RILASTIL Aqua: Optimalna hidratacija čak i za najosjetljiviju kožu

January 17, 2022

Otkrivanje novih brendova je za mene najveći i najljepši izazov, to sam toliko puta do sad rekla. Opet, sa druge strane, u takvim situacijama moram biti dosta obazrivija, moram puno čitati i istraživanje, malo duže pratiti kako proizvode rade i kako sarađuju sa drugim proizvodima koje i inače koristim. Činjenica, imam tu mogućnost da biram o čemu želim da pišem, i o kojim konkretno proizvodima, što mi to u mnogome olakšava stvar jer su negativna iskustva skoro pa nemoguća. Odlično poznajem svoju kožu, testirala sam toliko toga i vrlo dobro znam šta bimi odgovaralo, a šta ne.

Početkom decembra sam odlučila uvrsiti nekoliko Rilastil proizvoda u svoju njegu. Izabrala sam Aqua liniju i od tada sam vjerna gel hidratantnoj kremi i intenzivnom gel serumu.

Rilastil dermokozmetiku ćete u BiH pronaći ekskluzivno u B Pharm apotekama. Ovaj italijanski brend sa potpisom čuvene Gansssini laboratorije koja je prva izvršila sintezu vitamina B3 sa proizvodima koji odgovaraju potrebama naše kože.

Široka Rilastil paleta uključuje proizvode za čišćenje lica, kreme za lice i tijelo, sredstva za sunčanje za djecu i odrasle, kao i mnoge druge proizvode koji kožu njeguju, štite i sprječavaju njeno prijevremeno starenje. Namijenjeni su za sva stanja vaše kože- dnevnu rutinu čišćenja, problematičnu kožu, tretman tamnih fleka, tretman suve i atopične kože.

Linija je podijeljena u osam kategorija:

  • Daily care linija-dnevna njega i čišćenje;
  • D-clare-tretman tamnih fleka;
  • Xerolact [ATOPIC]- tretman suve i atopične kože;
  • Acnestil-problematična koža;
  • Aqua-hidratacija kože;
  • Hydrotenseur-tretman za prevenciju bora i prijevremenog starenja;
  • Rilastil Strije-tretman za prevenciju strija;
  • Rilastil Sun System-zaštita kože od sunca.

Prednosti ovog brenda su: hipoalergen sastavi, nekomedogenost, odsustvo parabena, činjenica da proizvodi ne sadrže derivate pšenice i da su bez sapuna.

VAŽNO: Parfemi u proizvodima nemaju komponente označene za alergene, a sastav kozmetike bezbijedan je i za trudnice, jer ne sadrži bioflavonoide, niti kofein.

Rilastil Aqua intense gel serum /30 ml, 56KM/ je lagani serum sa hijaluronom svilenkaste teksture koji intenzivno hidrira kožu i štiti je od štetnih spoljašnjih uticaja (smoga, UV zračenja, nečistoća) sa efikasnim djelovanjem protiv zagađenja* (in vitro test).

Proizvod koji je gotovo neosjetan na koži, izuzetno lagan i koji se upija doslovno u sekundi će odgovarati gotovo svim tipovima kože. A idealan će biti za masnu i mješovitu te osjetljivu, rekativnu i generalno kožu sa smanjenom tolerancijom na pojedine sastojke.

Oduševljena sam laganim, čistim mirisom i činjenicom da je moja koža nakon ovog seruma glatka i elastična. Serum je sjajna podloga za nanošenje kreme i on zapravo tome i služi, zato je bitno da nemate osjećaj da isti dodatno opterećuje kožu na bilo koji način.

AKTIVNI SASTOJCI: Hijaluronska kiselina velike molekularne težine – hidrira gornji sloj kože i smanjuje TEWL (transepidermalni gubitak vode). Hijaluronska kiselina male molekularne težine – hidrira dublje slojeve kože. Ekstrakt Chondrus crispus (irska mahovina) – vrsta je crvenih algi i ima dvostruku funkciju.

Rilastil Aqua Intezivna 72H gel krema za lice /40 ml,42KM/ je krema ultra lagane teksture sa osvježavajućim i brzoupijajućim svojstvima za intenzivno hidriranje, posebno pogodna za dehidriranu kožu. Sadrži Hydraboost kompleks, hijaluronsku kiselinu visoke i niske molekularne težine i ceramide.

Iako ne znam da li je tačna činjenica da ova krema hidrira kožu 72 sata, iz prostog razloga jer je nanosim svako jutro, mogu da potvrdim samo to da je ovo jedna od najboljih hidratantnih krema koju sam ikada koristila. Imate veliku preporuku za ovaj sjajan proizvod koji je osim toga i vrlo povoljan jer je 40 ml košta samo 42 KM a to je količina koja će vam trajati bar 7-8 mjeseci.

I sama tekstura je posebna, krema je lagana, ali ne u smislu da se upije i da nemate osjećaj da ste bilo šta nanijeli na kožu. Isto kao što ne volim masne i teške kreme, ne volim ni drugu krajnjost. Formulacija Rilastil gel kreme je toliko dobra da je taj zaštitini film itekako vidljiv ali je -kao voda, ne smeta vam, lagan je, a koža je blistava i svježa.

SASTAV: Hydraboost kompleks – eInovativni hidratantni kompleks s vitaminom B9 (folna kiselina), koji pojačava djelovanje hijaluronske kiseline, intenzivno vlaži i podstiče rast fibroblasta, koji su odgovorni za stvaranje kolagena, elastina i drugih dermalnih bjelančevina. Hijaluronska kiselina velike molekularne težine (natrijev hijaluronat) – hidratantna površina, stvara zaštitni sloj koji sprječava transepidermalni gubitak vode (TEWL) Hijaluronska kiselina niske molekularne težine (hidroliziovana hijaluronska kiselina) – duboko vlaži, vraća elastičnost Ceramidi – vraćaju kožnu barijeru, njeguju kožu i sprječavaju transepidermalni gubitak vode (TEWL).

Ova linija još sadrži Aqua emulziju za čišćenje lica i Rilastil Aqua hidrantnu masku te ukoliko želite kompletirati svoju rutinu, biće idealna dopuna kremi i serumu.

Znate li za Rilastil?

Jeste li probale neki njihov proizvod?Objavite komentar