MAGIC TOUCH: Magic Coffee Body&Face Scrub (recenzija)

November 8, 2020

DSC_0542

Vjerujem da sve vi znate koliki sam ljubitelj pravih klasičnih pilinga za tijelo. Često ih spominjem, hvalim i/ili kudim i konstantno nešto testiram. Magic Touch je bosanskohercegovački brend a ja sam slaba na naše domaće proizvode pa ću možda biti malo blaža ovaj put, iako često za tim zaista nema potrebe. Naši brendovi rade sjajan posao, to su sve divni, mladi ljudi koji grade kvalitetne, dugoročne biznise i jako sam sretna kada mogu biti dio njihove priče.

Za Magic Touch sam čula mnogo prije nešto su mi se sjajnilju di koji stoje iza ovog brenda javili i nisam uopšte razmišljala šta želim da mi pošalju da probam. Magic Coffee je bio logičan izbor. :-)

Ovdje vam ostavljam link preko kog se možete upoznati sa cjelokupnim asortimanom i naručiti nešto za sebe. A isto tako znam da su neki njihovi proizvodi dostupni i u DM drogerijama.

DSC_0534

DSC_0530

Da vidimo šta kaže proizvođač…

Za nevjerovatno hidriranu, mekanu i neodoljivo mirisnu kožu. Obnavlja površinski sloj i time regeneriše, hrani i obnavlja suvu kožu tijela. Pomaže kod uraslih dlačica, manjih ožiljaka i strija. Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima pomaže u borbi protiv celulita. Idealan je i kao piling za lice.

Sadrži kafu, shea maslac, kokosov maslac, med, bademovo i jojobino ulje.

Kako ga upotrebiti? Za vrijeme tuširanja, kružnim pokretima nanesite sloj pilinga na mokru kožu. Ostavite ga na koži par minuta kako bi otpustio svoje hranjive sastojke te nakon toga isperite.

DSC_0524

DSC_0544

MAGIC TOUCH Magic Coffee Body&Face Scrub /250 gr, 22 KM/ dolazi u jednostavnoj plastičnoj posudici sa zaštitnom folijom ispod poklopca. Ambalaža je transparentna pa svo bogatstvo koje se krije unutra vidite odmah a ja vam garanujem da je pogled predivan.

Izuzetno gusta tekstura pilinga, puna sjajnih prirodnih piling čestica odmah vam govori da će Magic Coffee Body&Face Scrub biti ozbiljno dobar saveznik u otklanjaju odumrlih ćelija i njezi kože.

Zbilja jako dobar proizvod koji će vam trajati dosta dugo i u koji se možete ozbiljno pouzdati. Koža je nakon upotrebe mekana i glatka a ulja će je njegovati tako da nećete imati potrebu za dodatnom hidratacijom nakon upotrebe ovog pilinga.

Što se tiče upotrebe, ja sam ga koristila samo za tijelo jer koliko god mi ovakva tekstura odgovara kada je koža tijela u pitanju, nikako ne godi mojoj osjetljivoj, prilično zahtjevnoj i problematičnoj koži lica. Ukoliko je vaš tip kože drugačiji, slobodno. Ovaj proizvod ima odlične sastojke i nema razloga da ga ne upotrijebite i na taj način.

DSC_0503

Jeste li probale Magic Touch proizvode?

Pišite mi…Objavite komentar