GARNIER: Vitamin C serum & Hyaluronic Aloe serum (NOVO)

November 12, 2021

Predstavljanje noviteta je za mene poseban izazov, naročito ako vam mogu predložiti da kupovinu obavite uz neku posebnu akciju, kao što je to danas slučaj. Ali više o tome nakon što vam kažem sve što imam o dva najnovija Garnier proizvoda koja su se tek ovih dana pojavila na našem tržištu.

Radi se o kvalitetnim, visokokoncentrovanim serumima za njegu lica, Vitamin C i Hyaluronic Aloe, koji dolaze u lijepim staklenim bočicama sa pipetom. Uz sjajan odnos cijene i kvaliteta (naime, svaki košta nešto oko 15KM) dobijate dobru njegu uz izuzetno praktičnu upotrebu.

GARNIER Vitamin C serum sa [3.5%] Vitamina C + nijacinamidom + salicilnom kiselinom se čini kao izuzetno dobra kombinacija za moju kožu.

Ovo je serum koji me jako zainteresovao još mnogo ranije, tako da sada nisam imala dilemu, probala sam ga isti dan kada sam ga i dobila. I znate šta, zaljubila sam se.

Iz Garnier-a kažu da formula pruža blistavost, ujednačava ten i ublažava tamne fleke za samo šest dana. Spoj dermatološki aktivnih sastojaka [VITAMIN C* + NIJACINAMID + SALICILNA KISELINA] poznatih po tome što ublažavaju tamne fleke i čine kožu glatkom, a EKSTRAKT LIMUNA je odabran zbog svojstva poboljšavanja blistavosti i služi kao antioksidant.

Vitamin C čini ima izuzetno široku primjenu i veoma često ga možete vidjeti u sastavu kozmetičkim proizvoda. Poznat je po tome da kožu čini otpornijom na spoljašnje uticaje a odlična je potpora prilikom održavanja tonusa kože, bez obzira na godine. Učvršćuje kolagenske strukture koje čine lice zategnutim i elastičnim. Jedan je od trenutno najpopularnijih sastojaka kada je njega kože u pitanju, uz niacinamide naravno, koji se takođe nalazi u sastavu ovog seruma.

Mislim da je Garnier ovdje napravio sjajnu kombinaciju aktivnih sastojaka koji će prijati apsolutno svima, a posebno bih ga preporučila mješovitoj koži sa prvim znacima starenja. Mada, zaista nema ograničenja kada je primjena ovih seruma u pitanju, samo ćete njegu koja dolazi nakon ovog koraka prilagoditi svom tipu kože.

Sve u svemu, imate moju ogromnu peporuku za Vitamin C. Osim sastava, serum ima odličnu teksturu koja se u potpunosti upija u kožu doslovo za 5 sekundi. Meni je to jako bitno. Uz to, ima divan citrusni miris koji mi se jako dopada.

GARNIER Hyaluronic Aloe serum sa [3%] hijaluronskom kiselinom + aloe verom + glicerinom je start pack kada je hidratacija u pitanju.

Serum vraća koži blistavost, intenzivno je hidrira pa ona izgleda elastičnija, čvrsta i ljepša. Dokazana efikasnost – posle mesec dana upotrebe, koža deluje gipkije, sjajnije i izgleda zdravije. Sa ČISTOM HIJALURONSKOM KISELINOM za vraćanje jedrine koži i ORGANSKOM ALOE VEROM za intenzivno hidriranje. Iz Garniera savjetuju da se nanese jedna puna kapaljka seruma na čisto lice i konture oka i nežno utrljajte u kožu. Meni je konkretno to bilo previše ali naravno, ovo je potpuno subjektivan utisak.

Ovaj serum ima malo gušću i ljepljiviju teksturu i ne upija se u potpunosti na koži kao Vitamin C. To je možda moja jedina zamjerka. Ima lagani miris i čini se da zaista jako dobro hidrira kožu. Što mu sastav i potvrđuje. Ipak, iznenadila sam se koliko dobro sarađuje sa svim mojim dnevnim kremama sa kojim sam ga kombinovala a koje koristim u zadnje vrijeme. Ukoliko imate kožu koja je dehidrirana, onda slobodno posegnite za GARNIER Hyaluronic Aloe serumom.

I mala napomena za kraj, serume koristite nakon što očistite kožu nekim gelom ili pjenom i lagano predjete tonikom. Nakon seruma, ostatak rutine prilagodite svojim potrebama, znači nanosite odgovarajuću kremu i okoloočnu kremu i po potrebi ulje /ono je uvijek posljednji korak u njezi/. Ukoliko je jutarnja rutina u pitanju, nakon seruma nanesite kremu, najbolje sa spf-om, i to je to. Imate sjajnu podlogu za makeup.

Kako najbrže i najlakše do svog novog Garnier seruma?

U svim DM poslovnicama širom BiH u toku je akcija koja traje sve do 23.11.2021. godine gdje kupovinom proizvoda za njegu lica u iznosu od 25 KM ili više, na poklon preuzmate PREDIVAN organizator za šminku i kozmetiku.

Sjajna prilika i da isprobate neke nove proizvode, ili jednostavno kupite neki novi.Objavite komentar