ISHTAR prirodna kozmetika: Moja jutarnja rutina

July 27, 2021

Danas vam predstavljam ISHTAR, naš domaći brend koji je na tržištu već uveliko prepoznatljiv pa sam sigurna da će dosta vas već na početku ovog teksta znati o čemu ću vam govoriti.

Radi se o kvalitetnoj prirodnoj kozmetici iza koje stoje dvije žene, u pitanju su Irma Aganović, magistra farmacije i fitoaromaterapeut i Merima Selman, fitoaromaterapeut i diplomirani kozmetički formulator. Asortiman je prilično širok i zbilja sam imala problem oko izbora proizvoda ću testirati s obzirom na činjenicu da mi se na prvi pogled dopalo dosta toga.

Iz kompanije Ishtar kažu da je njihova primarna briga nije da li je nešto sintetsko ili prirodno, već da su sastojci izabrani na osnovu biokompatibilnosti. To je ujedno i razlog zašto se ovaj brend fokusira na balansirane pH vrijednosti, maksimalnu kompatibilnost formulacija sa kožom i njenim potrebama, maksimalnu moguću iskoristivost aktivnih sastojaka (da što više ode vama, a što manje u atmosferu), te dimenzije molekula kod odabira sastojaka, jer taj aspekt često čini razliku između vrhunskog i beskorisnog preparata.

A sada ćemo vidjeti zašto su ovi proizvodi sve, samo ne beskorisni.

CLEAN START pjena / 150ml, 17,90KM/ je pjena za umivanje koja je, za razliku od gelova, idealna za jutarnju rutinu. Uvijek koristim ovakve formulacije jer mi više prijaju i moja koža bolje podnosi laganije čistače ujutru. Ishtar Clean Start je pH neutralan i vrlo ekonomičan čistač jer izdašno proizvodi bogatu čvrstu pjenu koja nježno uklanja nečistoće, višak sebuma i ostatke večernje rutine.

Obogaćena je krastavcem i čajevcem za blagi antimikrobni učinak pa je naročito pogodna za problematičnu, masnu i mješovitu kožu.

Adios Acne tonik /50ml, 24KM/ je tonik namjenjen masnoj i problematičnoj koži.

Ishtar ga šaljivo opisuje ovako… Čajevac, geranij i morske alge jurišaju na akne, salicilna kiselina i čičak kopaju tunele da iskorijene neprijatelja, dok kadulja, sladić, aloe vera i kamilica odlučno zahtijevaju njegovo bezuslovno povlačenje. U prevodu, Adios Acne tonik djeluje antiseptički, protivupalno i purifikantno – smiruje upale, pročišćava pore i redukuje pojavu novih akni.

Odličan proizvod koji možete koristiti tako što ćete ga rasprišiti direktno na lice (što ja nikako ne preporučujem, jer oči užasno peku od njega, čak i zatvorene, dovoljno je vrlo malo tonika da iazove jaku iritaciju) ili na tufer, što je po meni i jedino i njbolje rješenje kada su ovakvi proizvodi u pitanju. Imam jak, ali ugodan miris i jako lijepo očisti kožu i umiri lice. Ovo je moj neizostavan korak između čišćenja kože pjenom ili gelom i njege.

Matte Ultimate /50ml, 22,50KM/ je vitaminski serum sa visokim koncentracijama vitamina B3 i C koji ujednačava, tonira i matira kožu, sužava pore, djeluje protivupalno i redukuje vidljivost i pojavu bora i linija. Na mojoj koži je malo teži i ostavlja lagani ljepljivi film koji mi nije najidealniji ujutru te sam ovaj serum nakon par dana prebacila u večernju rutinu i tu mi u se dosta bolje pokazao.

Smooth that serum /50ml, 20,50KM/  je novitet u Ishtar porodici a radi se o vitaminskom prajmeru koji ima visoku koncentraciju vitamina C i B i koji odlično minimizira pore, ujednačava ten i hidira kožu.

Ovo je proizvod koji me možda i najviše oduševio. Masna i problematična koža dosta loše reaguje na prajmere generalno ali ovaj je definitivno nešto potpuno drugačije.  Lagana formulacija ovog proizvoda omogućava brzo nanošenje a glatka, nježna tekstura odlično “sjeda” na kožu, prividno je izravnava praveći nježni film koji je idealna podloga za makeup. Glasam za smooth that, sjajan je.

Jeste li već probale neki ISHTAR proizvod?

Pišite mi svoja iskustva.Objavite komentar