MAX FACTOR noviteti: Facefinity All Day Flawless Concealer, Lash REVIVAL Mascara, False Lash Effect Black Raven Mascara…

May 4, 2020

DSC_0465

Drogerijski noviteti uvijek izazivaju veliku pažnju i što se tiče nas blogera ali i vas, konzumenata koji volite ispratiti dešavanja u beauty svijetu. Max Factor je jedan od najpozntijih i najkvalitetnijih drogerijskih brendova i izuzetno mi je zadovoljstvo kada mogu među prvima nešto testirati i prenijeti vam svoje utiske.

Ova godina je počela sa dosta novih proizvoda a do mene su stigli: Facefinity All Day Flawless Concealer, Lash REVIVAL Mascara, False Lash Effect Black Raven Mascara, Miracle Vail Radiant Loose Powder  i Color Elixir Lipstick.

DSC_0497

DSC_0496

Facefinity All Day Flawless Concealer je tečni korektor koji obećava postojanost, ugodan osjećaj na koži i visoku prekrivnu moć.

Iz Max Factora kažu sljedeće:

Max Factor Facefinity All Day Flawless korektor sadrži Flexi-hold™ tehnologiju koja je osmišljena da pruži besprekorno pokrivanje koje je istovremeno dugotrajno ali lako poput pera. Otporan je na dodire i nemastan je. Pokriva tamne kolutove i smanjuje vidljivost sitnih linija bora. Za zategnutiji i blistaviji izgled.
Iako imam najsvjetliju nijansu, malo se mučim sa izrazito žutim podtonom koji ima ovaj korektor i koji meni nikako ne odgovara ali, sve u svemu, biće sjajan za sve vas koji imate malo tamnije područje ispod očiju. Ja nemam taj problem pa korektore koristim isključivo za posvjetljivanje ovog područja.
Max Factor Facefinity All Day Flawless korektor ima prilično dobru postojanost i mogu potvrditi da se zaista minimalno uvlači u bore i sitne linijice oko očiju. On zbilja sasvim dobro radi svoj posao ali nije “moja šoljica čaja”, jednostavno nisam oduševljena efektom ali vjerovatno samo zato što su moje potrebe potpuno drugačije od onoga šta on nudi i obećava.
DSC_0478
DSC_0508
Lash REVIVAL Mascara je moje otkriće. Koristim je skoro svaki dan od kada sam je dobila i jako sam zadovoljna kako izgleda na mojim trepavicama (što sam vam i dokumentovala na Instagramu u par navrata). :-)

Iz Max Factora kažu sljedeće:

Oživite svoje trepavice s Lash Revival maskarom zahvaljujući kojoj će trepavice trenuto biti gušće, duže i jače. Ova je maskara je obogaćena ekstraktom bambusa koji je poznat po tome što trepavicama daje čvrstoću, a jače trepavice se mogu postići već u četiri sedmice.

Odlična maskara, zbilja. Jako volim ove zaobljene četkice koje mi instant uviju trepavice i daju odličan volumen. Jako dobar proizvod. Preporuka.

DSC_0517

False Lash Effect Black Raven Mascara dolazi u prelijepoj ambalaži koja zbilja privlači pažnju na policama a ima i sjajnu reklamnu kampanju, moram priznati. Iz Max Factor-a kažu da False Lash Effect maskara nudi dramatičan i posebno crn izgled te da u sebi spaja sve karakteristike njihove najprodavanije maskare obogaćene gavran crnom nijansom.

✔️ Velika četka za formiranje efekta umjetnih trepavica

✔️ Gusta masivna maskara

✔️ Obogaćena gavran crnom nijansom

✔️ Daje efekat istaknutih očiju

Maskare su jedan od zaštitnih znakova Max Factor-a, pored pudera koje takođe obožavam. Jako vjerujem u njihove formule i rijetko kada se razočaram.

False Lash Effect Black Raven Mascara je jedna od boljih koje sam probala u zadnje vrijeme. Za moje trepavice radi odličan posao ali ja nisam ljubitelj silikonskih četkica i samo to je razlog zašto prednost dajem Lash REVIVAL maskari. Takođe, mnogo bolje baratam sa četkicama manjeg obima jer lakše zađem u sam korjen trepavice.

Jasno vam je da su ove dvije maskare potpuno različite, kao i mi same, je li tako? I jedna i druga će naći put do vašeg srca, pitanje je samo lične preferencije. Sve zavisi od toga šta vi volite i šta inače radi bolji posao na vašim trepavicama. Ja recimo uvijek kupujem maskare koje imaju klasičnu, flafastu četkicu koja je malo zaobljena jer je već to dobar preduslov da će mi odgovarati i da ću biti zadovoljna.

DSC_0482

DSC_0499

Miracle Veil Radiant Loose Powder je puder  prahu koji dolazi u jako lijepoj maloj plastičnoj kutijici. Radi se o prahu koji ima iluminirajuće čestice u sebi te ostavlja taj izuzetno jak glow efekat. Ovo je proizvod koji je namjenjen damama koje nemaju problematičnu kožu i proširene pore. Ništa ne sakriva, čak štaviše, postoji mogućnost da vaše nepravilnosti još više dođu o izražaja.

Ipak, ovaj puder će biti sjajan za profesionalnu potrebu, svečane prilike i full glam makeup jer Miracle Veil Radiant Loose Powder daje dozu glamura i elegancije.

DSC_0472

DSC_0483

DSC_0484

Colour Elixir Lipstick u nijansi 100 Firefly je klasični kremasti ruž za usne u predivnoj boji koji nosim i kombinujem na sve moguće načine. Jako zahvalna nijansa koju možete nositi samu, preko olovke za usne, možete je miješati sa drugim ruževima…

Ovo nije jedna od onih postojanijih formula i njegova trajnost je zapravo prilično kratka ali je zato osjećaj na usnama predivan. Naravno, ukoliko nanesete olovku ispod, Colour Elixir Lipstick će potrajati na usnama i par sati.

Ruž je lagan, hidratantan i jako lijepo izgleda na usnama jer im daje sjaj i punoću.

DSC_0525

Jeste li probale neki od Max Factor noviteta?

Pišite mi utiske…Objavite komentar