Yasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 (moje iskustvo)

July 10, 2021

Danas vam donosim svoje utiske o Yasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000, tečnom dodatku prehrani koji sam testirala proteklih mjesec dana. Vjerujem da ste na društvenim mrežama ispratila cijeli proces jer sam u nekoliko navrata objavljivala neke informacija oko toga šta koristim i zašto. Tek sada, nakon tačno tri boce ovog napitka, imam nešto da vam kažem na ovu temu. I zbilja jedva čekam podijeliti utiske.

Zašto sam se odlučila za Yasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 500?

Pa iz dva razloga. Prvo, čula sam najviše preporuka baš za njega. A drugo, lako je dostupan jer se nalazi na policama DM drogerija širom zemlje.

Riječ kolagen dolazi od grčke riječi “kolla” što u prijevaodu znači – ljepilo. Sve vam je jasno vjerovatno… Ali evo još nekih interesatnih činjenica.

Kolagen se u organizmu neprekidno obnavlja, on odumire i istovremeno se proizvodi iz ćelija koje ga hrane. Međutim, vremenom se ta razmjena usporava, nastaje deficit kolagena i kao rezultat se pojavljuju vidljivi procesi starenja (bore, gubitak elastičnosti i tonusa). 

Već nakon dvadesete godine smanjuje se proizvodnja kolagena u tijelu i molekuli kolagena se sporije obnavljaju. Kažu da u tom periodu godišnje gubimo najmanje 1% kolagena ( usljed recimo pretjeranog izlaganja suncu i/ili konzumiranja cigarete, i puno više).

Kombinacija kolagena, hijaluronske kiseline i resveratrola u Jasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 tečnom dodatku prehrani hrani kožu iznutra, a vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Uzimanjem proizvoda skinage COLLAGEN ADVANCED osigurano je dodatno unošenje kolagena i hijaluronske kiselina u tijelo. Klinički je dokazano da uzimanje 5 g Naticola hidroliziranog morskog kolagena kroz osam nedjelja smanjuje pojavu bora i poboljšava zategnutost kože. Tečni oblik kolagena osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost, što dugoročno doprinosi ljepoti kože.

Zajedno sa elastinom i drugim proteinima zvanim glikoproteini, kolagen čini deo onoga što se naziva vanćelijski matriks. To je mreža od koje se sastoji koža i, poput mišića, pruža joj fizička svojstva, kao što su tonus, otpornost i čvrstina.

Kada treba početi sa prehrambenim dodacima kolagen?

Već u dvedesetim godinama. Što ranije krenemo, ranije ćemo vidjeti prve rezultate. Tako da je mlađim osobama za prve rezultate potrebno svega mjesec dana, ali ako započnemo s konzumiranjem kolagena kada su bore na našoj koži već izražene, za prve rezultate ćete pričekati najmanje 2-3 mjeseca.

Kako se koristi Jasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000?

Samo 50ml dnevno je dovoljno da vašem organizmu objezbedite dovoljnu količinu kolagena.

Iako se proces starenja ne može izbjeći, dobra je vijest da možemo poboljšati svoje zdravlje i imati besprijekornu kožu zahvaljujući kolagenu koji unosimo u organizam. 

Iako sam u godinama kada bi se prvi rezultati upotrebe ovakvih proizvoda trebali vidjeti malo kasnije, ja sam sa mojoj mjesečnom kurom PREZADOVOLJNA. Ako sam negdje vidjela sjajan efekat, onda je to kosa. Predugo sam se borila sa činjenicom da ju je posvjetljivanje dosta uništilo ali ja sada po prvi put vidim da ona više nije toliko suva i lomljiva, i da ima sjaj. Ako me nšto motivisalo u odluci da nastavim sa Jasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 dodatkom prehrani onda je to činjinica da ovo zaista radi posao.

Mislim da bih vam se mogla javiti opet za jedno mjesec dana, šta kažete sa update? :-)

Jasenka Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 je dostupan u DM drogerijama. A vi mi javite vaše iskustvo…

Jako me interesuje da li ste zadovoljne i šta je to na čemu ste vidjele najveću promjenu?

Pišite mi.Objavite komentar