SCRUB Prirodni pilinzi za tijelo (recenzija)

August 25, 2021

Danas vam predstavljam još jedan divan bosanskohercegovački brend koji se na našem tržištu pojavio sa samo jednim proizvodom, ali u nekoliko različitih verzija. U pitanju su prirodni pilinzi za tijelo koji dolaze iz Banja Luke a naći ćete ih na Instagram stranici scrub_pilinzi .

Jako volim pilinge, i to posebno ovakve, na uljanoj bazi. Postala sam pravi ekspert za testiranje istih jer ih konstantno koristim sigurno više od desetak godina.

Zašto je piling važan?

Koža je naš najveći i najbitniji organ. Ona štiti tijelo od mehaničkih povreda, UV zračenja i patogenih organizama i predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Učestvuje u procesima izlučivanja koji se vrše kožnim žlijezdama i prima spoljašnji nadražaj pomoću brojnih receptora koji su u njoj smješteni. I zato je briga o njoj posebno važna.

Uklanjanjem sloja mrtvih ćelija sa površine kože, oslobađamo kožu i omogućavamo joj da diše i olakšavamo apsorpciju drugih aktivnih sastojaka iz raznih preparata koje nanosimo na njenu površinu. Ukoliko se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidrira i daje koži svežiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.

SCRUB prirodni pilinzu dolaze u četiri varijante: Jaffa piling, sniježno bijel, malo gušće teksture i izuzetno lijepog mirisa, piling sa čokoladom i kafom koji je prava poslastica, miriše istovremeno na kafu i na čokoladu, razbuđuje i njeguje u isto vrijeme, ma sjajan. Piling sa limunom je prava mirisna bomba jer ukoliko volite ovo voće, obožavaćete ga. Ima malo rijeđu teksturu kao i piling od mente koji opet ima najljepšu moguću boju. Nestvarno je zelen!

Ukoliko volite pilige na bazi ulja i cijenite kvalitetan, prirodan sastav onda morate neku od ovih poslastica. Uživaćete u tom ritualu nježne masaže i izvrsne njege.

Volite li pinge za tijelo?

I koliko često ih upotrebljavate?



Objavite komentar