L’Oréal Paris: True Match Nude tečni puder (recenzija)

January 30, 2022

Znam iz iskustva da noviteti brenda L’Oréal izazivaju veliku pažnju ali imam utisak da je True Match NUDE to sve pomjerio jednu ljestvicu više. Vjerovatno se dugo nije digla tolika prašina oko nekog makeup proizvoda i zato mi je zaista drago što imam priliku već sada podijeti sa vama svoje utiske. Vjerujem da je ovo prva recenzija L’Oréal True Match Nude pudera kod nas. Ako griješim, izvinjavam se. :-)

L’Oréal True Match Nude je predstvaljen kao njegujući tonirani serum sa 1 % čiste mikromolekularne hijaluronske kiseline koji njeguje kožu kao serum, a prekriva je kao tečni puder.

Iz Loreala kažu da sada svjež i blistav izgled kože možemo postići u trenu, zahvaljujući prozirnom, laganom toniranju koje nudi ovaj inovativni, hibridni proizvod.

Upravo ovaj opis je ono što je mene odbilo od kupovine ovog proizvoda i vjerujem da nisam na L’Oréal-ovoj PR listi nikad ne bih izdvojila novac za proizvod sa ovim karakteristikama. Ja volim pudere sa jačom prekrivnom moći jer imam rozaceu, povremene nepravilnosti i proširene pore i definitivno mislim da se ne uklapam u targetiranog potrošača u ovom slučaju. I ne bih se bunila i da je tako. Loreal ima nekoliko pudera koji mi odgovaraju i koje volim. Ali…

Moja procjena je bila potpuno pogrešna kada je ovaj puder u pitanju. Probala sam ga jedno jutro, više reda radi, i ostala sam zatečena činjenicom da mi lice dugo nije izgledalo ljepše. Ali, krenućemo redom.

L’Oréal True Match Nude /30ml, oko 38KM/ dolazi u maloj staklenoj bočici sa pipetom koja možda i nije najbolje rješenje za proizvod koji je tečniji od klasičnog njegujućeg seruma. Zaista je jako rijedak i gotovo je nemoguće ne napraviti nered jer osim iz pipete, puder curi i sa nje same i to zaista zna biti frustrirajuće. Tako da, ukoiko ste slučajno imale naviku da se prvo obučete pa šminkate, zaboravite je. Ja sam i bade-mantil prala 2x ove sedmice. :-)

L’Oréal True Match Nude dolazi u 9 nijansi ali su na našem tržištu (a rekla bih i u svim zemljama u regionu) dostupne tri, premda L’Oréal tvrdi da svaka pokriva više nijansi a to ćete vidjeti i po oznakama na bočicama. Naime, dostupne su:

  • 0,5-2 Very Light
  • 3-4 Light-Medium (koju ja koristim i koja mi trenutno savršeno odgovara) i
  • 5-6 Medium -Tan.

Mislim da nam nedostaje nijansa 2-3 Light da paleta bude zaista savršena ( ona postoji, kao i nijansa 4-5 Medium, ali ih nema na našem tržištu).

Ali da ne dužim sa manama, one su zanemarljive jer je naveći adut ovog pudera upravo ono što je i najbitnije kod ove vrste proizvoda a to je EFEKAT koji ostavlja na koži nakon nanošenja, finiš koji je besprijekoran i predivna zaglađena koža sa laganom prirodnom završnicom koja nije dewy ali ni potpuno mat.

Ipak, puder se dosta brzo suši na koži ali je formula toliko lagana i tečna i toliko se brzo i lako radi sa njom da uopšte nećete imati problem sa tim. Ja imam mješovitu kožu i obavezno svaki tečni puder setujem puderom u kamenu ili prahu ali ukoliko nemate potrebe za tim, još bolje je da preskočite ovaj korak.

Kao i većina pudera ovog brenda i ova formula ima tendenciju da blago oksidira nakon nekog vremena. Ne previše, zaista jako malo, ali imajte u vidu i tu činjenicu.

Ja sam L’Oréal True Match Nude prvi put mahinalno nanijela četkicom (Blush 32) i sasvim slučajno otkrila da je to za mene i najbolji način jer je tada njegova pokrivna moć skoro pa srednja, što je za mene odlično. Čak se i jako lijepo nadograđuje pa sam na neke dijelove nanijela još jedan tanak sloj.

Sljedeći dan sam koristila beauty blender i tada sam dobila tu blagu pokrivnost sa malo svježijim izgledom lica, a to je taj efekat koji se meni ne dopada, odnosno koji možda više odgovara osobama sa suvljom kožom i osobama koji imaju relativno čisto lice bez nepravilnosti. Na sajtu sam pročitala da se preporučuje da se puder nanese prstima, kao i klasični serum, ali ja nemam tu naviku još od srednje škole, mada vi naravno nožete probati i to. Mislim da biste dobili neki efekat između ova dva gore opisana, znači imali biste blagnu ka srednjoj pokrivnoj moći.

Ako bih morala dati konačnu ocjenu za ovaj puder, ona bi bila 5-/5. Mana je samo ambalaža, i možda izbor nijansi a prednosti su brojne jer zbilja još jednom moram istaći činjenicu da puder na mojoj koži izgleda BOŽANSTVENO, da se lijepo setuje, sjajno drži na mjestu i bronez i rumenilo i highlighter. Divno reflektuje svjetnost, koža izgleda zaglađenije, rekla bih “mekše”, pore su manje vidljive.

Ovaj puder u nazivu ima i ono PLUMPING i definitivno mu pristaje jer je to možda i nabolji izraz za taj trenutni efekat koji ima na koži a koji je mene kupio.

Što se trajnosti tiče, ona je prosječna jer moja T zona se uglavnom prosija za neka 3 do 4h ali to apsolutno ne utiče na izgled ovog pudera na koži, lagano pokupite sebum maramicom i ponovo izgledate kao da ste se tek našminkali.

Bitno je napomenuti da je već proizvođač istakao da ova formula NIJE KOMEDOGENA*. To je vrlo bitno za djevojke koje muku muče formulama koje naprave više štete nego koristi. True Match Nude je potpuno bezbjedan i tom smislu.

Mislim da je L’Oréal Paris True Match Nude odličan za osobe sa normalnom i mjšovitom kožom, čak i suvom ali pod uslovom da je koža dobro pripremljena i hidrirana ali morate obratiti pažnju da li će vam smetati alkohol u sastavu. Mislim da je prilično visoko na popisu sastojaka mada ga ja zaista ne osjećam prilikim apliciranja proizvoda i meni ni malo ne smeta kao sastojak, ali da napomenem i to.

*Tonirani serum True Match Nude prvi je tečni puder kompanije L’Oréal Paris koji su odobrili dermatolozi nakon ispitivanja formule, sastojaka i rezultata kliničkih testova kako bi potvrdili dugoročne rezultate u njezi kože. Također, formula seruma je nekomedogena i pogodna je za osjetljivu kožu, što su pokazali testovi koje su proveli dermatolozi.

Da li i vas mami L’Oréal True Match NUDE? Ili ne… A možda ste ga već probale? Pišite mi.Objavite komentar