MASKARE KOJE TRENUTNO KORISTIM (1)

February 12, 2020

DSC_0557

Dugo nisam spominjala maskare na blogu a testiram ih konstantno i često spominjem na društvenim mrežama. Odlučila sam dijeliti sa vama periodična iskustva sa nekim maskarama koje se trenutno nalaze u mojoj kolekciji a koje zaslužuju riječ, dvije više.

Danas pričamo o ARTDECO All in One, Essence What The Fake!  i PUPA Vamp! All in one maskari. Sve tri koristim konstantno otprilike zadnja 2-3 mjeseca, neke duže neke malo kraće ali u principu sa svakom od njih sam se dobro upoznala ali isto tako ne bih svaku od ovih kupovina ponovila. Evo zašto…

DSC_0587

ARTDECO All in One je klasik, maskara koje dosta hvaljena i jedan je od favorita mnogim damama. Upravo zbog te svoje popularnosti me je odbijala dugi niz godina jer ja imam problem sa kupovinom tih nekih “kultnih” proizvoda koje svi hvale i koriste. Mene jednostavno ne privlače, zato se valjda i bavim ovim poslom. Volim sama da istražujem, da testiram, da otkrivam…

All in One maskaru sam kupila na jednom od onih sjajnih Artdeco sniženja u CM-u i odmah vam moram reći da nisam požalila ni sekund. ODUŠEVLJENA sam sa ovom maskarom. Jako mi se sviđa.

Ništa vam revolucionarno sad nisam otkrila ali ova maskara na mojim trepavicama izgleda zaista jako dobro. I to ste primjetile sve vi koje me pratite na Instagramu jer me često pitate za trepavice i to baš onda kada koristim ARTDECO All in One.

Klasična četkica, fina formula koja ne ostavlja previše proizvoda na trepavicama, ne lijepi ih i ne preslikava se. Sjajan proizvod. Odličan za dame imaju imaju dužinu a žele volumen i uvijanje.

Ono što mi se posebno sviđa kod ove maskare je skidanje. Toliko je jednostavno ukloniti i najmanji trag maskare sa trepavica a to je nešto što izuzetno cijenim kada je svakodnveni makeup u pitanju. Štedi mi i kožu i vrijeme. :-)

DSC_0590

Essence What The Fake! je maskara koju povremeno koristim jer mi njena jako uska vretenasta četkica ne produžava trepavice ali je zato volumen koji nudi, sjajan. Nije loš izbor za dnevni makeup ali za dame koje već imaju dosta duge trepavice i ne traže neki posebno dramatičan izgled.

Essence What The Fake! zahtjeva da je nanosite oštrim cik-cak pokretima i to iz samog kojena trepavica a definitivno je najbolja kada je kombinujete sa nekom drugom koja daje i dužinu kao što je to recimo ARTDECO All in One. Još jedna stvar koja mi smeta je ta što zna ostaviti previše proizvoda na četikici koji kasnije prilično ulijepi trepavice ukoliko se ne pobrinite da sredite taj višak prije nego što maskaru uopšte aplicirate.

Ako mene pitate, Essence ima par boljih maskara, tako da mislim da ova nije moj favorit.


DSC_0566

PUPA Vamp! All in one je maskara koja je drugačija od mnogih koje sam do sada probala. Specifična je prije svega po tome što u sebi sadrži učvršćujući tretman koji podstiče prirodni rast trepavica i vremenom ih učvršćuje čineći ih gušćim i ljepšim na izgled. Ova maskara obećava voluminozne, produžene i uvijene trepavice i definitivno radi dosta dobar posao i u mom slučaju.

Radi se o klasičnoj vlaknastoj četkici idealne širine i dužine koja odlično izvlači trepavice te im daje i volumen i dužinu. Ne ostavlja previše proizvoda na dlačicama što je sasvim ok ali za intenzivniju boju i malo definisaniji izgled koji ja preferiram potrebno je nanijeti minimalno dva sloja. Međutim, onda nastaje problem jer se ova maskara izuzetno teško skida sa trepavica a  ja ne volim na svakodnevnom novou koristiti uljane odstranjivače i micelarnu vodu. Nije vodootporna formula u pitanju ali zaista je tvrdoglava i to je jedina mana ako mene pitate.

Što se tiče dejstva samog seruma koji se nalazi u sastavu, ja zaista vjerujem da on radi (nema razloga da bude drugačije) ali ne koristim nikada jednu maskaru dugo u kontinuitetu da bih vam o mogla definitivno i potvrditi.

DSC_0601

Na fotografiji iznad ste mogle vidjeti kakvu četkicu ima koja maskara. Sa lijeva na desno redom idu: Essence What The Fake!, PUPA Vamp! All in one pa ARTDECO All in One. Na prvi pogled su jako slične ali u praksi definitivno ni ne liče jedna na drugu. Ti sitni detalji koji ih vizuelno razlikuju u kombinaciji sa potpuno različitim formulama, čine ih skoro pa neuporedivim.

Ako bih morala napraviti neku paralelu (koja je naravno potpuno subjektivna) rekla bih da je moj favorit Artdeco All in One.

DSC_0608

Jeste li koristile neku od ovih maskara?

Pišite mi vaša iskustva.Objavite komentar