NOVO: Avon Distillery makeup (grupna recenzija proizvoda)

July 9, 2020

DSC_0526

Krajem prošle godine sam vam pisala o svojm iskustvu sa Avon Destillery preparativnim proizvodima a sada je već vrijeme da se upoznamo sa kompletnom makeup linijom koja se konačno pojavila i na BiH tržištu. I dalje važi pravilo da su svi Avon Distillery proizvodi formulisani od koncentrata izrađenih kroz bogati destilacijski proces kako bi se u potpunosti očuvao prirodni potencijal sastojaka.

Takođe moram napomenuti i ovdje da su proizvodi bez sastojaka životinjskog porijekla, alkohola, mirisa, umjetnih boja, hemijskih filtera, mineralnih i esencijalnih ulja i sintetičkih sastojaka te alergološki i klinički testirani. Svaki proizvod u novoj inovativnoj makeup kolekciji sadrži prosječno 15 prirodnih sastojaka koji se destiliraju uz manju količinu vode, što povećava i osnažuje koncentraciju aktivnih sastojaka i pigmenata u proizvodima.

DSC_0570

Što se ambalaže tiče, moram istaći lijep minimalistički stil bez nepotrebnih detalja uz vidan napredak samog brenda po pitanju očivanja prirode i reciklaže. Jedina zamjerka ide na činjenicu da se bijele kartonske ambalaže izuzetno brzo i lako prljaju i to je jedini problem oko ove cijele ideje.

Avon Destillery makeup linija se sastoji od kompantnih pudera, mono sjenila i maskare, a u nastavku vam donosim utiske o svakom od njih pojedinačno.

Visoko pigmentovana sjenila za oči Distillery Shadow Shot (2 grama | 31,90KM) dolaze u sedam nijansi. Sadrže prirodne minerale, veganske emolijense i organski kukuruzni škrob za visoku koncentraciju pigmenata bogate dugotrajne boje.

Jako lijepa puterasta tekstura me oduševila. Sjenila se ne truse, izuzetno lijepo su pigmentovana i pojednako dobro se nanose i prstima i kistom. Zbilja odličan i vrlo kvalitetan proizvod.

A sada malo o svakoj nijansi posebno jer je par njih baš unikatno i neobično.

Nijansa 310 je nježna boja breskve koja je idealna kao podloga za neki svečaniji makeup ali je možete i samostalno nanijeti preko cijelog kapka i samo dodati tanak eyeliner, izgledaće sjajno i efektno.

Nijansa 323 je sjajna bonzana nijansa sa metalink završnicom, jako lijepa, pigmentovana i iskoristiva u mnogim prilikama.

Nijansa 330 je mat smeđa koja jedina nije ništa posebno jer je vjerovatno već imate u kolekciji, ali evo… Ukoliko nemate, sve preporuke.

Nijansa 407 je interesantna metalik ljubičasta koja nije po mom ukusu ali je svakako nešto što ne vidjamo često, za razliku recimo od prethodne, u broju 330.

Nijansa 425 je moj favorit, nesvakidašnja kombinacija cvenene i braon boje koja mi djeluje sjajno za jesen i zimu.

Nijansa 473 je metalik siva. Nisam fan ovih hladnijih tonova, jednostavno mi ne stoje ali ova boja izgleda sjajno.

Nijansa 436 je  metalik tirkizna, još jedna od onih unikatnih koje privlače pažnju. Odlična za pokretni dio kapka.

DSC_0533

DSC_0534

DSC_0557

Matirajući puder u kamenu Distillery Pressed to Impress (10 grama, 34,90KM) sadrži visoku koncentraciju mekanih prirodnih mineralnih pigmenata, antioksidanse i Omega 3 i 6 iz ulja sjemenki maline za nježan dodir i dugotrajnu postojanost.

Puder dolazi u šest različitih nijansi (od najsvjetlije do najtamnije redom idu ovako 100, 105, 110, 115, 120, 125) i radi se o super kvalitetnoj formuli koja se NI MALO ne tusi a na licu izgleda sjajno.

Odlična zagladi kožu, ostavi minimalni trag boje i blago je matira. Oduševljena sam ovih proizvodom, ali zbilja. Koristim ga doslovno svako jutro, nosim sa sobom u kozmetičkoj torbici, na putovanja, nanosim čak i samostalno.

DSC_0574

DSC_0547

Distillery Lash’d Up volumenska maskara (10 ml, 28,90KM) trepavicama pruža dramatično tamniju boju, gustoću i volumen zahvaljujući visokoj koncentraciji voska rižinih zrna i mineralnim pigmentima.

Maskara je na mojim trepavicama radila sasvim solidan posao jer ja ne tražim nikakvo proidužavanje, već samo volumen a Distillery Lash’d Up baš to i radi. Ipak, neće odgovarati svima, to stoji. Takođe, četkica kupi previše proizvoda pa možete imati sa količinom maskare koja izlazi van i pravi nered, lijepi trepavice ili se preslikava i razmazuje oko korjena dlake. Sam pigment je sjajan, jer je ovo definitivno jedna od najpigmentovanijih maskara koje sam ikada probala, ipak, ima puno boljih proizvoda na tržištu i puno pristupačnijih, tako da ne mogu reći da dajem preporuku za Distillery Lash’d Up.

DSC_0526

DSC_0556

DSC_0528

DSC_0545

DSC_0524

DSC_0566

DSC_0572

Jeste li probali neki makeup proizvod iz Avon Distillery linije?

Ako jeste, pišite mi utiske…Objavite komentar