobičajenog šampona. Sadrži sastojke đumbira i bademovog ulja koji njeguju, obnavljaju i hidriraju.

Garnier Botanic Therapy kruti šampon za kosu s kokosovim mlijekom i uljem makadamije je namijenjen kosi kojoj nedostaje mekoća. Olakšava rašćešljavanje, zaglađuje dlaku i njeguje.

Kruti šampon je vrlo lako koristi. Naime, za najbolji efekat kosu i šampon prvo dobro pokvasite, nakon toga šampon zapjenite među dlanovima, a zatim pjenu dobro umasirajte u kosu. Na kraju naravno sve samotemeljno isperite.

Jedini problem koji sam imala sa šamponom u krutom stanju je njegovo čuvanje između korišćenja. Kartonska ambalaža nije najbolje riješenje za to i bilo bi sjajno kada bi i kod nas postojale neki višekratni spremnici koji bi služili ovoj namjeni. Sve ostalo je vrlo jednostavno i praktično, od same upotrebe do odličnog rješenja za putovanja.

Garnier Botanic Therapy kruti šamponi su dostupni u svim dogerijama širom BiH.

Jeste li ih probale?2 komentara

  1. Predivni su šamponi, ja sam uzela kokos i makadamia verziju i divan je. Što se tiče čuvanja, kod nas je osim ovih šampona bila u ponudi i limena kutija za čuvanje čvrstih šampona, isto Garnierova.

Objavite komentar