Eau Thermale AVENE: A-OXITIVE linija za njegu kože

September 20, 2021

Danas vam predstavljam Avene A -Oxitive,  provitaminsku rutinu protiv prvih bora, oksidativnog stresa i zagađenja koja je jedna od posljednjih inovacija ovog poznatog dermokozmetičkog brend.

Kažu da čak 92% svjetske populacije živi u zagađenom okruženju što svakako ne doprinosi ljepoti i izgledu tena, baš kao ni stres, UV zračene, junk food. Upravo ovo je podstaklo Avene stručnjake da razviju liniju koja će zaštititi kožu od prijevremenog starenja izazvanog svim negativnim posljedicama života u gradu.

Sa dnevnom kremom ovog brenda sam se susrela prvi put prije par mjeseci kada sam potrošila dva testera od po par mililitara i sjećam se da sam vam svoje oduševljenje odmah prenijela preko storija na Instagramu. Sačuvala sam ambalažu i prosto čekala prostor i priliku da probam još nešto.

Naravno da moja omiljena Anapharm apoteka uvijek ima neke sjajne ponude i popuste ali sada su nadmašili sami sebe. Na njihovom sajtu trenutno imate četiri Avene BOX-a sa različitim kombinacijama unutar Oxitive linije i po sjajnim cijenama (ovdje vam ostavljam link pa pogledajte sve kombinacije koje su pripremili).

Već znamo da prekomjerna proizvodnja slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres dovodi do oštećenja ćelija koje je opet ogleda kroz ubrzano starenje kože, smanjenu proizvodnju kolagena, gubitak elastičnosti kože i pojavu bora. Proizvodi za njegu kože koji sadrže antioksidanse poput vitamina E, C i A pokazali su se  uspješnima u zaštiti kože od oksidativnog stresa, a upravo tim saznanjima su se vodili stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène prilikom razvijanja A-OXitive linije koja zadovoljava potrebe kože u svako doba dana, zahvaljujući proizvodima koji se prilagođavaju bioritmu kože te u pravom trenutku oslobađaju optimalnu količinu aktivnih sastojaka. 

U A-Oxitive proizvodima udružena su dva kompleksa u kombinaciji s Avène termalnom izvorskom vodom kako bi očuvali kožu mladolikom i blistavom djelujući u skladu s njezinim bioritmom:
1) ANTIOXIDATIVNI ZAŠTITNI KOMPLEKS: sastoji se od provitamina E (pre-tokoferil) i provitamina C (askorbil glukozida); tokom dana štiti kožu od oksidativnog stresa, odgađa prve znakove starenja i pojačava sjaj kože.
2) OBNAVLJAJUĆI KOMPLEKS: sastoji od provitamina E (pre-tokoferil) i retinaldehida, djeluje tijekom noći tako što obnavlja kvalitet kože i odgađa prve znakove starenja. Jedinstvena formula osnažena je nježnim i umirujućim djelovanjem Avène termalne izvorske vode, a namijenjena je svim, čak i najosjetljivijim tipovima kože.

Ja sam dobila priliku da testiram kombinaciju broj 3 koja se sastoji od box-a u kojem dobijete dnevnu kremu, kremu za područje oko očiju i noćnu piling kremu (cijela cijelog seta je 99,25 KM a svi propizvodu su u full size amabalažama).

A-OXitive dnevna agua-gel krema za zaglađivanje /30ml
Hidratantna aqua-gel tekstura suptilnog mirisa A-OXitive vodene kreme vidljivo zaglađuje kožu lica i oslobađa prirodni sjaj kože. Provitamini C i E neutrališu štetni utjicaj slobodnih radikala, dok su za zaglađenost kože i prikrivanje umornih područja lica zaduženi bakrenasti i sedefasti aktivni sastojci koji ujednačavaju ten. Na površini kože se stvara svojevrsni nevidljivi veo koji pruža 24-satnu hidraciju i svježinu, služi kao barijera koja sprječava prodor nečistoća u dublje slojeve kože, ali bez osjećaja neugode i zatezanja.

Radi se o izuzetno lijepoj, hidratantnoj kremi koja nije poput ostalih krema ove namjene. Zaista se osjeti taj lagani film koji ostavlja na koži i koji je sjajan kao podloga za nanošenje makeup-a.

A-OXitive noćna piling krema /30ml
Ova noćna krema bez mirisa nježno sprječava prve znakove starenja i negativne učinke oksidativnog stresa tako što regenerira i detoksicira kožu. Gusta tekstura klizi kožom pružajući baršunasti nemasni završni osjećaj, a formula sadrži obnavljajući kompleks (retinaldehid i provitamin E) koji povećava staničnu aktivnost, ujednačava ten i pruža piling učinak ekvivalentan učinku tri dermatološka pilinga. Za dodatni učinak svježe i odmorene kože nakon jutarnjeg buđenja tu je  ulje noćurka vrlo bogato masnim kiselinama i vitaminima koje pomaže nahraniti kožu i vratiti joj ravnotežu.

Jako me interesuje ova krema i zaista ću joj dati priliku i potrošiću je u potpunosti da bih vam prenijela kompletne utiske. Za sada mogu reći da odgovara mojoj mješovitoj koži, da nije teška na licu i da se u potpunosti upija. Dugo sam tražila dobru piling i mislim da bi ova to zaista mogla biti.

A-OXitive oči – krema za zaglađivanje područja oko očiju /15ml
A-OXitive krema za zaglađivanje područja svoju efikasnost može zahvaliti svježoj, vodenastoj teksturi koja se lako i brzo upija. Formula bez mirisa namijenjena svim tipovima kože sadrži obnavljajući kompleks (retinaldehid i provitamin E) koji sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala i ujednačava ten, a Avène termalna izvorska voda koja prirodno umiruje i omekšava kožu.

Vrlo lagana krema za područje oko očiju koju ću ja koristiti u jutarnjoj rutini. Za moje godine ( i potrebe) ipak tražim nešto snažniju formulaciju i bogartiju teksturu. Ukoliko tek krećete sa upotrebom ovakvih proizvoda, obratite pažnju na ovu kremu. Biće sjajna za djevojke u dvadesetim ili one u ranim tridesetim godinama. Sastav je odličan a lagana tekstura će vam prijati.

Volite li Avene?

A A-OXitive?

Ukoliko vam se čini interesantno, znate gdje nabaviti proizvode… www.apotekaweb.comObjavite komentar