ZIAJA Linija za njegu kose sa proteinima svile (recenzija)

January 26, 2022

Ziaja ima sjajne proizvode za kosu, to sam više puta do sad tvrdila, možda se sjaćate recenzije za Argan & Тsubaki oils liniju za oštećenu kosu, koja je isto bila fantastična. Takođe, znam da i vi jako volite ovaj brend i da uvijek dobijem dosta dobre kritike od vas. Ponuda kozmetike za kosu u našim drogerijama je ogromna, čak i u ovoj cjenovnoj kategoriji je velika konkurencija i znam koliko vam je teško odlučiti se za neki brend i neku liniju proizvoda.

Ziaja je zaista mislila na svaki tip kose i na sve probleme sa kojima se možete susresti tako da ćete, ukoliko pažljivo pogledati svaku deklaraciju, jasno vidjeti koja linija je za šta namjenjena i svoju potrebu u tom slučaju lako prilagoditi trenutnoj ponudi.

Danas vam predstvaljam liniju proizvoda obogaćenu proteinima svile. Sastav koji štite tjeme i kosu od gubitka vlage garantuje savršeno glatku i hidriranu kosu.

U proteklom periodu sam tesirala Ziaja Silk proteins šampon, masku za kosu i regenerator iz iste linije. Tri proizvoda koja sam koristila protekle tri sedmice i to šampon 2x sedmično a regenerator i masku po jednom jer sam ih rotirala svaki put.

Svi proizvodi dolaze u jednostavnim ali kvalitetnim plastičnim ambalažama na koje smo navikli kada je Ziaja u pitanju. Imam zamjerku jedino na dosta sličan izgled nekoliko različitih linija, toliko da doslovno morate uzeti proizvod u ruku i pročitati o kojoj liniji se radi. Konkretno, ovu ćete lakše prepoznati po sitnom plavom dezenu na dnu ambalaže.

Ono što je takođe zajedničko cijeloj liniji je to da svi proizvodi mirišu božanstveno. Jako mi dopada ova nježna cvjetna nota koja se prilično intenzivna. Cijelo kupatilo će vam mirisati satima na Ziaja SILK PROTEINS.

Ziaja SILK PROTEINS šampon / 300ml, 5,20KM/ sa efektom zaglađivanja kose dubinski njeguje i zaglađuje vlasi od korijena do krajeva. Štiti kosu od petljanja i isušivanja, a nakon pranja ona postaje mekana i sjajna. Odličan šampon za svakodnevnu upotrebu sa 95% sastojaka biljnog porijekla.

Ziaja SILK PROTEINS maska za kosu /200ml, 6,85KM/ je koncentrovan proizvod za njegu i zaštitu suve i oštećene kose. Zaglađuje dlaku, kosi daje sjaj i mekoću. Jako mi se dopala maska i mislim da je odlična za sve nas koji imamo gustu i neposlušnu kosu. Generalno, maske su po meni najbolji dio Ziaja asortimana za kosu, i uopšte njega, ti proizvodi su toliko dobri a tako povoljni da je to prosto nevjerovatno.

Maska se koristi tako što se količina od oko 1/3 šake proizvoda ravnomjerno raspredite po cijeloj dužini kose i nakon 5 do 10 minuta temeljno ispere. Kosa je nakon toga predivna, ali PREDIVNA. I dosta lako se oblikuje, što je posebno bitno.

Ziaja SILK PROTEINS regenerator / 200ml, 4,55KM/ ima istu namjenu kao maska, samo se radi o proizvodu koji nije toliko koncentrovan pa je možda pogodniji za češću upotrebu. U principu, sve zavisi od toga šta vi volite više da koristite i šta vam prija. Imam osjećaj da rade gotovo identičan posao, ali ja generalno više volim maske, pa neka moj glas ide tu. :-)

Vjerujem da znate da su svi Ziaja proizvodi dostupni u CM marketima ali ono što vjerovatno ne znate je to da je ova linija trenutno na AKCIJI. Tako da, požurite… I javljajte utiske obavezno.

Volite li Ziaja proizvode za njegu kose?

Ako već imate svog favorita, pišite mi…Objavite komentar