NAŠA URIAGE BEBE RUTINA: Šampon i mlijeko za tijelo

March 15, 2022

Uvijek sam vodila računa o proizvodima koje kupujem i koristim za djecu. Naročito kada sam se susrela sa atopijskim dermatitisom i shvatila da zdrava koža zaista nema cijenu… Često me pitate za preporuku brenda za njegu beba i djece i ne znam da li uvijek dam isti odgovor ali sam sigurna da vas uvijek uputim u apoteku. Prvo, tamo se kriju proizvodi koji su jedini potpuno bezbjedni a farmaceut je taj koji će vam najbolje pomoći prilikom odabira proizvoda prema konkretno opisanom problemu. Takođe, iako volim i neke brendove prirodne kozmetike, za najraniji uzrast to nije  najbolje rješenje jer u nekim slučajevima sastojci biljnih ekstrakata mogu biti alergeni i samim tim prilično opasni.

Zato, za razliku od kozmetičkih proizvoda koje nalazimo u supermaketima i prodavnicama robe široke potrošnje, dermokozmetika se prodaje isključivo u apotekama. Ovi proizvodi nastaju u saradnji kozmetologa, farmaceuta, dermatologa, hemičara i tehnologa i potrošaču nude dvostruko dejstvo- medicinsko i kozmetičko. Svaka tvrdnja vezana za korisnost takvog proizvoda mora biti potkrijepljena naučnim i kliničkim ispitivanjima.

Imamo tri ključne činjenice po kojima se dermokozmetika razlikuje od kozmetike:

Kvalitet – dermatološki testirana kozmetika, koja je prošla kliničke testove; ne sadrži konzervanse, boje ili parfeme, koji mogu da izazovu alergijske reakcije

Bezbjednost – sve sirovine su proverenog sastava i kvaliteta a sastav proizvod transparentan sa jasno naznačenim postotkom aktivnih sastojaka,

Efikasnost– in vivo testovi na humanim dobrovoljcima; testiranje na životinjama je strogo zabranjeno.

Uriage nudi asortiman proizvoda za negu kože. Linija namjenjena bebama je karakteristična po ultranježnim formulacijama sa visokom tolerancijom. Svi proizvodi sadrže Uriage termalnu vodu tako da su izuzetno nježni prema osjetljivoj koži beba i djece, što ih čini više nego pogodnim za upotrebu.

Strahinja, i njegova mama, su testirali Uriage Bebe šampon i Uriage Bebe mlijeko za njegu tijela.

URIAGE Bebi šampon

/200ml,13KM/

Proizvođač kaže da je ovo ekstra nježan šampon bez sapuna za bebe i djecu koj blago čisti i raspetljava kosu, te je ostavlja sjajnom, mekanom i mirisnom, pritom ne narušavajući prirodnu ravnotežu vlasišta. 

U sastavu šampona se nalazi umirujca Uriage termalna voda, ekstrakt runolista te blagi sastojci za čišćenje koji su izuzetno nježni prema kosi mališana.

Šampon ima izuzeno blag miris i dosta dobro pjeni ali mi imamo kratku kosicu pa me bas intresuje i to kako su mame djevojcica zadovoljne sa Uriage Bebe šampon.

Ono što je isto bitno, šampon ni malo ne pecka za oči a to je posebno važno kada su dječica u pitanju jer pranje kose samo po sebi ne stoji na listi njihovih omiljenih aktivnosti.

Nježna formula bez parabena i sapuna je pogodna i za bebe i za djecu.

Uriage bebe Bebe prvo hidratantno mlijeko

/500ml, 23KM/

Uriage Bebe mlijeko za tijalo ima formulu visoke podnošljivosti, trenutno i dugotrajno hidrira te omekšava, hrani i umiruje kožu lica i tijela. Osnažuje prirodni zaštitni film na koži i štiti kožu od isušivanja. Prikladno je takođe i za bebe i za djecu.

Mlijeko ima blag, nježan miris a ambalaža sa pumpicom omogućava lagano doziranje. Tekstura je tako lijepa i nježna, mlijeko nije jako masno i zaista nije potrebna prevelika količina, jedan lagani, ravnomjerni sloj će biti dovoljan i dosta brzo će se upiti. Mi ga već nedjeljama koristimo doslovno svaki dan i ja sam prezadovoljna kao njegova koža izgleda danas a inače je izuzetno suva i osjetljiva i traži konstantnu pažnju i njegu.

U sastavu ovog mlijeka se između ostalog nalaze: Uriage termalna voda, shea buter, ilipe maslac, glicerin i aloe vera.

**Sve URIAGE Bebe proizvode možete kupiti u VIVA apotekama ili na njihovom web sajtu (https://apotekaviva24.ba/). Osim povoljnih cijena, Viva apoteka i dalje dostavu na kućnu adresu naplaćuje samo 3KM!!!

Koje proizvode koristite za vašu djecu?

Jeste li probali neki Uriage BEBE?Objavite komentar