KLORANE revitalizirajući šampon sa ekstraktom citrusa (recenzija)

April 9, 2022

Klorane je kao brend ušao u naš dom još davno, pisala sam vam ranije o liniji na bazi zobi kao i o onoj na bazi mente i svaka od njih je i dalje favorit nekog člana naše porodice.

Klorane Revitalizirajući šamon na bazi ekstrakta citrusa sam kupila Dunji prvi put sredinom prošle godine, i to baš u periodu kada smo se vratili sa godišnjeg odmora. Jednostavno se žalila da su joj šamponi koje je koristila ili preslabi ili prejaki i dugo nije bila zadovoljna ni sa jednim koji je koristila. Kosa joj se brzo mastila, nije imala volumen i sjaj i sa vremena na vrijeme joj se pojavljivala perut.

Oduvijek sam vjerovala u kvalitet brenda Klorane i u činjenicu da se njihovi svi proizvodi proizvode primjenom pomno odabranih aktivnih supstanci biljnog porijekla.

Zašto sam se odlučila baš za verziju sa citrusima?

Limun se tradicionalno koristi zbog svojih tonizirajućih i pročišćavajućih svojstava. Vrsta Citrus medica L. posebno je odabrana zbog mekoće pulpe i njenih svojstava. Ovu vrstu Klorane specijalno za svoje potrebe uzgaja na Korzici.

Zagađenje vazduha, tvrda voda i nakupljeni talog na kosi uzrokuju da normalna kosa postaje otežana i devitalizirana, i to je upravo ono što je Dunju dugo mučilo…

Ovaj šampon sadrži ekskluzivnu kombinaciju pulpe citrusa i prirodnih sastojka koji pročišćavaju kosu. Uklanja zaostali talog sa kose i vlasišta, neutraliziraju tvrdu vodu i toniraju vlasi. I zaista je razlika vidljiva odmah nakon prve upotrebe, kosa je mekana, revitalizirana, lagana i duže ostaje čista.

Formula bez parabena i silikona koja je dermatološki ispitana i potpuno je bezbjedna za naše tinejdžere, pa čak i malo mlađe klince, kao što je moja dvanaestogodišnja djevojčica.

Klorane šampon na bazi citrusa / 200ml, 18,50 KM/ dolazi u kvalitetnoj plastičnoj ambalaži koja je pljosnata i vrlo zgodna za upotrebu. Tubica je prozirna, mala i kao takva vrlo je zahvalna i za putovanja.

Šampon ima jako lijep osvježavajući miris, sjajno pjeni i kosu čini savršeno čistom bez puno muke. Lagano hladi tjeme, što izuzeto prija osobama koje imaju problem sa brzim mašćenjem kose ili čak peruti.

SASTAV: WATER (AQUA). SODIUM LAURETH SULFATE. SODIUM COCOAMPHOACETATE. GLYCOLIC ACID. TRIETHANOLAMINE. PROPYLENE GLYCOL. DECYL GLUCOSIDE. BENZOIC ACID. CHLOROPHYLLIN-COPPER COMPLEX (CI 75810). CITRUS MEDICA VULGARIS FRUIT EXTRACT. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLUTAMIC ACID. PANTHENOL. POLYQUATERNIUM-10. SODIUM CHLORIDE. SODIUM HYDROXIDE. YELLOW 5 (CI 19140).

Kompletan Klorane asortiman je dostupan u Viva apotekama i njihovom web shop-u a ovdje vam ostavljam i direktan link ka ovom šamponu koji je davno nadmašio sva naša očekivanja.

Volite li Klorane?

Jeste li probali šampon na bazi ekstrakta citrusa?Objavite komentar