REVLON Colorstay 24h tečni puder (recenzija)

November 16, 2021

Revlon Colorstay nije novitet na tržištu ali u moru proizvoda koji se gotovo svakodnevno pojavljuju na tržištu, često zaboravimo na neke koje volimo i koji željno iščekuju da im se vratimo.

Colorstay je jedan od najpoznatijih tečnih pudera na svijetu i vjerujem da ne postoji djevojka koja nije čula za njega. Radi se o puderu koji postoji već dosta dugo i koji je u par navrata mijenjao ambalažu ali nikada kvalitet. On je do danas ostao isti, nepromjenjen.

Revlon Colorstay dolazi u kvalitetnoj staklenoj ambalaži sa pumpicom koja je neprikosnovena kada je ova vrsta proizvoda u pitanju. Količina od 30 ml je očekivana i sasvim korektna.

Revlon je sada na policama Cosmetic Market-a širom BiH, po cijeni od oko 22KM.

Revlon Colorstay nema previše gustu teksturu čak mi se čini da je ranije, dok je dolazio bez pumpice, bio mrvicu gušći (ne znam opet, to je možda samo moj subjektivni utisak jer nigdje nije navedeno da su mijenjali formulu, samo ambalažu). 

Za nanošenje ovog pudera vam je potreban dobar alat s tim da je ovo jedan od rijetkih pudera koji lijepo možete nanijeti čak i prstima (toplina vaših jagodica će dodatno rastopiti puder pa ćete ga bolje umasirati u kožu što će lijepo izgledati na licu i neće dati efekat maske). Ukoliko ga nanosite četkicom puder će se nešto brže setovati ali će vam dati veću prekrivnu moć. Opet, ukoliko koristite vlažnu spužvicu dobićete sasvim dugačiji, ten će izgledati lijepo i ujednačeno i nećete imati taj potpuni mat efekat. Ali ćete naravno dobiti i malo manju prekrivnu moć.

Nijanse koje ja imam i koje vam danas predstavljam su nijanse koje su namjenjene kombinovanom i mješovitom tipu kožu i to su:

  • 180 Sand Beige ( svijetla nijansa neutralnog podtona),
  • 220 Natural Beige (toplija, breskvasto -ružičasta nijansa),
  • 240 Medium Beige (odlična srednja bež nijansa neutralnog podtona),
  • 250 Fresh Beige ( topla, tamna bež nijansa) i
  • 320 True Beige (ne puno tamnija od prethodne ali mrvicu ipak hladnija).

Nijansa koju ja najčešće kupujem i koristim je ona u broju 240 i savršeno mi odgovara. Ukoliko sam malo tamnija ili pak svjetlija, mrvica Sand Beige ili Fresh Beige završava posao.

Ovo je puder koji sa nosila na svojoj svadbi i definitivno je nešto na šta se mogu osloniti. Čak i ukoliko imam dan prepun obaveza, neke sastanke ili bilo kakvu pliku gdje ne želim uopšte razmišljati da li mi je lice u savršenom stanju, obavazno nanesem Revlon Colorstay. Sa njim nema brige. Na mojoj mješovitoj koži stoji bez problema 5-6 sati, nakon toga lagano matiramsamo čelo i nos i puder izgleda ponovo kao da je tek nanešen.

Što se mog iskustva tiče, dobitna kombinacija je da prvo dobro hidriram kožu a zatim preko cijelog lica rasporedim tanak sloj Revlon Colorstay pudera vlažnom spužvicom i onda na ona kritičnija mjesta četkicom lagano utapkam drugi sloj pudera. Na kraju, još jednom pređem lice sa vlažnim beauty blederom.

U suštini morate znati da se sa svakim puderom možete igrati u smislu da vi sami odredite način nanošenja (i količinu pudera) te tako kontrolišete i efekat koji želite postići. Četkice će vam uvijek dati veću prekrivnu moć (naročito ukoliko utapkavate četkicom puder) a spužvice (i prsti) mnogo manju. Takođe, i to kaoliko dzgo će puder stajati na licu i da liće eventualno isticati suve dijelove isto dosta zavisi pripreme kao i opšteg stanja vaše kože. Redovan piling i dobra hidratacija su preduslov za svaki malo jači i ozbiljniji tečni puder.

Volite li Revlon Colorstay puder?

Koja nijansa je vaš favorit?Objavite komentar