RECENZIJA: L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER tečni puder (nova formula)

September 15, 2020

DSC_0506

Danas sam vam pripremila poslasticu u vidu L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER  tečnog pudera. Obožavam tečne pudere i ovo je jedna od tema o kojoj najviše volim pisati ( i pričati). L’Oréal generalno ima pudere koji su toliko hvaljeni po domaćim i stranim blogovima da ja svaki put očekujem spektakl. :-)

U generalnom plasmanu svih drogerijaskih pudera koje sam do sada koristila, a kada je malo jača prekrivna moć u pitanju, Revlon Colorstay je nešto što morate probati a nakon njega uvijek preporučujem Max Factor 3u1 koji takođe obožavam i koji je mrvicu lakši na koži od prethodnog.

L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER  tečni puder se prvobitno pojavio u drogerijama 2016. godine u skoro identičnoj ambalaži kao što je ova sada, samo bez ovog COVER u nazivu. Takođe, razlikuje se i količina pudera, pa tako umjesto velikodušnih 35 ml,  dobijamo standardnih 30 ml.

DSC_0504

L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER je namjenjen masnoj koži lica pa iako nisam savršen kandidat za testiranje  svaki put kada vidim to MAT u nazivu ja kupujem iste sekunde jer zaista imam veliki problem sa T zonom i neželjenim sjajem lica u toku dana.

Ambalaža Infallible pudera je dosta dobra s tim da se ipak radi o tubici koja zaista nije najidealnije pakovanje za jedan tečni puder, ali dobro. Otvor kroz koji dozirate proizvod je odličan jer je dosta uzak i možete precizno odrediti količinu koju želite istisnuti iz tubice.

Sve potrebne informacije, od onih osnovnih (naziv, nijansa, proizvođač, rok trajanja, sastav) pa do načina upotrebe odnosno nanošenja pudera, se nalaze na samoj tubici, uglavnom na poleđini.

Na mojoj ambalaži je naznačeno da je ovo matirajući puder  sa jakom prekrivnom moći koji izgleda prirodno na licu i moram priznati da kada bih imala priliku sama za sebe napraviti neku tečnu podlogu, ona bi imala baš ovakve karakteristike.

DSC_0503

Tekstura pudera je srednje gusta, možda je i malo tečniji nego što sam očekivala ali mi je to odmah govorilo da ovaj puder neće biti težak. I zaista nije ali je ovo i dalje daleko od bilo kakve lagane podloge. Jednostavno ga osjećate na koži i tu nema dileme.

L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER  se jako lijepo blenda. Nakon što potrebnu količinu istisnem na ruku, četkom pokupim puder i utapkam ga u nekoliko poteza na najkritičnije dijelove ( one oko nosa, na sredinu čela i na bradu) i nakon toga počinjem sa blendanjem tako što puder počnem da „razvlačim“ prema spoljašnjem dijelu lica. Na ovaj način nanosim bilo koji tečni puder. Nije vam potrebno ne znam kakvo umijeće ili posebna tehnika jer se sa ovim puderom zaista lako radi. Najljepše je sarađivao sa kistovima Real Techniques Face Expert Brush i Sigma F80 ali vjerujem da će bilo koji kist dati jednako dobre rezultate. Takođe, ako ne želim baš najjaču prekrivnu moć, ili mi taj dan jednostavne ne treba takav efekat, puder nanesem beauty blender -om koji takođe odradi sjajan posao i da malo prirodniju završnicu.

L’Oréal Infallible 24h ima MAT završnicu ali ja obavezno nanesem i malo pudera u prahu na sredinu lica koja dosta produži postojanost cjelokupnog makeup-a.

Prekrivanje je srednje do potpuno. Jedan tanak sloj pudera će pokriti stvarno dosta toga a neće se uopšte primjetiti na licu. Ovo će većini djevojaka sigurno odgovarati. Dva tanka sloja možete koristiti za izlaske ili neke posebnije prilike i tada imate odličan full coverage efekat!

Što se tiče postojanosti i prosijavanja, L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER  je tu postigao odlične rezultate. Nije najbolji na svijetu ali moram priznati da je jako dobar. Naime, imam jako masnu T zonu i rijetko koji puder uspije da me impresionira ali je ovaj na granici da to učini. Infallible ima i dosta dobru postojanost i to je ono što me je kupilo. Iako moram matirati lice nekoliko puta dnevno, puder se neći pomjeriti najmanje 5-6 sati.

Ovo su fantastični rezultati za jedan drogerijaski puder. Dugo se nije pojavio ni jedan koji je tako dobar za masnu kožu lica. Ono što je takođe jako bitno, nije dodatno isušivao kožu na mojim obrazima koja je inače normalna.

DSC_0498

Moja trenutna nijansa je 290 Golden Amber ali uskoro idem u potragu za nekom drugom, malo svjetlijom.

ZAKLJUČAK: Jako dobar drogerijski puder koji bih preporučila djevojkama sa masnom i mješovitom kožom lica. Nije previše težak na koži ali ukoliko nanesete malu količinu izgledaće zaista odlično. Lijepo se blenda, prilično je postojan i odlično prekriva nepravilnosti.

Kakav utisak je na vas ostavio L’Oréal Infallible 24h – MATTE COVER ?

Da li vam je ova verzija bolje od prethodne?Objavite komentar