VICHY Capital Soleil: UV-Age Daily tonirani fluid SPF 50+

April 13, 2022

Pošto se odlično sjećam vremena kada smo imali do te mjere loš izbor krema sa spf zaštitom da smo, mi koji imamo osjetljivu i problematičnu kožu, doslovno oplakivali ljetnju sezonu, sada sam jako cjenim činjenicu da par godina unazad imamo fantastičan izbor pažljivo osmišljenih krema koje imaju odličan sastav i izuzetno visoku zaštitu.

Opet, konkurencija je velika a naša svijest o važnosti zaštite kože, puno manja od toga, tako da se nažalost ovakvi proizvodi koriste tek od maja ili juna, uglavnom već kada sunce pokaže svu svoju snagu na našoj koži.

Lice je dio tijela koji je najizloženiji spoljnim uticajima. Oduvijek je bio izazov pronaći način na koji ćemo kožu što duže sačuvati mladom ali sve što nam se dešava rezultat je isključivo naše nepromišljenosti. Koža pamti sve i vrlo je bitno podići svjest pravilnoj njezi kože još u ranim tinejdžerskim dana. Jer ako se mi osvjestimo sa 25 ili 30 godina, vrlo je vjerovatno da ješteta već učinjena jer koža ne stari preko noći. Nen trenutni izgled rezultat je naših ranijih odluka.

Prekomerno izlaganje suncu je glavni uzrok prijevremenog starenja kože a za posljedicu imamo pojavu boru, opuštanje kože i probleme sa pigmentacijom. Ovaj pojam je poznat pod naziom FOTOSTARENJE i dešava se kao posljedica dugotrajnog izlaganja suncu bez zaštite. Nakon nekog perioda koža će odreagovati na način da će izgledati zadebljalo, ten će biti neujednačen, pojaviće se fleke i dobićete bore (iako možda smatrate da nemate dovoljno godina da ih imate).

Vichy je ove godine lansirao dva nova proizvoda sa vrlo visokom zaštitom od štetnog sunčevog zračenja pod nazivom Vichy Capital Soleil UV-AGE DAILY. Radi se o dvije verzije jednog istog proizvoda, jedan je u boji, drugi nije.

Ja sam odlučila testirati tinted verziju.

Osim jako dobrog sastava koji je odličan za sve nas sa mješovitom i problematičnom kožom ovaj fluid ima i SPF 50+ što je sjajna mjera jer nam ovaj broj govori koliko dugo možemo ostati na suncu bez opasnosti od opekotina u odnosu na okolnosti bez zaštite. Što je veći SPF, duže smo zaštićeni od štetnih UVA i UVB zraka.

Vichy Capital Soleil UV-AGE DAILY /40ml, 38,12KM/ je fluid na bazi vode sa učinkom pomlađivanja koji pruža naprednu UVA i UVB zaštitu, dok u isto vrijeme djeluje protiv postojećih znakova fotostarenja kao što su tamne fleke i bore.

Ovaj fluid koji pokriva vrlo široki spektar UVA i UVB zračenja je obogaćen snažnim aktivnim sastojcima, pa ćemo u njegovom sastavu pronaći peptide, niacinamid i vitamin E u kombinaciji s patentiranom Netlock tehnologijom koja štiti kožu i pomaže u korekciji bora i tamnih fleka izazvanih UV zračenjem, te jača zaštitnu funkciju kože.

Nova tehnologija umreženih filtara u laganom sloju formira ultra lak, nevidljiv, nemastan trag. Fluid je blago toniran i prilično tečan ali se jako lijepo nanosi i razmazuje. Bitno da znate da ova formula nije komedogena i potpuno je bezbjedna za upotrebu i kod najosjetljivije kože.

Ja ga koristim već neke dvije sedmice svakodnevno i zaista mi nije napravio nikakav problem na licu. Kako ima izuzetno laganu prekrivnu moć, u dane kada idem na posao preko nosim mineralni puder, ali ostalim danima mi je sasvim dovoljan u kombinaciji sa malo korektora koji utapkam lagano samo na najkritičnija mjesta.

Vichy Capital Soleil UV-AGE DAILY ima lijep, lagan miris koji se dosta dugo zadžava na koži, podsjeća me na ljeto i na more i baš zato mi jako prija.

Postoji nešto po čemu se ova formula razlikuje od svih drugih a to je je NETLOCK, nova višestruko patentirana tehnologija brenda Vichy. Ova inovacija temelji se na principu emulzije: UV filtri zarobljeni su u mikrokapljicama koje čine izuzetno tanak, ujednačen i vrlo otporan sloj kada se proizvod nanese na kožu.

Ukoliko tražite kvalitetnu i pouzdanu zaštitu od sunca koja će vam uz to pružti podršku protiv nastanka bora, tamnih mrlja i oksidativnog stresa uzrokovanog UV zračenjenjem, Vichy Capital Soleil UV-AGE DAILY je pravi izbor. Mogu vas posavjetovati samo oko izbora verzije koju ćete uzeti s obzirom da ja imam srednje taman ten i da bih vam toniranu verziju preporučila samo ukoliko niste baš jako svijetle. Naročito s obzirom na to na sa količinom flida nema kalkulacije, potrebno je najmanje 4-5 pumpica za cijelo lice i vrat i onda ta boja itekako dodje do izražaja. Znači preporuka je da jako svijetle djevojke uzimaju verziju koja nije tonirana (link).

Za kraj vam pisem kratku rekapitulaciju kako biste imali sve potrebne informacije o ovom proizvodu na jednom mjestu.

AKTIVNI SASTOJCI4 % peptidi, 2 % niacinamid, probiotičke čestice, 10 % voda sa vulkanskim mineralima Vichy
TIP KOŽESvi tipovi kože
KADUjutru
DOBROBITITrenutni efekti: Zaštita protiv dugih UVA zraka, UVA i UVB zračenja, zagađenja
Progresivni efekti: Smanjenje bora i tamnih fleka
TEKSTURAIzuzetno tečna, vrlo prozračna, ne lijepi se, nemasna, bez bijelih tragova.
SPF INDEKS50+
POSEBNE OSOBINEUV filter

Koristite li redovno SPF?
Apoteka Anapharm ima definitivno najbolju i najpovoljnu ponudu, čekirajte njihov web sajt što prije.Objavite komentar