NOVEXPERT Cleansing Oil with 5 OMEGAS (recenzija)

March 21, 2021

Danas vam pišem o jednoj vrsti proizvoda o kojoj ne govorimo dovoljno često iako isti predstavlja temelj i suštinu svega, od same njege pa do makeup-a. Dobro i temeljno čišćenje kože u večernjoj rutini predstavlja najbitniju stvar jer ukoliko taj dio ne odradite dobro, ne samo da nećete osjetiti sve benefite noćne njege i skupih krema i seruma u koje ulažete, nego ćete isprovocirati dodatne probleme na koži. Naime, tragovi šminke i SPF-a se tada zadržavaju i talože a svi znamo šta je posljedica toga- akne i bubuljice i prijevremeno starenje kože.

Često spominjem to da imam mješovitu kožu a činjenica da se šminkam svakodnevno, me prije par godina doslovno natjerala da uvedem tzv. double cleansing u svoju večernju rutinu. Ova metoda dvostrukog čišćenja lica uklanja sve slojeve proizvoda koje imate na koži, SPF, sebum, šminku, mrtve ćelije i generalno sve nečistoće koje su se tokom dana nakupile na koži.

Dvostruko čišćenje je proces koji uključuje dvije faze, prva je čišćenje kože sredstvom na bazi ulja, a druga faza uključuje čistače na bazi vode ili surfaktanta.

To je bio period kada sam se prvi put upoznala sa uljim čistačima i njihovom primjenom. I od tada sam im vjerna.

Postoji jedna nedoumica oko upotrebe ulja i generalno masne, mješovite i problematične kože ali definitivno ne postoji nikakvo opravdanje da isto isključite iz upotrebe, i to iz više razloga. Kao prvo, proizvod na bazi ulja će puno lakše otopiti, sebum i ostale čestice topive u ulju. Nije, dakle, istina da osobe čija je koža masna trebaju izbjegavati proizvode na uljnoj bazi. Oni su zapravo bolji za ovaj korak jer se voda i masnoća po prirodi ne miješaju.

Proizvodom na bazi vode puno biste teže uklonili masnoću, šminku ili kremu sa zaštitnim faktorom. Taj dodatni korak ili pretkorak u ritualu njege omogućava da drugi čistač prodre dublje u kožu i eventualno vas riješi ostataka prljavštine i ulja koje ste koristili u prethodnom koraku (što je za nas sa problematičnom kožom isto jako bitno).

Jedino ovako možete biti sigurni da ste u potpunosti skinuli šminku i očistili kožu. Temeljno čišćenje prije spavanja daje koži šansu da se regeneriše preko noći i da nikakva preostala prljavština ne izazove problem.

Moje upoznavanje sa brendom Novexpert je krenulo baš preko ulja o kojem danas govorimo.

Cleansing Oil with 5 OMEGAS je malo drugačije ulje od nekih drugih koje sam ranije probala, ali je i malo luksuznije pa moram priznati da sam puno očekivala. Ali sa pravom…

Cleansing Oil with 5 OMEGAS je izuzetno bogato i kvalitetno ulje, prepuno odličnih hranjivih sastojaka koje ću vam ukratko pobrojati u nastavku jer mi je zbilja bilo nevjerovatno da jedan ovakav proizvod doslovno vrvi od ovoliko sjajnih stvari. Pa evo sta sve krije NOVEXPERT Cleansing Oil with 5 OMEGAS:

  • Ulje sjemenki organskog nara (Vit E + omege 3,5,6,9) koje hrani kožu, antioksidans je i ima anti-aging djelovanje,
  • Organsko sezamovo ulje (Vit E + omega 3,6,9) koje hrani kožu i antioksidativno djelovanje,
  • Organsko ulje jojobe (omega 7,9) štiti kožu i podstiče stvaranje kolagena,
  • Ulje kameline (Vit E + omega 3,6,9) hrani i umiruje kožu,
  • Organsko ulje Incha Inchi (Vit A, C, E + omega 3,6,7,9): hrani kožu, ima antioksidativno i anti-aging djelovanje,
  • Organsko ulje Sacha Inchi (Vit E + omega 3,6,9) hrani i umiruje kožu
  • Ulje marule (Vit C + omega 3,6,7,9) podstiče stvaranje elastina i antioksidans je,
  • Suncokretovo ulje (omega 6,9) hrani kožu,
  • Buriti ulje (omega 6,9) umiruje i zacijeljuje kožu i
  • Vitamin E koji je takođe antioksidans.

Ovo ulje koristim 3 do 4 puta sedmično zadnjih mjesec dana tačno i zaista sam oduševljena kako radi posao ali i kako moja mješovita koža reaguje na njega. Čak nakon upotrebe uopšte ne osjetim potrebu da odmah krenem na krugi korak jer ulje ne ostavlja onaj težak i mastan osjećaj koji neki drugi proizvodi ove vrste ostavljaju. Koža je nakon ovog ulje savršeno čista i mekana, i nježna na dodir.

NOVEXPERT Cleansing Oil with 5 OMEGAS se može koristiti na dva načina iako ja preferiram isključivo ovaj prvi jer mi daje sjajne rezultate pa uopšte nemam potrebe da kombinujem metode ali vi možete naravno. Čak je i preporučljivo ukoliko se šminkate za večernji izlazak ili generalno imate malo jači makeup na očima.

Prvi način upotrebe ovog ulja je da nanesete nekoliko kapi (jednu pumpicu- do dvije najviše) na jednu stranu prethodno navlažene maramice koju ste dobili zajedno sa proizvodom. Skinite šminku sa cijelog lica i završite sa očima. Drugom stranom maramice uklonite višak proizvoda. Moja preporuka je da maramica bude topla jer je efekat još bolji.

Drugi način da koristite ovo ulje jeste da nanesete nekoliko kapi na suve ruke i umasirate u lice. Nakon toga emulgirajte lice s čistom vodom, a zatim sve obilno isperite.

Odličan proizvod zaista. I moja topla preporuka da se upoznate sa NOVEXPERT Cleansing Oil with 5 OMEGAS ali i drugim proizvodima ovog brenda. Jer i ja namjeravam učiniti isto.

Novexpert je dostupan isključivo u apotekama a cijena Cleansing Oil with 5 OMEGAS je oko 48KM.

Koriste li neko ulje za čišćenje lica?

Kakvo je vaše iskustvo?Objavite komentar