ZIAJA Foot Care: Linija za njegu stopala i nogu

December 30, 2021

Njega stopala je tema o kojoj se ne govori toliko često jer dok se nekim ženama ista podrazumjeva druge je opet potpuno zanemaruju. Ili tek sa početkom ljeta obrate pažnju na svoja stopala i pokušavaju riješiti problem doslovno preko noći. A nije sve baš tako lako rješivo, naročito ne žuljevi, gljivice i zapuštena ispucala zadebljanja na petama. 

Stopala, baš kao i sve ostalo, zahtjevaju konstantnu i predantnu njegu, redovan manikir i kvalitetnu i udobnu obuću. Sve to je podjednako bitno kako bi bila zdrava i izgledala lijepo i uredno. A to sve želimo, zar ne?

Ja jako volim svoja stopala, obožavam da hodam bosa (čak i zimi po stanu), uvijek spavam bez čarapa, svakih pet sedmica idem na pedikir i svakodnevno brinem o njezi svojih stopala.

Ovim povodom danas želim da pričamo o nekim novitetima koje već duže vrijeme volim i koristim. Naime, Ziaja je razvila kompletnu Foot care liniju koja sadrži nekoliko različitih proizvoda za njegu stopala. Predstvaljam vam Foot cream Moisturising, Foot cream Cracked skin, Foot cream Nourishing i Leg gel Horse chestnut extract.

Foot cream Moisturising /80ml/ je krema za hidrataciju stopala koja duboko hrani, sprječava isušivanje kože i omekšava kožu i ostavlja je glatkom. Lagana formula se dosta brzo upija i idealna je za svodnebno korišćenje.

Foot cream Cracked skin /60ml/ je krema za ispucalu kožu stopala koja hidrira i hrani, obnavlja i jača strikturu kože, omekšava, sprječava dalje stvaranje pukotina i štiti od pretjeranog isušivanja. Ovo je krema koju sam već skoro potrošila, koristim je više kao masku jer naveče volim nanijeti debeli sloj ove kreme i navući lagane pamučne čarapice kako bih pospješila delovanje kreme.

Foot cream Nourishing /50ml/ je krema za njegu stopala koja omekšava i hrani zahvaljujući maslinovom i suncokretovom ulju koje se nalazi u sastavu, intenzivno obnavlja i sprječava isušivanje. Za razliku od prethodne dvije dolazi u teglici, ima malo intenzivniji cvjetni miris i mrvicu gušću teksturu. Izuzetno je maziva, ostavlja lagani zaštitini film na koži i odlično njeguje.

Sastavni dio ove linije je i aktivni gel za noge sa ekstraktom divljeg kestena koji se preporučuje osobama koji imaju problem sa oticanjem nogu. Gel se lagano nanosi i nakon što ga umasirate u kožu pruža osjećaj opuštenosti i relaksacije.

Svi Ziaja proizvodi su dostupni u CM marketima širom BiH. A samo još danas i sutra imate 30% na kompletan asortiman.Objavite komentar