DM HAUL: Promocija odabranih ECO proizvoda za domaćinstvo

August 20, 2020

DSC_0470

Možda bosanskohercegovačko stanovništvo nije dovoljno ekološki osvješteno ali je zato vrlo bitno da imamo kompanije i pojedince koji će promovisati vrijednosti koje će pomoći našoj okolini, i na kraju krajeva nama samima, našoj djeci i svim budućim generacijama kojima trebamo ostaviti što čistije i zdravije okruženje.

Mnogo se priča o ekološkoj proizvodnji i to je zapravo jako bitna tema jer ona direktno utiče na zdravlje i život ljudi, štiti prirodu i okolinu i samog potrošača. To nije samo prazna priča, naime, svaka zemlja, kao i sama Evropska unija, ima izuzetno strogu zakonsku regulativu te postoji niz propisa, procedura i ispitivanja koje je potrebno proći i dokazati kako bi jedan proizvod dobio oznaku da je proizveden po ekološki prihvatljivim uslovima.

DSC_0481

DSC_0478

Proizodi koji nose oznaku “plavi andjeo” ne štete okolini ni što se tiče proizvodnje, niti što se tiče potrošnje i otpada. Neki od njih tokom svoje konzumacije pomažu pri uštedi energije, smanjenju emisije ugljen dioksida i štetnih gasova i na kraju se mogu i reciklirati. Sve u svemu, to su proizvodi koji ni na jedan način i niti u jednom trenutku ne mogu naštetiti prirodi.

Osim toga, danas posebnu pažnju želim posvetiti i proizvodima koji su napravljeni od recikliranog materijala jer takav vid proizvodnje štedi sirovine koje bi se jednog dana mogle naći u obliku otpada na nekoj deponiji. 

Možda se pitate šta vi kao pojedinac možete učinite da doprinesete kvalitetnijoj budućnosti naše planete?

Pa vjerovali ili ne, mnogo toga. Kupovinom ECO proizvoda promovišete ekološki osvješteno, odgovorno ponašanje koje bi zapravo trebalo biti dio kulture svakog pojedinca, kako je to u većini razvijenih evropskih država.

DSC_0486

Ovih dana, a u ime promocije upravo ovakvih proizvoda, u periodu od 19. avgusta do  01. septembra, DM drogerie market je u Bosni i Hercegovini organizovao interesantnu akciju gdje vas za kupovinu odabranih ECO proizvoda u minumalnoj vrijednosti od 15KM nagradjuje sjajnim cekerom od jute koji će biti vas saveznik u svim budućim kupovinama.

Ja sam jedva dočekala obavim neke ponovljene kupovine ali i da iskoristim priliku da probam neke nove proizvode. Evo šta sam izabrala ovaj put….

  • FAKS Helizim Eco je klasični deterdžent za veš koji nisam do sada probala. Jednostavno sam bila vjerna nekim drugim verzijama njihovih deterdženata ali u suštini u kvalitet nikada nisam sumljala. Jako se radujem testiranju.
  • ARF Eco sredstvo za staklene površine kupujem drugi put. Sjajan proizvod za koji imate sve moje preporuke. Sadrži 99,9% prirodnih sastojaka, nema alrgena, vještačkih boja i mirisa.
  • Ornel Eco Active Nature omeksivač za veš takođe prvi put kupujem i već sam ga probala tako da vam mogu reći da je odličan. Ako koristite ovu akciju, možete ga slobodno ubaciti u korpu.
  • Denk Mit tečni deterdžent za veš obožavam. Kupujem ga povremeno već godinama. Odlično pere veš i na niskim temperaturama a pritom jako lijepo miriše.
  • Soft&Sicher papirnate salvete/ubruse koristimo Dunja i ja umjesto peškira za lice. Izuzetno povoljan proizvod, ekonomičan, proizvoden od recikliranog materijala. Takođe, sve preporuke.
  • Soft&Sicher papirne maramice smo i ranije koristili i ovo je prizvod koji se brzo troši i koji uvijek treba. U ovoj ambalaži imate čak 15 pakovanja maramica od po 10 komada, što je izuzetno ekonomično.
  • Denk Mit Nature deterdžent za suđe je proizvod u koji polažem najviše nade. Nikako da probam njihove proizvode ove vrste a često mi ih hvalite. Jedva čekam, najiskrenije.

DSC_0473

DSC_0485

DSC_0472

DSC_0489

DSC_0477

DSC_0481

Sjajna akcija vas čeka u DM  -u do kraja mjeseca zato prošetajte i pogledajte izdvojene proizvode koji su značeni  koji su dio ove promocije, ima ih više od PEDESET.

Sigurna sam da ćete naći mnogo toga za sebe.Objavite komentar