BIODERMA ATODERM: Linija za njegu suve kože

November 1, 2021

Jako volim Biodermu ali Atoderm je linija koju nisam ja testirala, nego moj sin. Ukoliko me pratite malo duže znate da, od kada je imao problem sa atopijskim dermatitisom, u rutini uvijek imamo pažljivo birane proizvode koji su namjenjeni baš tom tipu kože. Iako smo te probleme ostavili iza sebe, koža je osjetljiva i sklona isušivanju vrlo brzo pokaže svoje pravo lice ukoliko se ne vodi računa o njezi.

Bioderma Atoderm linija proizvoda za čišćenje i njegu lica i tijela je posebno prilagođena suvoj, vrlo suvoj ili atopičnoj koži za svakodnevnu upotrebu, kao i uz tretmane protiv ekcema ili svraba.

Imali smo priliku testirati dva proizvoda iz ove linije, ulje ta tuširanje i kremu za njegu kože.

Atoderm Huile de douche /100ml, oko 15KM/ umiruje i štiti od vanjskih uticaja zahvaljujući svojoj ekskluzivnoj formuli koja se sastoji od biolipida iz biljaka (smiruju osjećaj zategnutostii, povećavaju otpornost kože ponovnom izgradnjom zaštitnog sloja kože), vitamina PP i patenta Barrier Skin Therapy. Patent Skin Barrier therapy™ biološki sprečava vezanje bakterije (Zlatni stafilokok) odgovorne za pogoršanje iritacije kože dok patentirani prirodni kompleksni spoj D.A.F™ povećava prag podnošljivosti kože.

Suva koža jako voli ulja za tuširanja i ovo je proizvod koji je odičan za svakodnevnu upotrebu svih članova porodice. Blag je prema koži osjetljivoj na parabene, konzervanse i detergense, hranjiv i ugodan za upotrebu, ima izuzetno blag miris i naravno, savršeno čisti kožu. Sve preporuke.

Nakon ugodnog pranja kože uljem, svakako da je dodatna njega izuzetno važna a uvijek je preporučljivo posegnuti za proizvodom iz iste linije. Ovdje je to Bioderma Atoderma Creme – The Skin Protect Complex™.

Atoderm Creme – The Skin Protect Complex™ /200ml, oko 22KM/ sadrži vitamin PP i kombinaciju dva šećera koji fizički i biološki stvaraju zdrav zaštitni sloj kože i pomažu u održavanju rezervi vode kože, time ponovno postižući osjećaj ugode u koži:
– Vitamin PP stimuliranjem sinteze lipida pomaže u stvaranju zaštitnog sloja kože čime se poboljšava elastičnost kože i dugoročno vraća osjećaj ugode.
– Kombinacija šećera optimizira rezerve vode u koži i olakšava protok vode kroz slojeve kože povećanjem sinteze akvoporina (vodeni kanali). To osigurava duboku hidrataciju tijekom 24 sata*; kako bi se podržalo takvo djelovanje, potiče sintezu hijaluronske kiseline, vrlo higroskopske molekule.
– Prisustvo glicerina i vazelina u tim tretmanima pomaže ispraviti nedostatak hidratacije kože zadržavanjem vode izvan tijela.
– D.A.F™ patentirani prirodni kompleksni spoj povećava prag podnošljivosti kože.

Lagana tekstura koja podjeća na losion se vrlo brzo razmazuje i upija i nije potrebna prevelika količina proizvoda. Čak mi se čini da uopšte ne treba pretjeivati jer krema brzo napravi ugodan zaštitni film i sva bespotreba količina samo stvara osjećaj težine. Ovaj proizvod će vam trajati zbilja dugo a svo to vrijeme ćete imati pouzdanog saveznika u odličnoj hidrataciji i njezi kože.

Imate li problema sa pretjerano suvom kožom?

Jeste li probali Bioderma Atoderm liniju?Objavite komentar