KLORANE: Linija proizvoda za kosu sa mentom (recenzija)

April 9, 2021

Metvica (menta, nana) se vijekovima unazad koristi širom svijeta zbog svojih osvježavajućih i tonirajućih svojstava. Ova svima poznata biljka je izuzetno rasprostranjena i broji nekoliko vrsta a Klorane je, u svojim proizvodima, odlučio iskorititi vodenu metvicu (Mentha aquatica L.) koju uzgaja na jugozapadu Francuske, u skladu sa standardima organske poljoprivrede. Ova vrsta je poznata po visokom sadržaju polifenola, koji imaju dokazana antioksidacijska svojstva. Polifenoli su esencijalne molekule za fiziologiju biljaka, budući da su uključene u različite funkcije poput rasta, pigmentacije, rezistencije na patogene i druge.

Linija koju sam testirala je izuzetno lijepo koncipirana i sadrži čak četiri proizvoda: šampon, balzam/regenerator, osvježavajući mist i šampon za suvo pranje. Odlično se kombinuju i svojim djelovanjem i načinom upotrebe savršeno nadopunjuju tako da sam ih sve sa velikim zadovoljstvom koristila proteklih skoro mjesec dana.

Klorane Menta šampon

200ml / 16 KM

Ovo je šampon koji temeljno čisti i uklanja nečistoće s vlasišta i kose izloženih svakodnevnom onečišćenju, istovremeno poštujući ravnotežu vlasišta. Ima jako lijep osvježavajući miris i zaista je vrlo ugodan za upotrebu, naročito ako imate osjetljivo tjeme sklonu mašćenju ili perutanju. Šampon umiruje, blago hladi i osvježava a izuzetno dobro čisti i tjeme i kosu. Biće sjajan sada za proljeće i ljeto kada nam ovakvi lagani, osvježavajući mirisi izuzetno prijaju. Sve preporuke. Šamponi iz ove linije su me zaista oduševili, i jedan i drugi…

Klorane Zaštitini balzam

150 ml/ 18KM

Proizvod koji se nanosi nakon šamponiranja i služi tome da kosu njeguje, omekša i pripremi za oblikovanje. Ne mogu reći da sam primjetila da radi nešto posebno… Sasvim korektan proizvod koji se dobro slaže sa ostatkom linije ali mislim da neće pružiti dovoljnu njegu izuzetno oštećenoj i suvoj kosi. Ja sam ga koristila svako drugo pranje a između toga sam nanosila svoje pakovanje koje koristim i inače.

Klorane Mist protiv onečišćenja

100 ml/ 28 KM

Ovaj osvežavajući mist protiv onečišćenja pročišćava i neutrališe mirise tokom dana nakupljene na kosi i vlasištu (pušenje, hrana, onečišćenje…). Jako interesantan proizvod i zaista, kao bivši pušač, mogu reći da izuzetno cijenim mogućnost da se svih neugodnih mirisa rijesim svaki put kada za to osjetim potrebu i to na jedan ovako jednostavan način.

Sjajna, lagana, kompaktna ambalaža je odlična i za putovanja ili odmor a sam mist zbilja radi svoj posao i ne znam da li postoji išta slučno na našem tržištu. Bravo za ovaj brend, odličan proizvod!

Klorane šampon za suvo pranje

150 ml/21 KM

Klorane detoksikacijski suhi šampon s organskom vodenom metvicom razvijen je kako bi ženama, koje su uvijek u pokretu, pomogao revitalizirati beživotnu kosu istovremeno osvježavajući vlasište. Odličan je za sve nas kojima se kosa jako brzo masti i koje želimo produžiti vrijeme između dva šamponiranja. 

Mislim da je upotreba suvih šampona sada već toliko popularna i rasprostranjena da smo sve isprobale bar jedan proizvod ove vrste do sada. Ja sam ih testirala sve, doslovno… I sve brendove i sve vrste i mogu reći da je ovaj možda i najbolji. Lagano je toniran pa je sjajan ukoliko imate tamniji korjen i što je najbitnije, ne ostavlja bijele tragove na kosi.

Takođe, nije u kategoriji najjeftinijih ali za nas koji za ovakvim proizvodima posegnemo samo jednom između pranja, je sasvim u redu. Mislim da treba imati mjeru u svemu, pa i u upotrebi suvih šampona.

Kada je Klorane u pitanju, moram prnijeti jako dobre utiske koje imamo sa linijom na bazi božura koja je isto odlična, naročito za osjetljivo teme i prirodnu kosu (recimo kod djevojčica). Odlična investicija…

Volite li Klorane?

Jeste li probali neki od ovih proizvoda?Objavite komentar