GUAM: Boto Mask VISO (recenzija)

July 25, 2020

DSC_0491

Zahvaljujući guam.bih imam to zadovoljstvo da vam predstavim još jedan proizvod iz asortimana ovog sjajnog italijanskog brenda. Nakon što ste u proteklom periodu imali prilike čitati o Britannia Dren napitku, Hladnom blatu protiv celulita i Liporedukcijskoj kremi, danas pričamo o jednom proizvodu za lice. Radi se o Boto Mask VISO, maski za lice na bazi hijaluronske kiseline koja efikasno djeluje na crte lica umanjujući bore.

DSC_0492

DSC_0497

Da vidimo šta kaže proizvođač?

Guam BOTO maska efikasno popunjava kožu lica djelujući poput filera, i to bez potrebe za injekcijama. Ova maska za lice od morskih algi bogata je hijaluronskom kiselinom niske molekularne težine, prirodnim multivitaminskim elementima i snažnim aktivnim sastojcima poput botoksa te je veoma efikasna u borbi sa borama na licu i sitnim linijama. Tonira kožu, ispunjava bora te vraća elastičnost, čineći je kompaktnijom, zategnutijom, sa brzim učinkom anti-age filera.

Da sumiramo:


• Maska pruža snažan učinak protiv starenja
• Stimuliše sintezu kolagena
• Prirodno popunjava bore 
• Vraća elastičnost 

 

KAKO SE PRIPREMA I KORISTI:

1. Istresite cijeli sadržaj vrećice “A” (20gr) u zdjelu, a zatim ulijte sadržaj vrećice “B”  (40ml) direktno u prah.

2. Nakon toga 10-15 sekundi snažno miješajte kašičicom dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.

3. Odmah nanesite masku na čistu kožu lica i vrata, izbjegavajući područje oko očiju, i sve radite brzo (maksimalo 2 minuta, kako biste izbjegli stvrdnjavanje maske).

4. Pričekajte 15 -20 minuta te uklonite masku sa lica u jednom potezu a ostatke proizvoda pokupite peškirom ili se umijte sa malo tople vode.

DSC_0509

DSC_0501

Sama priprema je izuzetno jednostavna i lagana ali je zaista bitno da poslušate savjet da prilikom sjedinjavanja praha i tečnosti, odnosno smjese A i B, budete brze. Nakon što , pred sobom ćdobro sjedinite sve, pred sobom ćete imati kompaktnu smjesu koja je prilično gusta ali homogena i laka za rad. Maska ima njeznu tirkiznu boju i božanstveno miriše na more i alge.

Nemojte da se brinete da li ćete uspjeti dovoljno ravnomjerno da je nanesete, čim počne da se suši ona formira lagani film na koži koji je mekan na dodir i ne zateže kao klasična glinena maska, recimo. Zaista prijatan osjećaj.

Nakon što je skinete sa lica,  jednostavno, doslovno u jednom potezu, možete toplim, vlažnim peškirom pokupiti ostatke sa vrata i dijelova oko korjena kose koji ostanu. Koža je nakon ovog tretmana nevjerovatno elastična i mekana, vidno zategnuta i izgleda zdravo i sjajno. I ne samo u tom momentu, nego i narednih dana, nevjerovatno zaista ali ovaj kućni tretman je ravan bilo kakvoj profesionalnoj njezi u salonu.

Guam Boto Mask VISO se može kupiti preko IG stranice guam_bih i u apotekama širom BiH i to u pakovanju od po tri komada ili pojedinačno, ukoliko tako želite. Takođe, dostupna je i u ekskluzivnijim salonima ljepote.

Cijena: 30KM/komad ili 80KM/3kom.


DSC_0499

DSC_0508

DSC_0494

Jeste li probale neki GUAM proizvod?

Dijelimo li jednako odusevljenje?Objavite komentar