FILLERINA: Dermo-kozmetički filer tretman za kućnu upotrebu (moje iskustvo)

December 21, 2020

DSC_0502

Nekada imam osjećaj da svaki post započnem istim riječima ali zaista osjetim potrebu da izrazim zahvalnost na prilici da testiram neke inovativne, kvalitetne proizvode koje možda ne bih imala priliku probati da se ne bavim ovim poslom. Takav je slučaj i sada. Ne vjerujem da postoji neka žena koja nije čula za Fillerinu, proizvod koji je planetarno poznat i popularan, i što je isto tako bitno,  dostupan je i u BiH, a ja vam danas donosim svoje iskrene utiske nakon nekih dvadesetak dana upotrebe.

DSC_0464

Šta je fillerina zapravo?

Fillerina je visoko upijajući preparat naprednog dermo-kozmetičkog djelovanja koje se ogleda u popunjavanju mimičkih i starosnih bora i povećanju volumena jagodica i usana.

Fillerina se pojavila 2012. godine kao aktuelni kozmetički proizvod odnosno filer tretman za kućnu upotrebu koji će se primjenjivati u toku 14 dana. Glavni posao obavlja Fillerina gel, koji se primjenjuje pomoću preciznog aplikatora sa tupim vrhom i to na područja na kojima su izražene bore i na specifična područja kojima se želi povećati volumen kao što su jagodice i usne.

Screen Shot 2016-03-01 at 5.25.41 PM

DSC_0495

DSC_0498

DSC_0505

Osim samog tretmana o kojem danas pričamo, a koji postoji u tri različite verzija tj. jačine, u Fillerina asortimanu se još nalaze dnevna i noćna krema te krema za usne i područje oko očiju.

U čemu je tajna? U većini kozmetičkih preparata hijaluronska kiselina se sastoji od visoko-molekularnih spojeva. Element se nanosi na površinu kože, ali zbog velike veličine molekula ne može ni ući u njegove gornje slojeve. Fillerina je spoj niske molekulske mase hijaluronske kiseline te zbog svoje male veličine, ona može prodrijeti u kožu i izgladiti bore.

DSC_0523

  • Formulacija Fillerina gela se temelji na kompletnom tretmanu koji se sastoji od filer gela baziranog na 12 molekula hijaluronske kiseline i hidratantnog gela a sposobnost prodiranja hijaluronske kiseline strogo zavisi od veličini molekula te što je manja molekula, veća je količina koja može prodrijeti u kožu. Pretpostavljate, Fillerina je i po tom pitanju radi odličan posao.

Nakon nanošenja Fillerina gela potrebno ga je ostaviti da djeluje 10 minuta, potom ga utapkati nježno u kožu koristeći vrhove prstiju ili dlanove, a tretman se završava nanošenjem i utrljavanjem hranjivog seruma kako bi se osiguralo da koža lica iskoristi benefite koje pružaju hidratantne i revitalizacijske supstance. Kako bi se poboljšalo djelovanje proizvoda Labo stručnjaci preporučuju konzumaciju 2 čaše vode prije nanošenja Fillerina gela.

DSC_0504

Zvanična preporuka kaže da se tretman koristi jednom dnevno, najbolje naveče, u količini od po 2ml. Uz konsultacije sa Fillerina BiH timom nakon par dana ovakve upotrebe, počela sam razdvajati upotrebu seruma na količinu od po 1ml ujutru i 1ml uveče. I to je definitivno bila dobra odluka. I vama preporučujem da probate ovaj način aplikacije.

Još jedna stvar je jako bitna- svi znamo da hijaluron “ne radi” bez vode i jasno je da morate posebnu pažnju obratiti na količinu tečnosti koju unosite u organizam. Ja sam dosta disciplinovana po tom pitanju ali vam zaista preporučujem vam najmanje 2-2,5 litra svaki dan, barem dok koristite tretman.

Pakovanje Fillerine sadrži:

14 doza (2 ml) gel filera,
14 doza (2 ml) hranjivog seruma i
2 precizna aplikatora sa tupom kanulom koji se koriste za precizno doziranje proizvoda NA površinu kože. Ovo nisu igle i znam da djeluju zastrašujuće na prvi pogled, ali možete odahnuti.

Primjena Fillerine je pravi ritual u kojem ćete samo istinski uživati.

DSC_0476

Rezultati. I ključno pitanje…

Da li sam zadovoljna sa tretmanom i efektom?

U suštini, rekla bih -PRILIČNO ALI NE POTPUNO.

Prije svega, radeći ovaj posao i testirajući sve i svasta, naučila sam da ne očekujem previše dok ne dobijem proizvod u ruke i prvo pročitam sastav. Nakon toga odlučim kako da ga najbolje uklopim u svoju postojeću rutinu, što opet nije lak zadatak, jer neki drugi proizvodi koje koristimo mogu vrlo lako odmoći proizvodu koji tek testiramo.

Ipak, ono što sam ja dobila koristeći Fillerinu jer mnogo više od onoga što sam očekivala ali opet, ukoliko vi date 245 KM za nešto ovako vi ćete očekivati puno, i imate puno pravo na to. Ja se sada stvaljam na vašu tačku gledišta jer ovo recenziju i pišem za vas.

Moja koža je njegovana ali je jako zahtjevna. Nemam puno bora, imam malo problematičnije područje čela i predjela između obrva. Te dvije bore su  recimo prilično “velike” za moj pojam, tako da bih se danas usudila bih se reći da je situacija nakon Fillerine, na ta dva područja bolja za nekih 10-20%. Definitivno, koža cijelog lica izgleda jedrine, zategnutije i svježije. To nije sporno.

Ako bih uzela u obzir sve aspekte, a jedan od njih je i jako visoka cijena, moram reći da nisam baš potpuno zadovoljna iako sam cijelom procesu pristupila štreberski, a pritom nemam neke Bog zna ozbiljne godine. :-)

Takođe, u mom slučaju je izostao efekat povećanja volumena usana. Moram biti iskrena sa vama, tu zaista nisam primjetila nikakvu razliku. :-(

Da li preporučujem Fillerinu? Iz svog iskustva ne ali sastav i sam način upotrebe zaista mogu učiniti nešto za vašu kožu. Nismo svi isti, ne reagujemo svi jednako na istu stvar, mnoge žene su dale sjajne recenzije. Ako imate novca za ovo, slobodno. Neće vam naškoditi, u to budite sigurni.

DSC_0481

DSC_0493

DSC_0468

U BiH ovaj tretman kožete kupiti u Anapharm apotekama, ovdje vam ostavljam direktan link ka proizvodu koji sam ja testirala.Objavite komentar