OLIVAL: RUŽINA KOLEKCIJA ZA NJEGU TIJELA (recenzija)

November 30, 2020

DSC_0558

Nakon Čarobne i Kristalne kolekcije, Olival nas je ovog ljeta počastio još jednom poslasticom, Ružinom kolekcijom. Testirala sam je i više nego dovoljno, tačnije sva tri proizvoda sam potpuno potrošila i u međuvremenu obnovila zalihu jednog.

Jasno vam je da sam uživala a evo i malo više detalja o samoj liniji, sastavu, ambalaži, cijeni i dostupnosti.

U Ružinoj kolekciji nalaze se Ružino zlatno ulje, Ružin piling gel, Ružino mlijeko za tijelo i od skoro, Ružin glow sprej koji još uvijek nisam isprobala ali čim budem, javiću vam utiske.

E sad, ako vam kažem da nisam ljubitelj klasičnog mirisa ruže, vjerovatno ćete se pitati o čemu onda pričam ali ovdje je u pitanju neka malo drugačija, dublja, puderastija nota od one na koju smo navikli. Ruža u Olivalovim očima je suptilnija i nježnija, mnogo ženstvenija i kao takva mi mnogo više odgovara. Miris sva tri proizvoda je identičan, ne jednako intenzivan, više bih rekla prilagođen samoj namjeni proizvoda.

DSC_0559

DSC_0582

Zvijezda cijele linije je definitivno Ružino zlatno ulje /50ml, 25KM/ i to je jedan od kultnih Olivalovih proizvoda od ranije. Ovo novo, ružino, je kombinacija hranjivih prirodnih ulja – skvalana iz masline te ulja divlje ruže, badema i makadamije. Za razliku od njihovog klasičnog suvog ulja ovo će više prijati osobama svjetlije kože i hladnijeg podtona zahvaljujući različitim vrstama shimmera u srebrnkastoj- rose gold nijansi.

Ulje ima laganu, prilično rijetku teksturu i zaista se jako brzo upija. Ono što je najinteresantnije, to su te divne šljokice koje ostaju na koži na kraju. Daju divan sjaj i ne spadaju tako lako niti se ne lijepe za odjeću što ostavlja vrlo pristojan i pedantan utisak, naročito ako ga nanesete prije izlaska ili nekog važnog događaja. Definitivno je najgora stvar koja vam se desiti ta šljokice pljušte svuda okolo. Uh. Osim ako nije novogodišnja noć, naravno… :-)

DSC_0574

Ružin piling gel za tijelo / 200ml, 12KM/ dolazi u prozirnoj plastičnoj boci sa zlatnim čepom i obogaćen je zrncima mljevenih košpica kajsije. Kako nije agresivan, Olival Ružin piling gel se može koristiti svaki dan. On se u  dodiru sa vodom pretvara u pjenu koja blago i temeljno čistiti kožu istovremeno odstranjujući odumrle ćelije kože te tako idealno priprema kožu da nanošenje mlijeka ili ulja.

Ovaj proizvod ne treba miješati sa klasičnim pilinzima sa kojima se ne tuširano i ne kupamo već ih u svojstvu KLASIČNOG PILINGA nanosimo na određene dijelove tijela jednom ili dva puta sedmično. Ovo je GEL ZA TUŠIRANJE koji će prije svega temeljno oprati kožu i blago je zagladiti i omekšati i možete ga koristiti koliko god dugo želite u kontinuitetu.

DSC_0598

Ružino mlijeko za tijelo /200ml, 12 KM/ je proizvod po koji sam se vratila prije mjesec dana. Božanstvena tekstura, savršena hidratacija. Ovo mlijeko ne ostavlja bijele tragove prilikom nanošenja i jako brzo se upija. Koža je satima nakon toga mekana, mirišljava i nahranjena.

Sve pohvale za činjenicu da je mlijeko obogaćeno prirodnim sastojcima – skvalanom iz masline te uljima divlje ruže, badema i makadamije.

Ukoliko volite mlijeka za tijelo, sve preporuke. Sjajan proizvoda, ma sjajan. Jedan od najboljih koji sam ikada probala.

DSC_0591

DSC_0567

Olival proizvodi ne sadrže parabene i nisu testirani na životinjama i to je činjenica koja ih izdaja i koju izuzetno cijenim.

Olival je u BiH su dostupan u CM i DM drogerijama kao i on line, na www.olival.ba.

DSC_0574

Jeste li probali već neki od ovih proizvoda?

Pišite mi utiske.Objavite komentar