IVORELL: Bio sirupi (novi DM-ov brend)

October 5, 2021

Danas vam predstavljam novi DM-ov brend -IVORELL. Radi se o proizvodima izvrsnog kvaliteta sa sastojcima iz ekološkog uzgoja. Drogerie Market nas je davno razmazio svojom odličnom ponudom prehrambenih proizvoda pa već možete pretpostaviti da je Ivorell samo nastavak te uspješne priče.

Ova kompanija, koja uspješno egzistira u trinaest evropskih zemalja,posebno je poznata po svojim robnim markama koje imaju prepoznatljivo dobar kvalitet. Zapravo sam sigurna da je to ključna riječ kada je njihov uspjeh u pitanju.

Proizvodi DM-ovih vlastitih brendova proizvode se na ekološki savjestan način, sirovine se biraju tako da se minimalno šteti okolini, pakovanja su izrađena od materijala koji se mogu reciklirati a kraćim transportnim rutama smanjuje se emisija CO2.

DM Bio je već trideset godina na policama i nudi više od 600 proizvoda od žitarica, mliječnih proizvoda, voćnih sokova… Proizvođači „dmBIO“ marke posjeduju međunarodni certifikat za hranu IFS Food (International Featured Standards). Eko certifikat oznaka je kvalitea i zaštitni znak kojim se označavaju proizvodi iz ekološkog uzgoja a garantuje pridržavanje određenih standarda i restrikcija.

Njemačka državna eko oznaka je šestougaoni zeleno-bijelo-crni simbol uveden 2001. godine u okviru agrarne reforme kojim se u Njemačkoj označavaju proizvodi koji zadovoljavaju kriterijume ekološke proizvodnje Evropske zajednice. Namirnice koje nose ovaj certifikat ne smiju biti konzervisane izlaganjem ionizirajućem zračenju, zabranjeno je korištenje sintetičkih pesticida, udio sastojaka proizvedenih konvencionalnim putem ne smije biti veći od 5%, proizvodi ne smiju sadržavati pojačivače ukusa, umjetne arome, boje, emulgatore, aditive a uvoz sirovina i proizvoda iz trećih zemalja uređen je posebnim odredbama i podvrgnut stalnim kontrolama.

Sve ovo je jako bitno posebno zbog toga što je brend koji vam danas predstavljam upravo dio DM Bio porodice a to je siguran znak da se radi o izvrsnom kvalitetu i namirnici koja je proizvodena od pažljivo izabranih sastojaka.

Ivorell su organski voćni sirupi bez dodatih aroma i aditiva. Imali smo priliku probati sirup od maline i crne ribizle /330ml,6,45KM/, sirup od zove /330ml, 4,95KM/, sirup od limuna /330ml,5,95KM/ i Bio kolu /330ml, 5,95KM/. To su četiti vrste Ivorell sirupa koje smo članovi moje porodice i ja probali i testirali. I znate šta, svako ima svog favorita… Moj omiljeni je sa limunom, djeca su oduševljena zovom (i inače je vole ali ovaj je bio toliko voljen da smo već kupili novi) a suprug je konačno prestao piti klasičnu Koka-kolu. Naime, on Ivorell sirup Bio kola pravi sa gaziranom mineralnom vodom i kaže da je to je najbolja zamjena za klasičnu Koka-kolu. Ja bih još dodala i da je ukus neuporedivo bolji.

I zaista je taj sirup je najinteresantniji, posebno jer ništa slično nisam vidjela ranije a sastav je naravno puno bolji jer sadrži sirovi šećer od trske koji se odlikuje sadržajem saharoze od 94-99% i umjerenom slatkoćom. Bogat je kalcijumom, magnezijumom, kalijumom, željezom i vitaminima B1, B2 i od svih drugih oblika šećera predstavlja najbolji izbor.

Ivorell sirupi dolaze u lijepim staklenim ambalažama i količini od 330ml. Sirupe pripremate na način i u omjeru koji vama odgovara, sa običnom ili gaziranom vodom, što je takođe stvar vaše lične preferncije. Ono što je sigurno, uživanje je zagarantovano, sve ostalo slobodno prilagodite sopstvenom ukusu.

Ivorell se, kao DM-ov brend, u prodaji nalazi samo i isključivo u DM poslovnicama širom BiH.

Jeste li već probali neki Ivorell sirup?

Potražite ih na policama DM marketa i obavezno odmah javite utiske.Objavite komentar