Ziaja GdanSkin linija proizvoda za njegu kože

August 19, 2021

Prošle godine povodom svog 30. rođendana Ziaja je lansirala GdanSkin liniju nadahnutu jedinstvenom arhitekturom Gdanska, njegovim položajem na Baltičkom moru i priobalnom klimom. Proizodi su postali izuzetno traženi i dolovno za par mjeseci su doživjeli planetarnu popularnost.

Formula GdanSkin proizvoda prati aktuelne trendove u kozmetičkoj industriji fokusirajući se na bio- fermentima koji štite i jačaju prirodnu floru kože, hidriraju i zaglađuju kožu, a idealni su za njegu suve i dehidrirane kože.

Miris cijele linije je ugodan, ima laganu morsku notu i moram priznati da izuzetno prija sada tokom ovih vrelih dana. Lijepu ambalažu, sa kombinacijom bijele i plave boje i prepoznatljivim arthitektonskim simbolima grada Gdanska, ćete vrlo lako prepoznati na policama.

Sam sastav je zbilja sjajan, vidjećete to u nastavku.

Morski kolagen je prirodni protein u obliku koji je topljiv u vodi, jača proteinske i lipidne strukture kože čime redukuje dubinske i površinske bore. Zadržava vodu u epidermisu i pruža trenutnu hidrataciju kože. Stimuliše prirodne procese proizvodnje kolagena u koži te poboljšava elastičnost i čvrstoću kože.

Ekstrakt smilja ima antioksidativni, antiseptički i protivupalni učinak. Štiti kožu od negativnih uticaja, usporava procese starenja i pomaže pri održavanju prohodnosti krvnih žila.

Ekstrakt marulje ili macine trave ima antihistaminski učinak. Aktivno hidrira i jača prirodnu barijeru kože. Umiruje iritacije.

Ljekoviti sipan ima antioksidativni učinak, usporava procese starenja kože te regeneriše kožu i umiruje iritacije.

Mikronutrijenti (ferment cinka, ferment bakra, ferment magnezija, ferment željeza, ferment silicija) jačaju prirodnu barijeru kože i redukuju negativne učinke oksidativnog stresa. Pospješuju proizvodnju stanične energije i imaju protivupalni učinak.

Linija sadrži masku za lice i tijelo 50ml, dnevnu krema za lice 50ml, serum protiv bora 50ml, kremu za ruke 50ml, balzam za tijelo 300ml, gel za tuširanje 500ml i uljani piling 300ml. Ne znam koliko ih je tačno dostupno na našem tržištu ali ja sam testirala dva, uljani piling i balzam za tijelo.

Ziaja GdanSkin piling za tijelo dolazi u obliku uljne paste koja sadrži mrvice ljuski školjki sv. Jakova, kristale soli i prirodni šećer zbog kojih ima izvrsno piling svojstvo. Radi se o sjajnom pilingu koji je vjerovatno jedan od najboljih koje sam do sada probala. Izuzetno zahvalna ambalaža i dosta velika količina proizvoda omogućavaju da vam proizvod traje prilično dugo, zapravo dosta duže od većine sličnih na tržištu. Volim ovaj piling tako da vam dajem odmah veeeliku preporuku. Ukoliko naravno volite ovakve proizvode na uljanoj bazi… Nisu svima omiljeni svakako.

Ziaja GdanSkin Balzam za tijelo sadrži ekstrakt crnog bisera, prirodni iluminizirajući mineral koji ostavlja prekrasan i blistav sjaj na koži. Opet jedan odličan proizvod koji dobro hidrira kožu i još se uz to sjajno upija. Kožu ostavlja glatkom i zaglađenom a vrlo decentan sjaj je gotovo neprimjetan tako ne trebate brinuti oko navoda proizvođača da ostavlja iluminirajuće čestice… One su zaista toliko sitne da su uočljive samo na izuzetno jakoj svjetlosti. A to mi se posebno dopada jer je zato idealan za svakodnevnu upotrebu.

Da vas čujem, ko još voli Ziaja proizvode?

Pišite mi svoje favorite.Objavite komentar