FILLERINA Filer za usne i usta- stepen 5 /NOVO/

July 20, 2021

Koliko volim novitete, to vam ne moram posebno naglašavati… Iako se ne mogu odlučiti da li mi je draže samo predstaviti ih ili pisati kompletan blog post sa recenzijom nakon testiranja.

Ovog puta ću iskombinovati jedno i drugo jer je ovo proizvod koji zahtjeva malo duže testiranje ali ga svejedno koristim već nekih dvadesetak dana pa mogu reći da ćete osim predstavljanja Fillerina Filera za usne i usta koji je potpuni novitet u BiH, imati priliku čuti i malo više o samom djelovanju istog.

Prethodno sam pisala o dobro poznatom Filerina tretmanu a malo nakon toga i o Filerina kremi za područje oko očiju koja je moj apsolutni favorit kada je ovaj brend u pitanju. To ne krijem. :-)

Fillerina 12HA sa efektima popunjavanja i zatezanja za usne i usta / 149KM, 7ml/ je proizvod koji se na našem tržištu pojavio prije otprilike mjesec dana.

U pitanju je dermokozmetički tretman gelom koji podstiče efekat povećanja volumena i popunjavanja neravnina na tkivu i definiše konture usta zahvaljujući svom dejstvu zaglađivanja bora. Sadrži visoko modulovanu koncentraciju 12 molekula hijaluronske kiseline, dopunjenu sa 3 molekula kolagena i 2 elastina koji imaju različite molekulske težine kako bi konturi usana i usta pružile čvrstinu i fleksibilnost.

Pseudoalteromonas Ferment je specifična komponenta koja je naročito efikasna u stimulaciji sinteze kolagena na nivou kože, te tako doprinosi smanjivanju vidljivih znakova starenja na konturi usana.

O djelovanju Fillerine sam vam ranije govorila a pošto se u osnovu radi o istom/sličnom principu, ovdje vam ostavljam link njihovog web sajta gdje se možete više informisati o Fillerini ali i o kompletnom asortimanu ovog brenda koji je dostupan na tržištu BiH.

Ambalaža ovog proizvoda je vrlo interesantna jer se na vrhu nalazi poseban aplikator koji sadrži tri loptice od nerđajućeg čelika za masažu, a unutar spremnika je 7 ml gela.

Kako ćete ga koristiti, pitate se?

Kako biste proizvod ispravno nanijeli, pritisnite mehanizam na vrhu aplikatora nekoliko puta dok ne izađe željena količina gela (za prvo nanošenje potrebno je nekoliko pritisaka). Kružnim pokretima nanesite gel preko cijele površine usana i oko usta. Sačekajte nekoliko minuta kako bi aktivni sastojci prodrli kroz kožu. Nakon što se usne osuše, po želji možete nanijeti karmin ili sjaj za usne.

Važno: gel se nanosi na čiste usne. Osjećaj peckanja koji može da se javi nakon nanošenja izazvan je djelovanjem preparata. Proizvod nanesite nekoliko puta dnevno na način koji je opisan. Tretman traje oko mjesec dana. Učestalo ga ponovite tokom cijele godine. Nakon svake upotrebe aplikator očistite mekanom tkaninom kako biste spriječili taloženje ostataka preparata i omogućili adekvatnu higijenu aplikatora.

Fillerina 12HA sa efektima popunjavanja i zatezanja za usne i usta je dostupna u tri različite jačine u skladu sa individualnim potrebama: Grade 3 – Grade 4 – Grade 5.

Efekat Fillerine 12 zavisi od toga kakva vam je koža, koliko vode unosite, kako vaša koža vezuje vodu za hijaluronsku kiselinu. Ja spadam u osobe koje se zaista trude unijeti dovoljno tečnosti u organizam ali moram biti iskrena i priznati da nisam svaki dan na nivou zadatka.

Ipak oni trenutni efekti koji su vidljivi odmah nakon ovog tretmana, nosi izostali pa mi se Fillerina 12HA sa efektima popunjavanja i zatezanja za usne i usta odlično pokazala kada je nanosim 20tak minuta prije šminkanja i izlaska iz stana jer lagano pecka te tako podstiče cirkulaciju što pospješuje taj “plump” efekat koji je odličan. Za neke dugoročne rezultate ću vjerovatno morati još pričekati, tek sam na polovini bočice.

**Kompletan Fillerina asortiman je dostupan na web shop-u apoteke Anapharm.

Jeste li probali neki Fillerina proizvod?

Ili to tek namjeravate…

Pišite ukoliko trebate neki savjet, imate nedoumicu ili jednostavno niste sigurne koji proizvod izabrati.Objavite komentar