BELIEMA EXPERT: Intimna krema i kupka

November 14, 2021

Danas otvaram temu intimnog zdravlja i važnosti njege intimnog područja kod žena. Zaista je mi je žao što o ovome nismo ranije razgovarale ali za ovakve stvari nije nikada kasno. A vrlo su važne… To znate sigurno i same.

Ono što možda ne znamo sve, jeste, na koji način se treba brinuti o ovom osjetljivom području jer pravilnom njegom možemo spriječiti neke od najopasnijih zdravstvenih problema.

Poremećaj vaginalne flore uzrok je gotovo svih tegoba, tako da najvažniju ulogu u prevenciji infekcije ima održavanje blago kisele pH vrijednosti vagine.

Generalna preporuka jeste da se koriste blaga sredstva koja imaju pH od 3,8 do 4,4. Obični sapuni ili gelovi za tuširanje nisu preporučljivi jer su namijenjeni za tretiranje kože i imaju pH oko 5,5. Korištenjem ovih preparata za intimno područje neutrališemo korisno djelovanje prirodne mliječne kiseline te tako narušavamo uravnoteženost vaginalne mikroflore. Iz tog razloga se često javljaju iritacije i upale, pa je u slučaju dugotrajnijih i intenzivnijih simptoma posjeta ginekologu neophodna.

Ipak, pravilna higijena intimnog područja može spriječiti razvoj mnogih infekcija te je veoma bitno koristiti posebne preparate za higijenu intimnog područja. 

Hemofarm je domaća kompanija sa fabrikom u Banja Luci i u kvalitet njihovih proizvoda sam se uvijerila više puta. Mnoge od njih kupujem godinama i spominjem ih na svojim društvenim mrežama ali sada sam prvi put probala dva Beliema proizvoda, koja vam danas i predstavljam.

Beliema Expert Intimna kupka /200ml, 12,09KM/ je formula namjenjena za dnevnu njegu intimnog poručja i uklanjanje neprijatnog osjećaja svraba, peckanja, iritacija i neprijatnog mirisa.

Beliema Expert kupka sadrži mliječnu kiselinu, pantenol, glicerin i alantoin sa umirujućim hidratacijskim svojstvima za suzbijanje neugodnog mirisa.

  • Kupka je namjenjena za svakodnevno održavanje higijene intimnog područja, posebno ženama koje su sklone intimnim infekcijama.
  • Nakon menstrualnog ciklusa
  • U toku tretmana vaginalne infekcije.

Kupku koristim svakodnevno već nekih 14 dana i zbilja nemam niti jednu zamjerku… Osim što bih voljela vidjeti pumpicu kao način doziranja koji je mnogo praktičniji, i ekonomičniji.

Beliema Epert Intimna krema /30ml, 11,81KM/ je nježna umirujuća krema koja sadrži Dermosoft tehnologiju sa antimikrobnim sastojcima.

Takođe, u sastavu ove kreme ćete ptonaći bisabolo, prirodni sastojak kamilice, hijaluronsku kiselinu, mliječnu kiselinu koja vraća ph, te vitamin E u obliku provitamina za efekat vlaženja.

Beliema Expert Intimna krema se preporučuje za primjenu na koži spoljašnjeg dijela intimne zone:

  • da ukloni neprijatan osjećaj svraba, peckanja, iritacije, crvenila i neželjene mirise.
  • u toku trudnoće i nakon porodjaja.
  • u toku povećanog rizika od infekcije bakterijama i gljivicama.

Način primjene: Nanijeti dovoljnu količinu kreme na kožu, na spoljnoj strani intimnog dijela.

Krema je bijela, ima laganu teksturu i nježan miris te je jako ugodna za upotrebu.

Beliema Expert proizvode možete kupiti u Anapharm apotekama ili poručiti direktno sa njihovog web shopa (link) uz POPUST od 20% od ponedjeljka, 15. novembra.Objavite komentar