Proljetno čišćenje kuće uz Denkmit (+moji favoriti)

March 25, 2021

Prvi dani proljeća svima poprave raspoloženje i izmame osmijeh na lice, pa čak i kada je situacija napolju drugačija, kao što je to sada. Ipak, dovoljno je da znamo da je ono, bar kalendarski, tu. Duži dan itekako utiče na naše raspoloženje i volju. Generalno smo poletniji, produktivniji i spremniji za nove izazove.

Danas vam donosim nekoliko dobrih razloga koji će vas definitvno ubijediti da prionete na čišćenje vašeg životnog prostora, reorganizaciju i osvježenje. Osim što će sve oko vas naizgled biti ljepše i vi ćete se same osjetiti puno “lakše” i naravno, zadovoljnije.

Svako veliko raspremanje i čišćenje stana kreće od toga da prvo napravite detaljan plan i razmislite odakle krećete, a moj prijedlog je da uvijek prvo sredite prostorije koje manje koristite (spavaću i djećije sobe), nakon toga kuhinju pa trpezariju i dneveni boravak a na kraju kupatila jer je to prostorija koju ćete koristiti i u koju ćete ulaziti sve dok ne završite sav posao.

Naravno da generalno čišćenje uključuje i pranje filtera klime, plafonjera te ostalih rasvjetnih tijela, skidanje i pranje zavjesa, peru se i svi ormarići, kako izvana tako i iznutra, ali i ono što je u njima.

Sad, kada ste se dobro organizovali i odlučili da ćete krenuti u akciju, ostalo je još da izaberete neophodne, kvalitetne proizvode. Ukoliko mislite da je to poseban izdatak te da u ovo doba pandemije i vandrednih mjera ne želite obilaziti trgovine u potraži za dobim ponudama i akcijskim cijenama, jednostavno -samo prošetate do prvog DM-a. Kao ja!

Najbolja stvar koju možete sebi priuštiti danas je da kupovinu obavite brzo i na jednom mjestu a ovdje ćete dobiti popis mojih favorita pa se ne morate puno ni zadržavati u trgovini i čitati uputstva i deklaracije.

Ja godinama kupujem i koristim Denkmit proizvode i zbilja sam jako zadovoljna ovim brendom jer su proizvodi proizvedeni na ekološki način (znak djeteline), a oni sa plavim simbolom zemaljske kugle s majicom, čašom i četkom signaliziraju da tim proizvodom perete i čistite u duhu održivog razvoja.

Osim toga, sviđa mi se inovativnost, nekad ugledam neki novitet na policama i pomislim: “Bože, pa ovo je genijelno, nikada ništa slično ranije nisam vidjela“. :-) Sjećam se da sam zadnji put to rekla kada sam otkrila mirisne maramice za mašinu za sušinje veša. Ili recimo, tečno sredstvo za ručno pranje veša u maloj tubici koje uvijek nosim sa sobon kada idem na put. Takođe, osvježivač za kantu za smeće sa mirisom limuna, ma genijalno!

Ali da se vratimo na čišćenje i moje stare, provjerene Denkmit favorite…

Denkmit abrazivno mlijeko za čišćenje kupatila i kuhinje je proizvod koji najduže koristim od svih o kojima ću vam danas govoriti. Zaista je odličan za čišćenje svega i svačega. Otklanja mrlje i polira a pritom se vrlo lako ispira i uz to mirše na limun. Nevjerovatno dobar odnos cijene i kvaliteta, za 750 ml ovog sredstva ćete platiti samo 1,65 KM.

Moja mama je oduvijek imala svoje sredstvo protiv kamenca koje je sama pravila a koje je neprijatno mirisalo na sirćetnu kiselinu ali je naravno, bilo i izuzetno efikasno i svi smo se s vremenom nekako na to navikli. Ali, mnogo bolja i dosta blaža alternativna tome je Denkmit sredstvo sa sirćetnom kiselinom koje sam mnogo puta spominjala i hvalila na svojim društvenim mrežama. Opet jedan jako jeftin proizvod koji je pravi must have kada je kamenac u pitanju. Sjajan je za glancanje slavina, tvrdokornu prljavštinu na pločicama i generalno u kupatilu, koristim ga i da jednom sedmično na brzinu prebrišem frižider (odlično osvježi i ukolini sve mirise koji se znaju nakupiti u međuvremenu).

Sirćetna kiselina je sjajna alternativa agresivnim sredstvima za čišćenje koja sadrže hlor a posebno bih pohvalila novu ambalažu ovog proizvoda koje sada od 100% recikliranom materijala. Respekt!

Sredstvo za čišćenje WC školjke u ovoj plavoj verziji (svježina okeana) je jedini proizvod koji zadnjih godinu dana koristim za ovu namjenu. Najbolji je koji sam ikada probala, dosta je jak ali i efikasan i što je nabitnije, nema onako ružan miris kao Domestos od koga idu suze na oči. Isto mislim i o mirisnim ulošcima za WC školjku. Uvijek kupujem ove u plavo-žutoj verziji i mislim da su najbolji trenutno. Prije toga sam bila vjerna Brefovim kuglicama ali je ta kupovina izgubila smisao kada su potpuno upropastili kvalitet istih (bar ovih na našem tržištu).

Denkmit sredstvo za stakla sam prvi put kupila prije možda par mjeseci. U principu ne vidim neku bitnu razliku u ovim proizvodima mada sam uvijek kupovala neke skuplje, i bili su ok ali naravno da mi je Denkmit alternativa ubrzo postala puno draža.

I da, Posebno sam zahvalna na odličnoj ponudi pristupačnih sredstava za dezinfekciju u DM-u.

Denkmit vlažne maramice za dezinfekciju su sjajne za svakodnveno brisanje ravnih glatkih površina koje stalno dodirujemo- kuhinjske ploče, vrata frižidera, komoda i stolova, toaletnih ormarića.

Denkmit sredstvo za dezinfekciju veša sam otkrila prije nekoliko mjeseci kada smo kupili psa. Nisam ni znala da ovako nešto uopšte postoji. Ali ljudi moji ja sam svoje veliko proljetno čišćenje upotpunila i sa ovim proizvodom. Koristi se u veš mašini, zajedno sa deterdžentom i pouzdano uklanja bakterije, gljivice i viruse i to na samo 20°C. Pogodan je za sve programe pranja i sav tekstil, uključujući i onaj osjetljiv na boje i posebno osjetljive tkanine, čak i vunu. Odličan je za sezonsko pranje prekrivača, jorgana, jastuka, deka…

A sada da čujem vas. Volite li Denkmit proizvode?

Pišite mi svoje favorite...Objavite komentar