Guam hladno blato od algi protiv celulita (recenzija)

May 25, 2020

DSC_0576

Već dugo želim probati Guam proizvode koji djeluju na smanjenje celulita i oblikovanje tijela jer godinama slušam preporuke i čitam izvrsne recenzije. Ali od kako se bavim ovim poslom, jednostavno ne mogu uvijek planirati kada ću šta testirati jer je teško odoljeti nekim sezonskim novitetima koji mi konstantno  stižu i mame me, a na dohvat su mi ruke.

Ali evo dokaza da sve stigne na red i nadje put do nas, naročito ono što jako želimo o čemu dugo razmišljamo. Slažete se?

DSC_0579

Fabriku LACOTE osnovao je Egidio Siena i to nakon što je 1986. posjetio luku Brest u Velikoj Britaniji. Prvo što je primjetio bio niz barki punih morskih algi koje lokalno stanovništvo smatra dragocjenim kao i ribu i da svakog ljeta sakupljaju alge sa morskog dna, suše ih prirodnim putem na suncu i vjetru, melju i pretvaraju u prah koji je pravi koncentrat oligomineralnih elemenata i vitamina. Ovako pripremljene alge korišćene su za liječenje gojaznosti i reumatizma, a bile su i sastavni deo brojnih recepata za negu lepote.

Ekstrakt alge marine osnov je svih GUAM proizvoda.

Zbog sadržaja joda, ova alga pojačava metabolizam i podstiče razmjenu materija. Izobilje minerala, vitamina i oligoelemenata daje organizmu neophodnu energiju, omogućava detoksikaciju i stimuliše rad žlijezda endokrinog sistema a glina upija toksine i masnoću iz tijela.

DSC_0585

DSC_0587

Postoje dvije vrste blata, toplo blato koje izaziva efekat zagrevanja i time podstiče cirkulaciju. Ovaj efekat jedan je od glavnih faktora koji pospješuju sagorjevanje masnih naslaga. Ipak, ono se ne preporučuje ljudima koji imaju problem sa proširenim venama ili sa čestim pucanjem kapilara. Pritom, ovo blato izaziva i  crvenilo na koži koje se može zadržati neko vreme nakon tretmana što opet nekome može smetati i uticati na to da se opredjeli za neki drugi proizvod ili tretman.

Zbog toga postoji i hladno blato protiv celulita koje hladi kožu a pritom je jednako efikasno i neće vam napraviti dodatne probleme sa venama, niti će izazvati crvenilo.

Guam hladno blato od algi protiv celulita sam testirala u tri navrata, odnosno imala sam  količinu dovoljnu za 3 tretmana ( ukupno 300gr).

Otprilike je 100gr blata dovoljno za jedan tretman kojim možete obuhvatiti butine i zadnjicu.

Blato možete kupovati u kesicama, pojedinačno po 100gr, ili u plastičnim kutijama od po 500 g ili 1000 g što je svakako isplativije a s obzirom da se radi o proizvodu vrhunskog kvaliteta, sigurno nećete požaliti.

U BiH Guam proizvode kupiti u svim bolje snabdjevenijim apotekama ili ih poručiti direktno preko njihove oficijelne Instagram stranice guam_bih.

DSC_0580

  • Blato sa dodatkom mentola i divljeg kestena preporučuje se kod problema proširenih vena, ispucalih kapilara ili osjetljive kože jer intenzivno hladi kožu, a dubinski djeluje na celulit i masne naslage.
  • Za vrijeme tretmana s hladnim blatom osjeća se dubinsko hlađenje kože prvih 15-20 minuta tretmana.
  • Namjenjeno je koži koja je osjetljiva i ima proširene vene i kapilare, ali se može koristiti i na normalnoj koži u slučaju da se radije odlučujete za hladan tretman.
  • Ne preporučuje se u trudnoći i za vrijeme dojenja.

DSC_0572

NAČIN UPOTREBE: Prije upotrebe blato dobro promiješati, te umasirati u srednjem sloju po površini kože, obući GUAM sauna hlače ili umotati noge običnom plastičnom folijom (što sam i ja radila) i pričekati 45 minuta. Nakon toga isprati blato sa kože tuširanjem. Tretman primijeniti dva dana uzastopno, a zatim svaki treći dan. Preporučuje se pauza nakon desetak tretmana od najmanje 20 dana.

Iz Guam-a kažu da se prvi rezultati vide odmah, a ogledaju se u glatkoj i zategnutoj koži i ja to definitivno mogu potvrditi. Situacija je i nakon tri tretmana bila približno ista ali ja zaista mislim da je najočiglednija promjena bila upravo nakon prvog korišćenja.

Guam je došao u pravo vrijeme što se moje rutine oko priprema za ljeto tiče. Bez obzira na to da li ćemo ove godine uživati na primorju, glatka i zategnuta koža je svakako sjajan preduslov da se osjećamo bolje i zadovoljnije.

Ovaj tretman sam kombinovala sa Guam kremom protiv celulita koju koristim i dalje svako veče i Britannia Dren Detox napitkom uz kardio treninge u trajanju od 30 minuta. Nakon punih mjesec dana mogu reći da sam ISTINSKI ZADOVOLJNA kako moja koža trenutno izgleda.

DSC_0582

Imate li iskustva sa Guam proizvodima?

Pišite mi, jedva čekam da razmijenimo mišljenja i da čujem još dobrih preporuka od vas.Objavite komentar