MERZ SPEZIAL : Kapsule za jaču i ljepšu kosu

January 22, 2022

Priču o čuvenim Merz Spezial Hair kapsulama počinjemo pričom o kosi. Nije tajna da je zdrava i gusta kosa sinonim ljepote i odlična odskočna daska našem samopouzdanju. Takođe, znam da svaka žena dosta brine o svojoj kosi i pokušava je njegovati na najbolji način ali zbilja da je potrebno djelovati i iznutra.

Na ljepotu kose, kao i kože i noktiju uostalom, jako utiču ishrana i unos dovoljne količine tečnosti, te vitamina i minerala. Vitamini B grupe su posebno bitni a naročito vitanini B3 i B7. Usljed nedostatka vitamina B3 kosa može postaje lomljiva i gubi sjaj, a manjak biotina (vitamina B7) može usporiti rast kose i uzrokovati opadanje. Jasno je da nam je svima, barem s vremena na vrijeme, potrebna podrška u vidu suplemenata na bazi ovih vitamina kako bismo premostili neki period koji možda nije najsjajniji za nas. Žene u mom okruženju, ali i moj suprug, su dugo vjerni brendu Merz Spezial i za mene je on sinonim za rješavanje problema sa kosom, kožom i noktima.

Merz Special je poznati njemački brend koji je naklonost potrošača širom svijeta obezbjedio prevashodno kvalitetom svojih proizvoda jer su formulacije odlične i to je razlog zašto svaki proizvod radi posao kojem je i namjenjen. U principu, dodaci prehrani služe kao podrška prirodnim fukcijama organizma i tu su da ga opskrbe važnim elementima kako bi sam, što bolje i duže, obavljao sve svoje funkcije.

Merz Spezial kapsule predstavljaju dodatak ishrani specijalno formulisan za postizanje lijepe, zdrave i sjajne kose. Jedinstvena kombinacija vitamina, minerala i nutrijenata potpomaže rast guste i snažne kose, doprinosi održavanju normalne pigmentacije i prirodne boje kose, pomaže u stvaranju keratina i opskrbljuje korijen kose hranjivim supstancama.

Koje vitamine, minerale i biljne ekstrakte sadrže Merz Spezial Hair kapsule?

L-cistein

L-cistein je aminokiselina koja je jedan od glavnih gradivnih dijelova keratina, bjelančevine koja čini strukturu kose. Bez dovoljno L-cisteina za održavanje keratinskih struktura kosa će oslabiti i biti sklona pucanju. L-cistein je jedna od rijetkih aminokiselina koja može stvarati takozvane disulfidne veze koje drže keratin na okupu, pa čak i pomaže kosi da zadrži vlagu.

Ekstrakt zelenog čaja, prosa i paprike

Ekstrakt zelenog čaja sadrži antioksidanse, a osim njih i polifenole koji mogu uticati na razmnožavanje dermalnih papila koje su ključne za rast korijena kose.

Ekstrakt prosa značajno poboljšava rast ćelija u folikulima dlake povećavajući debljinu kolagena u folikulu vlasi. Sve to znači da proso može pospješiti rast kose, a istovremeno zadržati zdravu i jaku kosu. To je potvrđeno u kliničkoj studiji u kojoj je 91 posto žena s prekomjernim opadanjem kose primijetilo značajno smanjenje gubitka kose nakon tri mjeseca dnevnog unosa ekstrakta prosa.

Ekstrakt paprike podstiče protok krvi u folikulima dlake što osigurava zdraviji rast kose.

Bakar

Bakar koji sadrže kapsule daje važan doprinos normalnoj boji kose.

Vitamini B grupe

Što se tiče održavanja zdrave i jake kose, vitamini grupe B imaju jednu od najvažnijih uloga.

  • Vitamini B2 i B12 važni su u metabolizmu masti, bjelančevina i ugljikohidrata koji opskrbljuju kosu hranjivim sastojcima. Takođe su uključeni u stvaranje i održavanje crvenih krvnih ćelija koje su obezbjeđuju tjeme kiseonikom, što povoljno utječe na rast kose.
  • Vitamin B6 učestvuju u sintezi cisteina i njegovoj ugradnji u keratin, što podstiče zdrav rast kose.
  • Folna kiselina pridonosi sintezi aminokiselina i funkcionisanju imunog sistema.
  • Biotin je prava zvijezda među vitaminima B u održavanju zdrave kose. Biotin (vitamin B7) ponekad se naziva i vitaminom H zbog njemačkih riječi Haar i Haut, koje znače kosu i kožu. Nedostatak tog vitamina može prouzročiti opadanje i lomljivost kose.

Željezo

Željezo učestvuje u stvaranju hemoglobina i crvenih krvnih ćelija, a oni su odgovorni za prijenos kiseonika u tijelu. Tako osigurava kosi potrebne hranjive sastojke.

Cink

Cink je element u tragovima koji usmjerava više od 300 enzimskih procesa. Studije su pokazale da su nepravilnosti u metabolizmu cinka u tijelu presudne kod pretjeranog opadanja kose. Tako cink daje važan doprinos održavanju zdrave kose te doprinosi sintezi DNA i diobi ćelija.

Merz Spezial Hair Capsules je suplement koji moj suprug koristi godinama i izuzetno mi je drago da sam u saradnji sa Anapharm apotekama imala priliku napisati ovaj post jer kod njih možete pronaći kompletan Merz Spezial program a ovdje vam ostavljam i direktan LINK ka web shopu i kapsulama o kojima smo danas govorili.

I naravno da to nije sve, u Anapharm apotekama od 24.01- 28.01. ćete kupovino dva pakovanja kapsula dobiti Merz Spezial Hijaluronsku kremastu pjenu od 50ml.

Jeste li koristile neki proizvod od brenda Merz Spezial?

Kakvi su vaši utisci?Objavite komentar