DABUR Vatika Naturals: GARLIC Repair & Restore Shampoo (šampon sa bijelim lukom)

February 28, 2020

DSC_0471

Jedan Vatika šampon je ponovo obilježio mjesec koji je za nama. Ovog puta to je GARLIC Repair & Restore šampon sa bijelim lukom koji sam doslovno slistila za ove protekle tri nedjelje.

Linkove za sve ostale recenzije Vatika šampona koje sam ranije napisala vam ostavljam OVDJE, pa ukoliko ste nešto propustile, bacite pogled jer su potpuno različiti i kao takvi zadovoljavaju potpuno različite potrebe kose.

Kažu da je bijeli luk možda i prva biljka na svijetu koja je službeno proglašena ljekovitom. Ovaj prirodni antibiotik je prepun vlakana i minerala, natrijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, sumpora i željeza. Glavni vitamini koje bijeli luk sadrži su karoten, vitamin E, B1, B2, B3 i vitamin C dok mu glavnu zdravstvenu vrijednost daje alicin koji ima snažnu antibakterijsku, antifungalnu i antimikrobnu moć.

Bijeli luk spriječava opadanje kose, ubrzava rast i stimuliše nicanje novih vlasi. I vjerujem da su ova tri razloga i više nego dovoljna da ga uvrstimo u svoju rutinu  njege kose i to u vidu jednog kvalitetnog šampona.

DSC_0485

VATIKA Naturals GARLIC Repair & Restore šampon sa bijelim lukom je definitvno moj favorit jer mi je došao pod ruke baš u periodu kada sam trebala intenzivniju ishranu svoje oštećene kose. Naime, nakon posvjetljivanja kose  krajem decembra i dodatnog  farbanja u januaru, primjetila sam da su vlasi dosta osjetljivije i podložnije pucanju i lomljenju. Osim toga, mnogo češće kosu izlažem toploti jer se barem jednom sedmično feniram.

Medjutim, i pored svega toga, zaista mogu reći da sam jako zadovoljna kako moja kosa izgleda ali samo zato što sam je konstantno njegovala i brinula koje preparate koristim i kada.

GARLIC Repair & Restore šampon sa bijelim lukom sam koristila konstantno u ovom periodu i osim što jako lijepo pjeni i čisti vlasište i dlaku, moram napomenuti i da PREDIVNO MIRIŠE. Jasno mi je da vam je asocijacija na bijeli luk potpuno drugačija ali ovog puta nije tako. Jako lijep miris koji je zapravo dosta dugo zadržava na kosi.

Šampon je odličan za suvu kosu jer je bogat, kremast, intenzivno hrani i njeguje i poprilično se razlikuje od svim drugih na bazi bijelog luka koje sam ranije probala. Ne mrsi kosu i ne isušuje krajeve pa uz malu količinu nekog finog pakovanja, imate odličnu rutinu za oporavak oštećene kose.

Ja vam kao i obično preporučujem da par sati prije pranja na kosu stavite neko kvalitetno ulje jer je to definitivno njega koja najbolje radi posao, bar je u mom slučaju tako. Potrošila sam dvije bočice AMLA ulje (na blogu imate i tu recenziju) i to je proizvod koji je potpuno promjenio moju rutinu na bolje i oporavio kosu u ovom periodu kada sam zaista bila nemilosrdna prema njoj.


DSC_0478

DSC_0489
Odličan šampon i zaista sam jako zadovoljna kako moja reaguje na njega. Naravno, i ovaj kao i svi ostali Vatika šamponi u svom sastavu ima SLS pa ukoliko izbjegavate taj sastojak onda ćete rješenje morati tražiti dalje. Ja zaista nemam taj problem ali smatram da sam dužna to da vam napomenem.

DSC_0467

Cijena: 11,55 KM

Dabur Naturals šampon sa bijelim lukom možete poručiti on line preko KANA MARKET web shop-a a direktan link vam ostavljam OVDJE.

Javite mi utiske…Objavite komentar