RECENZIJA: So…? Body Mist

July 22, 2020

DSC_0472

Znam da većina djevojaka ljeti ne voli koristiti parfeme pa poseže za laganim mirisnim vodicama koje su prozračne, ne opterećuju teškim mirisima i osvježavaju.

Ipak, mislim da ćete se složiti sa mnom da je ponuda ovakvih proizvoda u našim drogerijama bila prilično slaba, svega par proizvoda između kojih možete birati. Međutim, fotografija koju ste vidjeli na samom početku posta je dokaz da se trenutno dešava nešto novo, vrlo uzbudljivo i interesantno i jedva čekam da vam pričam o tome.

A glavne zvijezde danas su IBIZA DREAMS, DUBAI ELIXIR i MAJORCA LOVE Body mist te STAR DUST Shimmer Fragnance Mist. Svi potpuno različiti, posebni, svaki na svoj način.

DSC_0482

DSC_0479

So…? IBIZA DREAMS Body Mist /200ml, 14,45 KM/ je osvježavajuća voćno- cvjetna kombinacija koja je prilično intenzivna. U prvi mah djeluje kao parfem, pravi ljetni, razigran, osvježavajići, budi vas i podstiče na pokret. Voćna kombinacija jabuke, maline i kruške zaokružena  blagim, prijatnim mirisom orhideje. Odličan za ovo doba godine, za tople večeri, druženja na otvorenom.

So…? DUBAI ELIXIR Body Mist /200ml, 14,45 KM/ ima izuzetno topao i ugodan miris. Ova suptilna, orijentalna nota nije previše jaka i ne zadržava se na koži toliko dugo kao recimo Ibiza Dreams. Dubai Elixir je pikantan i prijatan i  biće odličan za kraj ljeta ili ranu jesen. Ova intenzivna drvenasta nota će vas ugrijati, obgrliti i ušuškati a upotpunjena je daškom jasmina i slatke vanile.

So…? MAJORCA LOVE Body Mist /200ml, 14,45 KM/ je moj favorit u ovoj kategoriji jer meni ako prijaju cvjetno- citrusni osvježavajući mirisi koji su lagani a opet dovoljno intenzivni. Majorca Love je takav. Ovako ja zamišljam idealan Body Mist. Čista, profinjena nota koja ne zagušuje i ne miriše previše cvjetno jer je protkana slasnom kombinacijom crvenog voća, kruške i šljive, uz vrlo malo vanilije, samo da zaokruži cijelu priču.

So…? STAR DUST Shimmer Fragnance Mist /100ml, 9,45 KM/ je posebna priča. Ovo je proizvod koji je potpuno drugačiji od prethodna tri. Jer osim što je prepun sitnih srebrnih šljokica on je i parfemski sprej pa ima i posebno dugotrajan miris. Božanstvena kombinacija crvene ribizle,  jabuke, vanile i ruže, jako ugodna i lijepa. Star Dust će vas osvojiti na prvu, nema tu puno sumnje, obožavaćete ga.

I ono što je najuzbudljiji, taj divni sitni šimer se doslovno zalijepi za vašu kožu i tu ostaje sve do tuširanja. Šljokice se ne preslikavaju na odjeću i ne opadaju okolo tako da ćete i divno mirisati i izgledati lijepo i uredno.

Ovo ljeto će biti sigurno puno zabavnije uz ova četiri sjajna noviteta, svaki nosi posebnu magiju a na vama je da izaberete onu koja je najpribližnija vašem temperamentu, ona koja će vam prijatni i upotpuniti vaš identitet.


DSC_0474

DSC_0495

DSC_0484

DSC_0481

DSC_0480

Sva četiri So…? Body Mist-a su dostupna u DM drogerijama širom Bosne i Hercegovine.

Jeste li ih već vidjeli na policama? Ili ste možda čak neki i pridružili svojoj kolekciji…

Pišite mi.Objavite komentar