IMUNOCINK: Dodatak prehrani za djecu i odrasle

December 14, 2021

Vjerujem da već znate da ne propuštam priliku da govorim o važnosti brige o sopstvenom zdravlju i zdravlju ljudi koje volimo. Posebno kada su djeca u pitanju. Na mojim profilima na društvenim mrežama konstantno djelim svoja iskustva sa različitim suplementima koje konzumiramo suprug i ja, kao i naša djeca. Tako da, ukoliko me pratite, znate da su Dunja i Strahinja već dosta dugo vjerna Hemofarm-ovom Imunocinku. Jednostavno, još uvijek nisam pronašla bolji odnos cijene i kvaliteta u nekom drugom sličnom proizvodu i izuzetno sam zadovoljna činjenicom da njih dvoje sjajno odoljevaju svim virusima i bakterijama kojima su izloženi tokom svakodnevnog boravka u kolektivu.

Imunocink je dijetetski proizvod u vidu tableta za žvakanje namjenjen jačanju imuniteta. Na tržištu postoji u dva oblika – Imunocink za djecu, namenjen djeci starijoj od 3 godine i Imunocink za odrasle, za djecu stariju od 12 godina i odrasle.

Imunocink doprinosi:

  • Normalnoj funkciji imunog sistema
  • Smanjenju umora i iscrpljenosti
  • Normalnoj kognitivnoj funkciji (opažanje, mišljenje, pamćenje, učenje)
  • Zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • Normalnoj funkciji vida
  • Jačanju odbrambenih sposobnosti organizma.

Cink je esencijalni mineral što znači da ga naš organizam ne može sam sintetisati već ga moramo uneti putem hrane ili dodatka ishrani. Jedan je od važnijih minerala koji učestvuju u brojnim biohemijskim procesima u organizmu, a posebno je značajan uprevenciji gripe i prehlada. Nakon gvožđa, cink je drugi mineral po zastupljenosti u našem organizmu.

Bez cinka nema sinteze proteina i DNK, diobe ćelija, adekvatnog osećaja mirisa i ukusa, zdrave kože, kose, noktiju i kostiju.

Svakako najpoznatija uloga cinka jeste da doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema jer utiče na stvaranje i aktivaciju T-limfocita, belih krvnih ćelija važnih u borbi protiv infekcija.Takođe, cink ulazi u sastav antioksidativnog enzimskog sistema superoksid dismutaze (SOD) i štiti ćelije od oksidativnog stresa.

Imunocink za decu /60tab, 13KM/ je optimalna kombinacija vitamina C i cinka, koja pomaže jačanju odbrambenih snaga dečijeg organizma. Cink je značajan za pravilno funkcionisanje nervnog i imunog sistema, a vitamin C snažnim antioksidativnim delovanjem neutralizuje štetna dejstva slobodnih radikala.

SADRŽAJU 1 TABLETI
Vitamin C60 mg
Cink5 mg


Imunocink za odrasle /60tab, 16KM/  je po namjeni i načinu upotrebe identičan verziji namjenjenoj djeci s tim da su koncentracije vitamina C i cinka znatno veće.

Povučeni zaista odličnim iskustvom sa Imunocinkom za djecu, suprug i ja trenutno koristimo ovu verziju za odrasle i zaista vjerujem da smo napravili odličan izbor.

SADRŽAJU 1 TABLETI
Vitamin C300 mg
Cink10 mg

Tablete imaju izuzetno prijatan ukus narandže i vrlo su jednostavne za konzumaciju. Osim toga, dnevna doza od samo jedne tablete zbilja ne predstavlja nikakav problem i vrlo lako se uspostavi rutina, naročito ukoliko tabletu uvijek uzimate u isto vrijeme, najbolje u periodu između doručka i ručka, na (polu)prazan stomak.

Hemofarm Imunocink možete pronaći u VIVA apotekama širom BIH kao i na njihovom web sajtu. Moja preporuka uvijek ide za on line narudžu jer je to apsolutno najbolja i najsigurnija opcija u ovom vremenu a uz dostvu od samo 3KM, proizvodi koje naručite danas do 14h su već sutradan na vašoj adresi.

Jeste li koristili Imunocink ranije? Kakva su vaša iskustva?Objavite komentar