A-DERMA PROTECT: Linija proizvoda za zaštitu od sunca

May 19, 2021

Znate već da sam veliki ljubitelj brenda A Derma i da evo pune četiri godine pričam i pišem o njihovim proizvodima za njegu suve i atopične kože jer su jedni od rijetkih sa kojima smo uspjeli staviti pod kontrolu problem sa atopijskim dermatitisom kod Strahinje. Trenutno koristimo ulje za tuširanje iz Exomega Control linije, a o njemu i jos jednom sličnom proizvodu koji smo takođe koristili, više možete naći OVDJE.

Danas vam predstvaljam A Derma liniju za zaštitu kože od sunca. Radi se o inovativnom konceptu koji daje odgovor na sva tri nivoa štetnog djelovanja sunca: 

ŠTITI površinu kože zahvaljujući Pierre Fabre patentiranom sistemu zaštitnih filtera, 

OJAČAVA funkciju barijere zahvaljujući sastojaku Barriestolide i 

ČUVA ćelije od oštećenja uz pomoć ulja izdanaka Rhealba® zobi.

Odrasli mogu birati između nevidljivog fluida i X-TREM nevidljivog stika, kreme ili spreja. Osjetljivoj koži i djeci je namijenjen KIDS dječji sprej, kao i X-TREM nevidljivi stik. Za masnu kožu sklonu nastanku akne ili kožu sklonu atopiji PROTECT takođe nudi posebno prilagođene proizvode. A tu je i obnavljajuća njega poslije sunčanja o kojoj ću vam takođe više reći u nastavku.

INVISIBLE FLUID SPF 50

40ml / 20,61KM sa popustom

Do skoro na našem tržištu jednostavno nije bilo izbora kada je u pitanju zaštita od sunca masne i mješovite kože. Preteške formulacije koje se nerijetko veoma teško upijaju i pritom izazivaju nepravilnosti, su većinu žena odbijale od korištenja ove vrste. A Derma je ovaj put ponudila proizvod koji je potpuno nevidljiv na koži i još se uz to se upija u 3 sekunde. O da, dobro ste pročitale.

Ova vodootporna formula sadrži patentiranu inovativnu supstancu Barriestolide® iz ulja izdanaka Rhealba® zobi koja jača i štiti kožnu barijeru.

A Derma Invisible fluid je proizvod koji sam morala početi testirati odmah jer moja koža inače veoma teško podnosi visok SPF a dodatni problem sa masnom T zonom ni u ovom slučaju mi ne ide u prilog. Fluid je po formulaciji ipak slučniji kremi i pri nanošenju je dosta gust ali iako ne djeluje da će za koji sekund postati “nevidljiv” on to zaista i bude. Odlična je podloga za makeup i ja ga tako i korostim već nekih 10 -tak dana tako i apsolutno nikakvih problema nisam imala. Ipak, metoga dvostrukog čišćenja a u večernjoj rutini je obavezna (to motrate imati u vidu). Ja u ovom periodu godine svakodnevno koristim visok zaštitni faktor, bez obzira kakva je vremenska prognoza i da li taj dan idem na posao ili ne, što preporučujem i vama. Vjerujte da je ovo najkorisniji savjet koji možete dobiti kada su njega, prevencija starosti u i uopšte zdravlje kože u pitanju.

PROTECT AD KREMA SPF50

150 ml /34,86KM sa popustom

Ovo je prvi proizvod za zaštitu kože od sunca za koji sam ja čula a koji je namjenjen posebno atopičnoj koži. Moram priznati da sam ovako nešto i očekivala od brenda A Derma znajući da su zbilja sjajni što se tiče formulacija za kožu sklonu ovom problemu. Protect AD  je sigurna i prilagođena formula, obogaćena kompleksom od tri sastojka sinergističkog djelovanja (hidracija, hranjivost, emolijens). Krema ne sadrži parfem a divna bogata tesktura se lagano nanosi i ne ostavlja trag.

Namjenjena je i za lice i za tijelo a mogu je koristiti apsolutno svi i bebe i djeca i odrasli.

PROTECT SPREJ ZA OSJETLJIVU KOŽU SPF50

200 ml/ 34,86KM sa popustom

Ovaj sprej sa vrlo visokom UVB + UVA zaštitom je namnjeni isključivo osjetljivoj koži odraslih, s tim da postoji verzija istog proizvoda i za djecu. Patentiran sastav i vodootporna formula bez parfema i parabena i ovaj put nudi kvalitetnu zaštitu i vrhunski kvalitet.

Proizvod za zaštitu od sunca u spreju su vrlo praktični na plaži i definitivno vam preporučujem da ih kupujete u ovom obliku i nosite sa sobom. Jednostavna primjerna omogućava da svoju zaštitu brzo i lako obnovite kada god to poželite. Takođe izdašna količina čini ovaj proizvod najisplativijim u ovoj kategoriji.

OBNAVLJAJUĆI LOSION SA HIJALURONSKOM KISELINOM

250 ml / 28,67 KM sa popustom

Izloženost suncu izvlači vlažnost iz kože što može uzrokovati prilično lošim izgled kože nakon toga. Kako bi koža i nakon izlaganja suncu bila umirena i hidrirana tu je obnavljajući losion sa hijaluronskom kiselinom. Veoma ugodna, bogata krema lagano hladi i dosta brzo se upija pa mislim da će biti veoma ugodna na koži nakon sunčanja.

Jako mi se sviđa činjenica da losion sadrži hijaluronsku kiselinu koja  je prirodni polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu. Ona ima ključnu ulogu u ispunjenju prostora oko kolagena, održavanja izvanćelijskog prostora i očuvanja hidratacije tkiva te održava funkciju ćelijske barijere.

Nakon upotrebe A Derma obnavljajućeg seruma koža je intenzivno rehidrirana i umirena a to je sve što nam treba nakon cjelodnvenog boravka na suncu.

++Kao i uvijek kada pišem i predstavljam neke proizvode imam i odličan prijedlog gdje ih nabaviti po najboljoj cijeni. I ovaj put je to Anapharm jer u maju imaju -30% na kompletan A-DERMA PROTECT asortiman (direktan link vam ostavljam OVDJE). Uživajte u on line kupovini.

Jeste li probale A Derma PROTECT proizvode?

Pišite mi iskustva…Objavite komentar