Multi-Gyn: Efikasno rješenje za tegobe intimnog područja

November 23, 2021

Priču o njezi intimnog područja nastavljamo prijedlozima za efikasno i brzo rješavanje nekih od najčešćih problema kada je intimna regija u pitanju. Ja sam za Multi-Gyn saznala prije nekoliko godina kada sam ga kupila na preporuku svog ginekologa. Istina, ne vjerujem u one reklamne recepte koje doktori dobiju i onda otkinu list, lupe pečat i potpišu se i kažu, evo probaj ovo. Ali, kada sam se informisala o čemu se radi i pročitala kakva je zapravo namjena ovih proizvoda, odlučila sam kupiti MyltiGyn ActiGel koji mi je i bio preporučen. Zaista je imalo smisla u tom trenutku jer sam bila pod antibiotskom terapijom. I nisam pogriješila… Od tada ga uvijek imam u stanu.

Multi-Gyn je brend koji je 1996. godine osmislila žena, Annelize Goeldbloed, sa svojim saradnicima. Željela je damama pružiti alternativu u liječenju vaginalnih tegoba uz standardnu terapiju, koja može imati izražene nuspojave i dovesti do ponovne pojave tegoba.

Multi-Gyn sadrži kompletnu linija proizvoda za intimnu njegu ali ja sam do skoro imala susreta samo sa jednim, i o njemu ću vam danas najviše govoriti. Ipak, svima je zajednično to da ublažavaju i sprječavaju tegobe rodnice u slučaju kao što su svrbež, suhoća, neugodan miris, kao i bakterijska vaginoza i kandida.

Proizvod koji sam do sada testirala neborojeno puta je ActiGel. Prije svega jer sam se u njegovu djelotvornost uvjerila svaki put. Kupujem ga već 4 ili 5 godina i nema kome ga nisam preporučila i zaista ne znam da je neko rekao da mu nije pomogao.

Najbitnije od svega je to da je Multi-Gyn ActiGel potpuno siguran i prirodan proizvod. Znači, apsolutno nema ograničenja kada je primjena u pitanju i ni na koji način vam ne može naštetiti.

U širokom spektru tegoba na koje djeluje izdvajam neke od nih:

  • spriječava i liječi bakterijske vaginoze,
  • smanjuje neprijatan  miris i osjećaj nelagodnosti u vaginalnom području djelotvoran je za ublažavanje peckanja i nadraženosti,
  • djeluje protiv gljivica,
  • obnavlja fiziološki pH vaginalne flore,
  • optimalizuje otpornost tkiva i vaginalne flore.

Sastav: ekstrakt Aloe barbadensis, manan, unakrsni polimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline, glicerin, kaprilil glikol.

Multi-Gyn LiquiGel sam prvi put sada probala. Radi se o proizvodu koji trenutno ublažava suhoću rodnice i nadopunjuje prirodnu vlažnost. 

Proizvođač kaže:

  • Trenutno ublažava suhoću rodnice i potiče prirodnu vlažnost
  • Sprječava nadraženost i održava tkivo rodnice
  • Nadopunjuje i podržava prirodnu vlažnost rodnice
  • Prirodan je, siguran i štiti floru rodnice
  • Idealan je tijekom menopauze i nakon nje.

Sastav: Krospolimer galaktoarabinana i poliglukuronske kiseline*, glicerol, betain,  ksantanska guma.

Multi-Gyn asortiman sadrži nekoliko proizvoda te ukoliko niste sigurni koji od njih je pravi izbor za vas, na njihovom sajtu imate jedan upitnik koji će vas dovesti do proizvoda koji je namjenjen baš vama (link).

Multi-Gyn je dostupan u Viva apotekama i njihovom web sajtu jer ga u svojim lokalnim apotekama rijetko nadjem a na www.apotekaviva24h.ba i to uz dostavu od samo 3KM.

Da li često patite od vaginalnih infekcija?

Jeste li probale neki Multi-Gyn proizvod?Objavite komentar