GUAM Krema za liporedukciju (recenzija)

June 28, 2020

DSC_0522

Danas vam donosim recenziju još jednog Guam saveznika kada je moja borba sa celulitom u pitanju. Iako vas preko Instagram storija redovno izvještavam o rezultatima i u tome na koji način i u kom periodu testiram neki proizvod, detaljna recenzija nakon što potpuno potrošim neki proizvod zbilja nema cijenu.  Nadam se da se slažete? Tek tada su utisci kompletni, rezultati su tu (ili nisu) i ja mogu definitivno mogu reći da li mi je nešto odgovaralo, ili nije, i zašto.

GUAM Krema za liporedukciju je bila dio moje rutine još u periodu kada sam koristila i Guam hladno blato (o koje sam takođe pisala recenziju, pa ću vam link ostaviti OVDJE).

DSC_0523

Iz kompanije Guam kažu da je ovo tretman sa kremom koji smanjuje celulit i podkožne naslage pa čak i one koje se teško uklanjaju, a nalaze se na bedrima i stražnjici.

Kliničke studije potvrdile su učinak ove kreme koja čini tijelo vitkijim, remodelira ga i djeluje protiv celulita. A efikasnost su mjerili uz upotrebu plikometra instrumenta koji je namijenjen mjerenju površine kožnog nabora. Rezultat je pokazao da se nakon 30 dana tretmana kremom smanjuje celulit i podkožne naslage te obim bedara prosječno za 2,5 cm. Test je proveden na uzorku od 25 žena koje su imale celulit u starosti od 18 do 65 godina života.

Prvi put čujem da je neki tretman imao ovako interesantnu kliničku studiju a rezultati su zaista primamljivi. Ovaj proizvod me nikako nije mogao zaobići. :-)

Kako djeluje GUAM Krema za liporedukciju?

Mješavina ekstrakata alge Fucus vesiculosus i Laminaria digitata, bršljana, divljeg kestena i breze djeluje na celulit pojačavanjem podkožne mikrocirkulacije, smanjenjem zadržavanja tekućine i masnih naslaga, dok kofein ima lipolitičku aktivnost. Mineralni tormalins zagrijavajućim kompleksom, stimuliše mikrocirkulaciju zahvaljujući fizikalnom fenomenu apsorpcije tjelesne temperature koja se zatim vraća u obliku dalekih infracrvenih zraka FIR sa svim prednostima za ćelije i tkivo.

DSC_0522

DSC_0546

DSC_0549

Krema se koristi tako što se veća količina umasira na dijelove tijela sa celulitom do potpune apsorpcije. Preporučuje se dva nanošenja dnevno ali ja sam je koristila jednom dnevno, jer kao što sam vam već rekla, u tom periodu sam radila tretman sa hladnim blatom i pila Britannia Dren napitak. Ukoliko koristite samo ovu kremu i nije vam problem da jutru ustanete malo ranije i posvetite se njezi, obavezno ispoštujte preporuku proizvođača.

Takođe, vrlo je bitno da znate da krema izaziva lagano zagrijavanje i peckanje praćeno slabim crvenilom kože koje može trajati nekoliko minuta ili duže, zavisno od količine poizvoda koji ste nanijeli. Meni se jako sviđa taj efekat jer zbilja imam sjećaj da krema radi  u tom periodu i mnogo ćešće koristim proizvode koji imaju efekat zagrijavanja nego efekat hlađena. E sad, ukoliko imate izuzetno osjetljivu kožu ili problem sa proširenim venama onda o prvoj varijanti nećete ni razmišljati.

Količina od 200 ml je dovoljna za otprilike 20 dana korišćenja.

DSC_0519

Moji utisci o ovom proizvodu su sjajni. Nisam mjerila obim zaista ali sam djelovala sa više strana i na različite načine pokušavala popraviti tonus i zategnuti kožu i ova krema je imala ogroman doprinos svemu tome. Koža je ljepša, ravnija, sjajnija i mnogo mekša na dodir. Jako mi se sviđa efekat zagrijavanja, tekstura koja je bogata i onaj osjećaj na koži koji ostaje nakon što se krema u potpunosti upije.

Sve preporuke zaista.

U BiH Guam proizvode kupiti u svim bolje snabdjevenijim apotekama ili ih poručiti direktno preko njihove oficijelne Instagram stranice guam_bih.


DSC_0541

DSC_0516

DSC_0524

Jeste li koristile Guam proizvode proitiv celulita?

Kakvi su vaši utisci?Objavite komentar