AVENE XeraCalm A.D: Intenzivna njega izuzetno suve kože

December 24, 2021

Dosta puta do sada sam vam ispričala našu borbu sa atopiskim dermatitisom i mukom kroz koju smo prošli da stanje sa kožom koliko-toliko dovedemo u red. Dok nisam rodila Strahinju nisam znala apsolutno ništa o suvoj koži i problemima sa kojima se vlasnici iste suočavaju.

Danas, nakon malo više od 4 godine istraživanja, testiranja i učenja, mogu slobodno reći da znam, pa, skoro sve. Ne zato što se bavim ovim poslom i što sam se sa te strane “morala” edukovati da bih vam bilo šta mogla ovdje napisati, nego zato što se sa atopijskim dermatitisom živi sjajno, ali pod uslovom da jako vodite računa o sebi i svojoj koži.

Strahinja je već dvije godine u toj nekoj mirnijoj fazi pa nas to stanje ušuška da nekada ne prijetimo da su suvi pečati počeli pojavljivati na nekim skrivenijim mestima. Naravno, da ni on, kao ni većina dječaka ne voli da se maže kremama i losionima svako veče od glave do pete, pa onda na tome i ne insistiramo svakodnevno, ali zimi nema mjesta odmoru, jer je njegova suva koža u ovom periodu posebno osjetljivala i zaista joj jako malo nedostaje do ozbiljne dijagnoze.

Kada je njega atopične kože u pitanju, jedno vam zaista naglasiti, a to je činjenica da NEMA KOMPROMISA kada je izbor proizvoda u pitanju. Ne možete rješenje tražiti da sitan novac u drogeriji jer uglavnom sastav tih proizvoda ni malo neće odgovarati koži koja ima atopijski dermatitis. Čak je vrlo moguće da će se situacija pogoršati.

Danas tim povodom pričamo o Avene XeraCalm A.D. liniji koja je posebno namjenjna suvoj i izuzetno suvoj koži beba, djece i odraslih.

AVENE XeraCalm A.D. Relipidirajuće ulje za čišćenje /400ml, 35,34KM -sada sniženo na 24,74KM/ sadrži jedinstveni aktivan sastojak I-modulia®, siguran i efikasan u tretmanu kože sklone atopiji i suve kože koja svrbi:

– I-modulia® – nakon 12 godina biotehnoloških istraživanja Laboratoires Pierre Fabre stvorili su višestruko djelotvoran sastojak koji direktno djeluje na osjećaj svrbeža koji je posljedica suvoće kože, smiruje crvenilo i/ili iritaciju zbog hiperreaktivnosti kože.
– CER-OMEGA – obnavlja zaštitni sloj kože i čini ga otpornijim.
– Avѐne termalna voda – umiruje, smanjuje neugodu i omekšava kožu.

XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje je potpuno bez mirisa, sjajno čisti kožu i ne pecka za oči. Iz tog razloga je potpuno bezbjedno za upotrebu i preporučljivo za svakodnevno korišćenje.

AVENE XeraCalm A.D. Krema za relipidaciju /200ml, 35,94KM – sada snižena na 25,16KM/ se proizvodi Sterile Cosmetics tehnologijom, novim standardom proizvodnje, jedinstvenim u svijetu, koji omogućuje  minimalističku formulu jer proizvodi ne moraju sadržavati parabene niti konzervanse.

Već sam ranije pisala recenziju o balzamu iz iste linije i iskreno nisam primjetila neku posebnu razliku između ova dva proizvoda. Lagana tekstura se brzo nanosi i upija u roku od nekih 2-3 minuta. Pojednako su nam dobri i jedan i drugi, a mislim i da im je cijena slična, ako ne i identična.

XeraCalm A.D bogati sindet za čišćenje je jednostavan i praktičan za sve ljubitelje proizvoda za tuširanje i kupanje u krutom stanju. Kao i ostatak linije, i ovaj sindet je izuzetno blag i najmjenjen posebno suvoj koži sklonoj atopijskom dermatitisu ili svrbežu koji je posljedica suhoće kože.

JEDINSTVENA FORMULA:
Zahvaljujući I-modulia® kompleksu, ovaj sindet pomaže smanjiti osjećaj svrbeža i nadražaja uzrokovanih suhoćom kože.
Lipidna faza, ulje noćurka, hrani i restrukturira kožnu barijeru.

Osim što vam danas donosim preporuku za sjajni Avene, imam i prijedlog za kupovinu koji doslovno NE MOŽETE ODBITI jer je u Apoteka Anapharm trenutno akcija gdje imate 30% popusta i sjajne poklone koje dobijate uz svaku kupovinu, plus besplatnu dostavu od 21.12.- 07.01. Ne može bolje, zar ne?

Imate li i vi problem sa izuzetno suvom kožu?

Jeste li probale Avene XeraCalm A.D liniju?Objavite komentar