FLORMAR Kiss Me More Lip Tattoo ruževi za usne (recenzija)

August 10, 2020

DSC_0505

Jako volim mat tečne ruževi i tu sigurnost koju pružaju jer ne morate razmišljati o njima, ne razlivaju se, ne skidaju, ne ostavljaju mrlje i tragove. Ali opet, ne volim ni previše teške formule koje zatežu, isušuju i stvaraju nelagodu prilikom svakodnevnog funkcionisanja.

Ipak, pronašla sam par njih koji definitivno zadovoljavaju većinu mojih kriterijuma a jedan od njih je zvijezda današnjeg posta. Predstavljam  vam Flormar Kiss Me More Lip Tattoo tečne ruževe o kojima se malo govori a koji su izuzetno kvalitetni a dostupni su i kod nas (naime, sve Flormar proizvode možete poručiti preko web shop-a www.galant.ba).

DSC_0548

Flormar Kiss Me More Lip Tattoo /7,5ml, 9,60KM/ je tečni ruž koji na prvi pogled obećava mnogo ali slobodno se opustite i povjerujte u sve što ovaj brend ima da kaže o njemu:

Ako želite ruž koji se ne razmazuje i nudi intenzivnu pigmentaciju, onda je Kiss Me More Lip Tattoo baš pravi izbor za vas. Svojom glatkom i kremastom teksturom, tekući ruž se nanosi lako i precizno. Za razliku od ostalih mat ruževa, usne ne isušuje zahvaljujući bogatoj formuli. Njegova mekana tekstura čini ga nevjerojatno laganim. 

*Za besprijekoran i dugotrajan učinak, sve što trebate učiniti je nakon nanošenja pričekati minut, rastavljenih usana, kako bi se ruž osušio i fiksirao. Nakon toga ste spremne za sve dnevne izazove.

DSC_0554

DSC_0529

DSC_0545

kissmemoreusnee[1]

Flormar Kiss Me More Lip Tattoo ruževi dolaze u kvalitetnim, plastičnim ambalažama koje sjajno čuvaju proizvod a osim toga i lijepo izgledaju na polici. Jako mi se sviđa transparentna ambalaža kroz koju cijelom dužinom vidite boju ruža mada me još više oduševljava što su i poklopci u identičnim nijansama pa ukoliko ih imate više, bilo kako da ih složite u svoju kolekciju, u svakom momentu možete znati sa kojim nijansama raspolažete.

Već dvije godine koristim ove ruževe, nisam mala veliki zbor boja u kolekciji ali sam nijanse 03, 04 i 06 koristila dugo i intenzivno i to su ujedno jedni od mojih najvoljenih ruževa u ovih posljednih par godina. Odlična formula je ono što ovdje najviše cijenim a odmah zatim moram pohvaliti i izuzetnu pigmentaciju. Čak i najsvjetlije nijanse  u jednom sloju izgledaju ako lijepo i  uredno, boja se nanosi lagano i ravnomjerno i to sve zahvaljujući interesantnom spužvastom aplikatoru koji savršeno odgovara obliku usana.

Ni trajnost nije zanemarljiva, bez popravki i teških i masnih obroka, izdrže na usnama do 4-5h, što je za svaku pohvalu.

Dostupno je ukupno 16 nijansi od kojih je sigurno desetak nosivo pa gotovo svakodnevno. Samo četiri nijanse su izuzetno tamne ali vjerujem da postoje dame koje vole eksperimentisati i sa ovakvim nijansama. Ja definitivno imam dva problema kada su ove boje  u pitanju, to su nedostatak prilika i višak godina, mada sam i njih testirala na kraju ali više iz znatiželje. :-)

I ono najbitnije, Flormar Kiss Me More Lip Tattoo ruževi ne isušuju usne ni malo, to vam mogu potvrditi jer ih često nosim danima u kontinuitetu i po 8-9 sati. Nisu neprijatni na usnama, ravnomjerno se skidaju a čak ako nekada nakon obilnog obroka poželite ponovo da ga nenesete samo dodate još jedan sloj, uopšte nema potrebe da skidate ostatke odstranjivačem pa onda nanosite ruž ponovo ispočetka.

DSC_0549

Vrlo su jednostavni za upotrebu, dosta dugo traju na usnama i izuzetno su prijatni na usnama. Rekla bih,  idealni za svakodnevnu upotrebu, radni dan u kancelariji, šetnju. Za razliku od nekih drugih koji su možda i mrvicu postojaniji, neporedivo su praktičniji i nosiviji.

Jednostavno se osjećam puno bolje kada ne moram da brinem da li se ruž skinuo sa unutrašnje strane usana ili kada osjećam neprijatno zatezanje i isušenost.

DSC_0510

DSC_0513

DSC_0548

DSC_0507

Volite li mat tečne ruževe?

Jeste li probale Flormar? Pišite mi…Objavite komentar